Ahojte, pracovnu zmluvu mam na polovicny pracovny uvazok, resp. 20hodin tyzdenne...zaujima ma, ak by som isla na dlhodobu pn, z dovodu tehotenstva, z akej sumy sa mi vypocitava denny vymeriavaci zaklad??...na papieri mam 176,-Eur, specifikuje to Socialna poistovna ako pol uvazok?..alebo mi to budu ratat ako klasicky 8hodinovy pn-kovy den?
Vie mi to niekto aj vypocitat??..dakujem 🙂
ano zamestnavatel plati urcite percento z vymeriavacieho zakladu a socialku zaujima ten vymeriavaci zaklad , z neho potom vypocita denny vymeriavaci zaklad a teda tvoju pnku.
@suzitok Videla si niekedy výkaz ohľadom odvodov? Tam je kolónka, kde sa píše počet odrobených dní. Čiže počet dní lomeno 8 hodín a tak nejako. Odrobila si pol dňa, tak sa bude rátať iba poldňová tarifa. Vplyv na dlhodobú pn z dôvodu tehotenstva neviem. A to percento odvádza spôsobom, že v daný mesiac ti prináleží istá suma ako hrubý plat. Z tej sumy on odvádza to spomínané percento a kedže máš nízky plat, tak aj celková suma je nízka. Plus zamestnávateľ ešte zo zákona dáva nejaké percento naviac na odvodoch, to je tá superhrubá mzda.
@lili_mia otazka trosku mimo, ale je mozne dostat vyplatene davky PN aj ked pracujem na dohodu???
@kaktusik007 ano, ale to je smiesna suma, par eur mesacne
@suzitok vies mi povedat kolko??? na dohodu si zarobim od 30 - 70 eur mesacne...
@kaktusik007 ja som na sumu 45 Eur mala vypocet 5,40 mesacne
podla mna Socialku zaujima vymeriavaci zaklad z ktoreho sa Ti plati nemocenske poistenie, zjednodusene pri nizsom prijme je to hruba mzda.