Polročné bábätko a polovičný úväzok

25. júl 2024

Ahojte, otazka skor na pracujuce mamicky - od septembra mi zacina RD (vtedy bude mat moje babo 6m) a kvoli financiam sa potrebujem vratit do prace na polovicny uvazok tj. 5x do tyzdna po 4 hodiny, z toho 1x musim byt v kancelarii. Priatel bude v ten den s dietatom pracovat tiez z domu, no trochu sa toho celeho desim, zaroven mam vycitky ze asi zanedbam dieta? Mam v sebe divne pocity.. no peniaze potrebujeme, priatel to zial neutiahne sam a pravdupovediac aj sa trochu tesim ze vypadnem kedze nikam nechodim. Ako ste to zvladali vy? Mali ste cas ist si aj zacvicit napr?

hederamonstera
25. júl 2024

Niekto zvladne, niekto nie. Uvidis ako sa ty budes citit

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
25. júl 2024

@monsterablue nie doma

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
tamta
25. júl 2024

Tie 4 hodiny mas predstavu ze budeš robiť cez spanok dieťaťa alebo musíš byť pracovne k dispo v konkrétnu dobu?

lunita91
25. júl 2024

Teraz to bábätko veľa spinká, netreba ho ešte kŕmiť, nie je s ním toľko starostí. Ale keď bude mať rok, tak potom čo? Vtedy treba veľa striehnuť, aby si neublížilo, nejak nešťastne nespadlo, neudrelo sa, lebo bude všade, všetko ho bude zaujímať. Vtedy si ani nesadneš, nieto ešte 4 hodiny v kľude pracovať. To sa nedá tak dlho ho nechať len tak si slobodne a samé existovať. Ak naozaj musíš ísť do práce, tak treba zabezpečiť niekoho, kto s ním bude (opatrovateľka, jasle).

autor
25. júl 2024

@tamta viem si to rozhodiť🙂

autor
25. júl 2024

@lunita91 po roku pôjde na pol dňa do jasliciek😊 riešim len teraz konkrétnu dobu keď nemá ani rok.

zuz1177
25. júl 2024

Treba pocitam s tym, ze babatko bude dalsi polrok narocnejsie - menej spanku, prve prikrmy, viac pohybu a treba na neho davat pozor. Ak vies pracovat kedy ty chces (napr. neskoro vecer), a nie si zavisla, ze v nejakom konkretnom case musis sediet za pocitam na konferencnom hovore, tak da to zvladnut da. Samozrejme je to narocne, ale ak mas tu casovu flexibilitu, tak je to realne.

lunita91
25. júl 2024

Aha, takže by to bolo takto iba dočasne. Závisí aj od práce. A že či môžeš kedykoľvek odísť a dokončiť si prácu neskôr. A tiež závisí aj od toho, ako bude spať. Tri hodiny by teoreticky mohlo potiahnuť. No ja by som sa na to asi nedala a radšej by som počkala aspoň do toho roka. Ale to som ja.

fairyy
25. júl 2024

nemozes sa vratit normalne do prace na 8 hodin a priatel teraz nech ide na otcovsku? a na rok.viete dat dieta do.tych jasliciek

tamta
25. júl 2024

@fairyy nemyl ju pojmami. Aj muž chodí na MATERSKÚ. Otcovska dovolenka sú 2 týždne dovolenky po pôrode, ktorú môže muž vyčerpať a byť doma so ženou a bábätkom.

autor
25. júl 2024

@fairyy nie, je na živnosť

autor
25. júl 2024

@lunita91 akože keď ju mám v nosiči je ticho aj pol dňa😃 takze ak budem robiť postojačky s ňou v nosiči.. 😄

tamta
25. júl 2024

A mas premyslený aj plán B, ak to pracovné tempo s bábätkom nebudete davat?

jaroe
25. júl 2024

zalezi aj ako spava, mne po pol hodinkach cez den, a v noci aj 6x hore. Nedala by som ani polovicny uvazok, nech by bol akokolvek flexibilny. Ale ak si tvoje vie pospat, aj priatel vie pocas dna pomoct (home office), tak by sa mozno dalo.

lunita91
25. júl 2024

No to je tak teraz. Ten spánok sa prvý rok veľmi mení. A keď sa začne viac hýbať, možno už nebude chcieť byť v nosiči. Je to na zváženie. Ťažko sa mi je vžiť do tvojej situácie, našťastie my sme zvládli finančne v pohode fungovať aj s rodičákom, takže som sa nemusela nad návratom do práce tak skoro zamýšľať. A ani pri druhom to nemám v pláne - určite chcem byť s ním kým bude maličké, lebo čas strašne rýchlo letí a veľmi rýchlo vyrastú. Ale tak to mám ja a každý sme iný samozrejme.

wudz
25. júl 2024

Ak nie si nútená robiť len počas dňa, tie 4 hodiny zvládneš. Ja som popri bábätkách robila školu a neskôr aj pracovala 2 hodiny denne, ale teda po nociach. Bolo to o hubu, ale dala som to. A to môj druhorodený bol totálne nespavé, ujačané bábätko. Žena dokáže všetko, čo si zaumieni a totálne neukráti dieťa, len svoj komfort. Držím palce.

juliet86
25. júl 2024

ja s mojimi espavymi detmi by som to nedala....ale poznam kocku co od 12 00 do 15 00 online uci leno kej dieta proste spi.... niekedy ho musi budit oc16 00 a o 19 00 jej zaspi znova a spi do 7 30 rano v kuse. moje rocne dieta spi max hodku. a v noci je hore kazdu hodku dve. ja som rada ze trafim von z bytu 😅

valeriakadarova
25. júl 2024

Ja som šla do práce keď mala malá 9 mesiacov na čiastočný úväzok, kým som bola v práci s malou bol tatino, v septembri bude mať 2 roky a funguje nám to takto dodnes 🙂

jablkovastrudla
25. júl 2024

@juliet86 dakujem ze toto pises, ja som myslela ze moje dieta je pokazene 😀 Moj polrocny si mysli ze spat za cely den hodinu je normalne a staci mu to. V noci spime 6-7 hodin max. Do kolko kil je babybox,nevies? 😬

ikai
25. júl 2024

Ja som sa vrátila do prace na čiastočný úväzok, keď mala dcérka 3 mesiace, pracujem len z domu, to bola moja podmienka. Pracujem v čase jej spánkov, teraz je to už náročnejšie, nakoľko má takmer 9 mesiacov a počet ako aj dĺžka denných spánkov sa výrazne skrátil... Aby som všetko stihla, častokrát vstávam ráno okolo 5-6, čo nie je vždy jednoduché, idú jej teraz zuby, takže tie noci sú dosť náročné... Zvládnuť sa to dá, avšak ide to výrazne na úkor môjho voľného času a spánku... Ja som sa však do prace vrátiť chcela, nebolo to o potrebe financií ale o mojej psychohygiene, aby som robila aj niečo iné, ako len bábätko a deti riešila (toto je moje 3., mám už 2 školáčky). Všetko sa dá, ak sa chce, respektíve musí....

jozko_z_lesa
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
dolly_xd
25. júl 2024

Ahoj, citam dosť neg.komenty
Ale…ja som pracovala neustále ihned po narodení malého doslova pár hodin po porode
Da sa to ak mas podporu a chtic
A na ten chtic nezabudaj keď to bude tazke
Voľného casu bolo veľmi malo, boli obdobia keď vôbec
Všetko si dopredu zmenezuj
Domácnosť, čas s bábätkom
Mne pomáhalo robit večer z postele, cez obedny spanok som dohanala domácnosť obcas pospala s malým
Ono je to len obdobie prejde to prežijete to
4 hodiny ubehnú a potom budeš mat na bábätko kopec priestoru určite to neber takto že ho budeš zanedbávať veď to robis aj preň

dolly_xd
25. júl 2024

A zabudla som že ti držím prsty💜

belle_vie
25. júl 2024

Ja som pracovala 2-3 h denne po synovych 8 mesiacoch. A to bol extremne malo spave babatko. Financie netlacili, ale nechcela som vypadnut z odboru.

Kratkodobo sa to da. Ale dlhodobo to bolo stresujuce- cely volny cas bola len praca. Domacnost som nestihala a na nejaky odpocinok som uz duplom nemala cas ( a to je moja praca moj konicek).

deedol
25. júl 2024

ja som robila od synovych 6m, ale vecer. cez den by sa pri nom nedalo, akurat sa staval na nohy, zacinal chodit, ucil sa jest, uz nechcel byt len v kociku (a v nosici uz vobec). takze ak sa ti da robit napr 1-2 h cez den pocas spanku a zvysok vecer, tak ok. ale ak to ma byt cez den, tak neviem no. muz moze odbehnut od prace na hodinu-dve pocas dna?

juliet86
26. júl 2024

@jablkovastrudla to.natlacis kolenom neboj 😅 matka ktirej dieta spi a mwtka jtorej dieta nespi maju diametralne rozlicny zazitok zo zivota a z materstva a kamky z nich nebudu

letfenixa
26. júl 2024

@juliet86 ešte doplním, a dieťa je. Kombinácia zle spí a zle je mi nepriniesla do materstva veľa radosti.

lily246
26. júl 2024

Fu, no keď nemáš na výber. V nasledujúcich mesiacoch ale bude tvoje dieťa už všade, bude spať menej. Podla mňa si teraz moc nevieš uvedomiť ako to bude, keď píšeš že ju dáš do nosiča 😀 to už sú strely čo sú všade a robia všetko, vymýšľajú, príkrmy sú kapitola sama o sebe. Snáď máš aspoň totálne easy prácu, ja si neviem predstaviť robiť pri tak malom dieťati.