Ahojte, chcem sa opýtať, pomer na pracovisku je niečim zakázaný alebo? Dajme tomu že dvaja ľudia, kde jeden je manažér a druhý vedúci oddelenia.
Zakazany nie je. Ide len o moralny kodex firmy ci pomer nadriadeny podriadena a naopak nie je povazovany za nieco mimo standardu. O tom ako na to pozeraju ostatni zamestnanci sa mozu viest dlhe polemiky, a aj siahodlhe klebety.
Záleží od firmy. Ja som robila aj vo veľkej korporácii, kde si začali viacerí kolegovia a nebol s tým problem. Dokonca to bolo vítané, lebo potom zostávali kvôli sebe v praci a nefluktovali do inej firmy.
Treba si zachovať profesionalitu. V praci som mala kolegov, ktorí tvorili pár, ale zistili sme to velmi neskoro a nakoniec sa aj vzali, ale v praci by to človek o nich nepovedal.
Vieš kolko existuje manželstiev lekár a sestrička? čo myslíš kde tie vzťahy vznikli? len sa treba vedieť správať profesionálne a na úrovni.
Ja som sa s mojím už mužom zoznámila na pracovisku.Ale my nie sme spolu v kancelárii on je servisný technik a ja sedím na pobočke.ked sa dačo pokazi tak príde opraviť .Pobočky má po strednom Slovensku
neviem, ci moze byt oficialne zakazany nejakymi internymi smernicami, ci by to nebolo neeticke a tak, kazdopadne v kazdej firme, kde som bola bolo "zakazane" mat vztah, ked ste boli v pozicii nadriadeny a podriadeny = priamy dosah na odmenovanie, benefity....moj manzel je kolega a nikomu to nevadi, lebo sme kazdy v inej divizii, ked som robila v banke na centrale a vznikol tam vztah nadriadeny/podriadeny, jeden bol zvycajne presunuty inam, ak boli na rovnakej urovni, nikto to neriesil
Ak si rozumiete tak je ok, ak je panko suknickar tak asi nie😃. Tiez som malla sefa menezera lamal jedno srdce za druhym, zla atmosfera. Dievcata nevedeli vystat medzi sebou😊jak na beziacom pase sa striedali. Este,ze som bola ducha pritomna, a nedala sa, aj ked skusal kade co, na mna. Odolala som! Personal sa menil, kazdu chvilu. Ja som tam uz 10rorov 🙂
@snazilkaxy nie je zakázaný. Ja poznám take prípady ale osobne by som do toho nešla.
U nas v minulosti kvoli tomu prelozili jednu kolegynu na ine oddelenie, aby nebola podriadena svojmu manzelovi. Taketo vztahy u nas nesmu byt - partneri zaroven podriadeni jeden druhemu... Aj ked, najvyssieho manzelka je u nas vo firme tiez zamestnana, ale asi nepodlieha priamo muzovi...
Pomer? Alebo vzťah?
@snazilkaxy zažila som.. ..mne osobne to bolo šumafuk, väčšina ostatných zamestnancov to dosť prežívala....
@snazilkaxy v zákonníku prace zakázaný nie je, ale z týchto pomerov nikto nadšený na pracovisku nie je
Ak sa vzťah nevydarí, skôr či neskôr jeden musí odísť.
Ak sa aj vydarí, tak pár musí čeliť ohováračiek, či zákernostiam ostatných