Polovičný úväzok a materská dovolenka

11hannah11
22. sep 2020

Zdravím, vie mi niekto poradiť ako to bude s materskou keď pracujem na polovičný úväzok? Ak mi vyjde materská nižšia ako RP tak mi urad prace bude doplácať? Budem mať nárok na 370e alebo len na 270? Ďakujem za všetky reakcie 😊

fokuska
22. sep 2020

@11hannah11 Ak splnas podmienky (pocet dni NP a zaroven tvrajuce NP alebo ochranna lehota), tak na matersku budes mat narok. Ak bude nizsia ako RP, tak budes mat doplacane do vysky RP. A kedze mas narok na matersku, tak mas narok na vyssi RP.

11hannah11
autor
24. sep 2020

@fokuska ďakujem veľmi pekne

fokuska
24. sep 2020

@11hannah11 Prosim 🙂

janulla1
24. sep 2020

Ja som pracujem na skrátený úväzok, mala som z toho vyratanu materskú a teraz mam ten vyšší RP

miriamkitty
20. okt 2020

Prepáčte ale nechápem kto čo dopláca do výšky RP Pracovala som na skrátený úväzok 4h denne. Narok na matersku mám ale z toho nejaká extra suma nebude. To si musím niekde na UP podať nejaku žiadosť ešte aby mi doplácali alebo ako ? Ďakujem za vysvetlenie lebo sa nevyznám v tom. S prvým babom som žila v zahraničí a bolo to tam dosť inak.

fokuska
20. okt 2020

@miriamkitty V pripade, ze ti vyjde materska nizsia ko je vyska RP, tak poziadas UPSVaR o doplatenie do vysky RP. Budes potrebovat rozhodnutie o vyske materskeho zo SP.

miriamkitty
20. okt 2020

@fokuska a to vybavím až sa babo narodí alebo už aj pred narodením? Ďakujem

fokuska
20. okt 2020

@miriamkitty Po narodeni.

miriamkitty
20. okt 2020

@fokuska ďakujem 🤗🙂