Poradíte ohľadom nástupu do práce počas rodičovskej?

barca25
16. sep 2013

ahojte mamicky..poradite mi..mam trvaly prac.pomer....medzitym som sla na MD RD...teraz som na RD s druhym dietatom az do juna2014..ale chcela by som nastupit v oktobri 2013teraz naspat do prace......chcem sa spytat ci musim zrusit RD ak nastupim do prace alebo mi ostava popri praci......pretoze zamestnavatel vyzaduje odo mna zrusenie RD a az potom ma zoberie spat do prace.....dakujem

jul11
16. sep 2013

Ahoj,asi tak mesiac pred nastupom do zamestnania je potrebne poslat ziadost zamestnavatelovi,takze navyssi cas 🙂 Potom treba sa ist odhlasit zo socialky, aj ked ta zamestnavatel nahlasi-slovensky super system. Taktiey by si mala navstivit urad prace,lebo odtial dostavas rodicovsku dovolenku. Akd as dieta do jasli,tak mozes poziadat o Prispevok na opatrovanie dietata-je to cca 230Eur,lebo tolko stoja jaslicky. Ak nie,tak mas stale narok na rodicovske do troch rokov veku dietata.Najlepsie bude,ak pojdes na Urad prace,lebo na vsetko su formulare,ktore treba vyplnit.Da sa pracovat a poberat rodicovsku alebo ten prispevok,len to musi byt osetrene na Urade prace a Socialke.

zara13
16. sep 2013

ahoj, skus si so zamestnavatelom upresnit co mysli zrusenim RD. pretoze ako pise jul, rodicovsky prispevok resp. prispevok na jasle, mozes dostavat nadalej. Na socialnu poistovnu musis ist iba v pripade ze si ziadala o platenie dochodkoveho poistenia, a teraz je potrebne to zrusit. inak nepotrebujes socialku riesit.
urad prace - len v pripade ze chces zmenit rodicovsky prispevok za prispevok na jasle (pozor, ten sa vyplaca podla toho, kolko ta jasle / opatrovanie dieta stoja - teda ak by ta stali menej ako 230 Eur, tak dostanes len tu sumu. to treba zvazit, kedze jasle stoja asi v kazdom meste inak)
dalej ta uz len zamestnavatel nahlasi spat na socialnu poistovnu ako zamestnanca.

jedine co mi napada, ze moze chciet (okrem zrusenia dochodkoveho) je pisomne vyjadrenie ze sa z RD vracias spat do prace, aby mal aj on istotu.
maj sa krasne