Ahojte maminky.. možno mi poradíte.. Chcem sa spýtať že na vyplanej páske je kolónka že tarifná čiastka.. To má byť tam tá suma čo som podpísala na zmluve?!alebo tam môže byť aj menej?!moc tomu nerozumiem a chcem si iste veci preveriť. Ďakujem..
@lucka_ke môžem sa spýtať že ak mám výplatu rozdelenu na 2 časti.. prva je pevná a druha variabilná zložka. Tak sa to zrata ako spolu jeden tarifny príjem?! ďakujem pekne.
Bez variabilnej
nezráta, veď hneď na začiatku to máš - bez príplatkov
@7herminka7 a necerpala si cez mesiac dovolenku alebo paragraf?
@janetinka27 Čerpala.ale aj tak mi to nesedí..lebo odkedy som nastúpila tam mám stále písaní rovnakú čiastku..a nie je to ani tá pevná zložka ani spolu s variabilnou.. dajme napríklad sumu základ je 900 variabilná 300.. spolu je to 1200v hrubom .variabilna zlocka je 1050€. Či som celý mesiac v práci alebo či mám nejaký paragraf alebo dovolenku..proste necháme tomu..
@7herminka7 prečo sa neopytas účtovníčky?
V niektorych mzd. programoch je navyplatnej paske informativne uvedena, napr. zmluvna mesacna mzda, mesacna tarifa, ci hodinova tarifa... ktoru ma zamestnanec v zlmuve.
Priklad zamestnanec A ma mesacnu mzdu 1000 eur, zamestnanec B - 800 eur.
To je suma, ktoru dostane v hrubom, ak odpracuje cely mesiac, cize cely fond prac. casu, nema PN, ani dovolenku, ani nadcasy ci absencie.
Tarifná mzda (Tarif. mzda) – základná mzda hodinová/mesačná, ktorú má zamestnanec dohodnutú v pracovnej zmluve. Je to mzda bez odmien, príplatkov či bonusov.