Poobedná zmena - ospravedlnenie

16. jún 2022

ahojte, mam dost vazny problem, zajtra nemozem prist na poobednu smenu, 14:00-22:00.. no problem je v tom, ze priepustka mi plati len do 18:00 a dovolenku mi nechcu dat.
neviete ako to mam riesit pripadne poradit nejaky sposob, aby som mohla ostat doma? vdaka..

melanta
16. jún 2022

Ak si chorá, tak PN. Ak nie si chorá, tak nie je dôvod neísť do práce.

autor
16. jún 2022

@melanta ide o rodinnu zalezitost. niekedy sa stanu veci pre ktore clovek je rad, ze je rad

melanta
16. jún 2022

Z tohto ťažko radiť, lebo môžeš vymýšľať ale rovnako môžeš mať aj vážny dôvod. Ak je to vážny dôvod, rieš to so šéfom tvojho šéfa, ak ti šéf nie je ochotný vyjsť v ústrety. Ak máš chorého člena domácnosti, môžeš riešiť aj formou OČR.

lejusinka
16. jún 2022

Ja som robila tento cas a vzdy mi akceptovali paragraf od lekara na celu tuto smenu.

pribinak
16. jún 2022

Nedajú sa dať 2 paragrafy ?

melanta
16. jún 2022

@lejusinka lenže nemusia, keďže paragraf je podľa zákona len na čas nevyhnutný na čas strávený u lekára. Takže to, že tebe to v práci uznajú nad rámex zákona je pre autorku zbytočná info, ak u nich uznávajú striktne v zmysle ZP.

autor
16. jún 2022

@melanta uznavaju ako komu. tri roky som nebola ani raz chora, doma, len to tak byva, ked clovek nieco raz potrebuje tak to uz je problem. vdaka za rady, no asi nic neurobim

melanta
16. jún 2022

@pribinak po 18 by musela mať paragraf z pohotovosti, keďže normálne ambulancie neordinujú. Ak ide o rodinnú záležitosť, že je niekto chorý, tak predsa môže brať OČR.

pribinak
16. jún 2022

@melanta rodinná záležitosť nemusí byt predsa len choroba

melanta
16. jún 2022

@pribinak no nemusí, ale v tom prípade má bohužiaľ smolu, pretože ak nejde o chorobu, tak jediné riešenie je dovolenka a ak v práci sú neochotní (žiaľ, takých je dosť), tak ťažko nájsť iné riešenie.

pribinak
16. jún 2022

@melanta veď ťažko a preto hľadá radu ako to vyriešiť aj tu

melanta
16. jún 2022

@pribinak ale iné riešenie povedala by som nie je, PN alebo OČR vybaviť, ak jej dovolenku nie sú ochotní dať.

autor
16. jún 2022

vdaka za pochopenie
@pribinak

casavina
16. jún 2022

Vymeniť si smenu z niekým? Žeby si prišla na rannú?

sissy27
16. jún 2022

autorka: na rodinné záležitosti sa paragraf od lekára nevzťahuje. V tvojom prípade je riešením dovolenka alebo vymeniť si s niekým zmenu za takú, ktorú môžeš odpracovať.
Ak sa jedná o zdravotný stav niekoho z členov rodiny, tak si môžeš zobrať OČR.

mogaa
16. jún 2022

je to tak že priepustka sa nevzťahuje na poobednú a nočnú smenu.....tam musíš mať buď klasickú PN alebo potvrdenie z pohotovosti že si naozaj potreboval ošetrenie a aj to v čase danej smeny....

gabika0825
22. jún 2022

Tak si zober neplatené volno… nemáte v robote niečo take ako sick days? Väčšinou je to tak 3 dni do roka, že nemusíš mat priepustku a máš to samozrejme neplatené ale máš na to nárok a tým pádom by si to mala jednoduchšie… no ak take nič nemáte vo firme tak by som sa porozprávala s vedúcim a objasnila situáciu ak sa deje niečo vážne…keď tak sa dohodnut s nejakou kolegyňou alebo s kolegom (neviem kde pracuješ) či by ti nezobral smenu a ty na oplátku zoberieš jemu nejaký deň… s tým by podľa mna nemal byt problém, do konca mesiaca je ešte zopár dni…