Milé mamičky,pracuje z vás niektorá v kuchyni na základnéj škole? Čo obnáša táto práca? Je to namáhavá robota? Nechcem aby ste si mysleli že som lenivá ale mám nejaké zdravotné ťažkosti a plus málo spávam a som večne unavená.Túto prácu by som zobrala kvôli malým deťom,časovo by mi to vyhovovalo.Je to slabo platená robota ale pár rokov musím vydržať.Alebo je lepšie ísť niekam upratovať? Prosím poraďte,veď nie každá pracujete vo vysších funkciach.Sú aj také mamičky ktoré sa živia manuálnou pracou.
Ďakujem pekne 😊
moja známa robila najskor pomocnú silu v kuchyni, veľmi sa narobila, potom prešla na upratovačku na tej istej škole a je spokojná, tie isté peniaze, ale roboty menej.
Z týchto možností radšej upratovať.
Ahoj, ja pracujem na ZŠ, ako pomocná sila v kuchyni, má to aj výhody, ako napríklad prázdniny,cez leto, vianoce,víkendy volne a robíš len ráno, ja som potrebovala koli dcére takú prác dobu, platovo je to fakt dosť o ničom,min mzda. Niekedy je tahsi týždeň, niekedy ľahší.
@janickacrazy Čo som počula tak upratovačky na ZŠ sa tiež narobia a pracujú aj poobede a ja poobede nechcem pracovať.
Ja nemám skúsenosti, ale moja známa pracovala v kuchyni na ZŠ a povedala, že je to makacka. Ale zasa ušetrila veľmi veľa peňazí na jedle, keďže nosila aj domov deťom a mužovi a plus suroviny.
@gabinakk Aj by si bola ochotná mi viac napísat o tejto práci? Pomocna sila čo vsetko robí? A cez prázdniny kolko ste doma? A zvyšok prazdnin upratujete kuchyňu? Potom cez Vianočné sviatky keď sú deti doma 2 týždne aj vy ste doma alebo tiež upratujete kuchynu? Veĺmi pekne ďakujem.
@lenuska9999 A je to bežná vec že si jedlo berú domov? Som prekvapená.
@fiafia Máš skúsenosti s pracou v kuchyni alebo upratovačky? Naozaj sa neviem rozhodnúť. Ďakujem.
No my máme škôlku, tak pracujeme aj v lete, keby škôlka nebola, tak sme doma možno mesiac a pol a potom sa upratuje kuchyňa, všetko sa vytvára,cez Vianoce nastupujeme do prace v Ján. A pomocná sila robí skoro všetko, čistí zeleninu, umýva riad, dlážku záleží v každej kuchyni je to ináč my varíme až pre dve školy varíme okolo 700 obedov, niekedy môže byť menej, ťažko takto radiť. Ja tu pracujem už 3 roky. Len ak máš zdravotné problémy a máš marodovat je to dosť cítiť, keď dajaká žena vypadne a musia ťahať za ňu druhé. Rozhodnúť sa musíš sama
@gabinakk Ďakujem.A vladzeš pri takéjto náročnéj práci ešte niečo robiť v týždni doma? Alebo upratuješ cez vikend? Maródovať nebudem ale vzĺadom na moje zdravotné ťažkosti trpím silnou unavou.A mám malé deti takže ak budú choré budem musieť byť s nimi doma na očr.
Tak určite budeš aj viac unavená, je to normálne, pracovala som napríklad v Rakúsku v detskej rest. a keď to porovnám, tak toto je tahsia práca určite.
U nas prave naopak 2 upratovacky sli radsej robit do kuchyne a su spokojne a to nemaju male deti, ze by im viac vyhovoval prac.cas. urcite je to narocna praca, ale vacsina "nekvalifikovanych" prac je fyzicky narocna, ci predavacka v obchode, ci niekde vo fabrike...
treba sa rozhodnut podla casu kedy sa pracuje. v kuchyni id cca 6tej do 14tej upratovanie poobede od 12tej do ? 17?tej
@kacena4 no upratuje sa rozne, u nás na škole majú ráno od 6-8, potom voľno a potom prídu zase o 12-16, ale upratovať može ísť aj inde ako do školy
Mám skúsenosti s často chorým dieťaťom a skôr sa dá choroba zladiť s prácou upratovačky ako v kuchyni. Kto bude za teba robiť? Ostaneš raz,dva x doma a je problém
@fiafia Som vďačná za každú radu.Ale aj tak nerozumiem ak je problém z očr pri chorých deťoch.Kto zastupuje za takú upratovačku? To jej kolegyne upratovačky v škole robia nadčasy? Veď tam sa upratuju triedy a chodby poobede takže tá čo zastupuje robí aj do noci? Alebo sa to neuprace,prípadne sa robota rozdelí medzi viac upratovačiek? A v kuchyni to si ani neviem predstaviť ak niekto vypadne ako sa robota postíha. Alebo na takéto práce berú iba ženy ktoré nemajú deti alebo majú staršie deti? Nevyznám sa v tom,preto budem vďačná za každú radu.
@boldo87 Pracuješ prosím ako upratovačka?
Ak jeden deň-dva dni nepríde do prace, tak si rajón rozdelia upratovačky medzi seba v kuchyni ťahajú ostatné ženy za tu co nieje v práci, ale ak sa vie, že bude narodovat dlhšie, hľadá sa vecsinou náhrada za ten čas, kým je dotyčná osoba na maródke, aspoň u nás to tak funguje+ta co nieje v práci mame za ňu každá po 3€na deň
Ja som si našla po prvej materskej prácu v kuchyni na ZŠ a je to otročina za malo peňazí, sú tam aj výhody, ráno cca o siedmej sa začína variť a o jedenástej je už navarene, potom je výdaj obedov a pomocné sily umývajú riady do cca druhej, pol tretej a ideš domov nabalená, času na oddych a domácnosť je dosť. Len tie ťažké hrnce a pekáče a zdvíhanie to do výšky, po čase si zvykneš aj bicepsy ti narastú.
Pomocná sila v kuchyni je neskutočná makačka