Ahojte baby,chcela som sa opytat ci mate niektora skusenost s tymto momentalne som na rodicovskej dovolenke asi do 05/2015,ale chcela by som nastupit do prace na 2 mesiace januar a februar 2014,preto lebo manzel ma taku pracu za v tieto mesiace je doma,takze je to mozne pracovat len tak kratko?a mam sa odhlasovat z nejakeho poistenia?a este nebude mat tato praca vplyv na moju dalsiu matersku,ktoru by som chcela stihnut pred tym ako maly dovrsi tri roky cize 05/2015?Dakujem
Ahoj, v principe sa mozes vratit do prace, rodicovska moze byt rozdelena medzi rodicov, podstatne je ze uhrnne neptrekroci 3 roky. Co sa tyka 2 mesiacov, podstatne je ci si to bude vediet predstavit zamestnavatel, hlavne ak ma za teba niekoho na zastupovanie, v podstate by si sa ty mala odhlasit z rodicovskej, a nahlasil by sa na nu manzel.
co sa tyka dalsej materskej, tak vplyv to moze mat. zalezi od prijmu kedze z prace odvadzas odbody. ale to vsetko zalezi aj od toho kolko dni budes mat odpracovanych z ktorych sa bude pocitat dalsia materska, takze takto hypoteticky sa to tazko presne urcuje.