Pomôže mi vysoká škola v korporáte?

4. apr 2024

Ahojte, chystám sa meniť prácu a veľa zaujímavých ponúk majú medzinárodné firmy. Tiež sa mi to pozdáva z hľadiska budovania kariéry, to mi v terajšej práci chýba, nie je sa kam posunúť. Ja mám ukončený 2. stupeň VŠ, avšak v odbore, ktorý nijako nesúvisí s ekonomikou či bankovníctvom. Mám maturitu z ekonomiky, ale to sa nedá porovnávať. Tak už som rozmýšľala aj na tým, že by som si externe spravila ďalšiu VŠ, no je to finančne aj časovo náročné, a neviem či úplne potrebné. Ak teda máte niekto reálne skúsenosti, že sa vám podarilo uchytiť sa na zaujímavej pozicii aj bez odborného vzdelania, môžete sa podeliť. Vďaka! (Samozrejme chápem, že sú pozície, ktoré si vyžadujú konkrétne vzdelanie, no to predpokladám v ponuke práce bude uvedené, hlavne čo sa týka IT či dátovej analýzy napríklad)

kukuk29
4. apr 2024

tak ked som ja robila v korporate tak na prvom mieste boli jazyky a IT zrucnosti..SAP,Oracle a ine systemy. Neviem ci v dnesnej dobe zalezi este tak na VS .Ja ju mam aj tak si ju nikde neuvadzam a mam kolegov bez VS a su team leader. Cize da sa robit kariera aj bez VS 🙂.Kto robi denne so zakaznimi z DE , Ciny a,USA tak im je daky tvoj titul ukradnuty ani nevedia co to znamena 😁 prave ze je az trapne ked si to niekto uvadza 🙊

en123456
4. apr 2024

Pokiaľ tá ekonomická VŠ nie je nejakým tvojim cieľom, ale by si študovala len kvôli práci v korporáte, tak sa to podľa mňa neoplatí. Z toho čo viem od známych, tak na rôznych poziciach majú ľudia tituly z rôznych VŠ - pedagogika, filozofia, prírodné vedy, alebo sú aj takí, čo VŠ nemajú vôbec. Ono pri niektorých pozíciach v korporatoch sa začina na profesii od stredoškolského vzdelania s maturitou, čiže hocijaký 2. stupeň VŠ bude len plus (dôkaz, že sa vieš naučiť väčšie množstvá informácii, že vieš s nimi pracovať, analyzovať ich pri záverečnej práci atď..) Tam ide skôr o tú chuť učiť sa, ukázať že si šikovná, vieš komunikovať s ľuďmi - tá samotná náplň práce je potom už často repetetívna, keď sa do toho dostaneš. Ale záleží na pozícii.

en123456
4. apr 2024

A tiež ako si písala v úvodnom príspevku. Tie pozície, ktoré vyžadujú odborné vzdelanie či špecifické skúsenosti, to vždy spomínajú v texte ponuky práce. Personalisti zvyčajne dobre vedia odhadnúť, či človek na tú pozíciu má alebo nie, no a volať na pohovor niekoho, kto nespĺňa minimálne vzdelanie, je strata času pre manažéra aj záujemcu.

liz_lemon
4. apr 2024

u nas ma vzdelanie v danom odbore tusim len jedna kolegyna, inak ma kazdy VS uplne ineho zamerania

autor
4. apr 2024

Super, vďaka za info!🙂

veronicka88
4. apr 2024

V korporátne je dôležité čo a ako rýchlo sa vieš naučiť,a musíš ukázať že chces pracovať s "produktom"a typom veci ktoré ten lorporat robí. Robím v korporátne mám VS no úplne iného smeru ale ukázala som že sa chytím aj veci ktorých riešenie si musím naštudovať a nakoniec to dám💪je to dobrá škola.ale nemajnruzove okuliare 🤣🤣🤣