Poradenstvo pri výpovedi

18. sep 2020

Prajem pekný deň. Chcela by som sa poradiť s niekym kompetentnym, kto sa vyzna v otázkach pracovného prava.Pracovala som, ako zdravotná sestra u jedneho lekara- zamestnavateľa 18 rokov. Pracovali u neho aj dve lekarky, ktoré sa toho roku osamostatnili.Mne dalvyúpoveď s tym, že ma už nepotrebuje, že bude ordinovať sam, čo si myslim, že je protipravne rozhodnutie. Pracovala som u neho od roku 2002. V roku 2011 zmenil svoju spoločnosť na S.R.O.Dostala som vypoveď 2+1 s dvojmesačnym odstupnym. Ako je to vlastne s tym odstupnym? Koľko mi podľa zakona patri, keď som u neho odpracovala 18 rokov ?A tych poslednych 8 rokov zmenil firmu na s,r,o. Počita sa celý čas, alebo iba odkedy sa zmenila firma? Ďakujem za cenne rady.

lucka_ke
18. sep 2020

sú dve možnosti:
1. s výpovednou lehotou 3 mesiace, odstupné vo výške 2-násobku priem. mes. mzdy
2. dohodou - bez výpovednej lehoty, odstupné vo výške 3-násobku priem. mes. mzdy
počíta sa posledné zamestnanie podľa poslednej pracovnej zmluvy, čiže v tvojom prípade 9 rokov

vikusjk
18. sep 2020

@lucka_ke nemusis mat pravdu. zalezi, ako bol zabezpeceny prechod jej prav a celkovo jej zamestnanecky pomer. Moj manzel mal tiez v praci zmenu zamestnavatela, ale vlastne ten isty majitel si len otvoril druhu srocku a niektorych zamestnancov previedol do nej, a pri ukonceni sa mu ratal komplet cely pracovny pomer, co sa tyka vyplaty odstupneho

vikusjk
18. sep 2020

Este doplnim, ze neviem, v akom pomere sa pocita vykon zdrav. sestry, lebo su ine vypovedne lehoty pre zamestnancov v statnej sprave, vo verejnej sprave a ine pre sukromny sektor

zana1234
18. sep 2020

Moja sestra mala podobný problem, zasla na urad prace a tam jej poradili na zaklade zmluvy na co ma narok, kolko rokov sa započítava a tak. Skuste.. drzim palce