Čo by ste si vybrali? Menej náročnú prácu na polovičný úväzok alebo náročnú prácu a zárobok raz toľko....matka dvoch malých deti...
Ja by som brala dočasne tu prvú možnosť a keď deti porastú, tak by som sa snažila o druhú 🙂
@zuzubb007 aj ja si to myslím,ale ten polovičný plat pri ktorom ani neviem či mám nárok na daňový bonus...
Jasné že máš nárok, ale zisti si to pre istotu, či to nieje limitované počtom odrobenych hodín, akože vezmeš druhu prácu, budeš unavená ako kôň, nervózna, že nič nestíhaš okolo detí a iné veci uz vôbec ak ťa to nelimituje finančne nieje o čom rozmýšľať
@zuzubb007 kde to prosím ťa zistím?
To len ekonoómky na firme sa spýtať
Na daňový bonus vôbec nemá vplyv počet odpracovaných hodín ale výška mzdy. Musís zarobiť polovicu minimálnej mzdy aby si dostala minimálny bonus pri nízkej mzde na druhe dieťa možno nedostaneš nič
@katica06 polovica minimálnej mzdy to bude tak aká je minimálna výška toho bonusu?
Manžel neberie daňový bonus?
@janickacrazy nie
najdi si kalkulacku na vypocet DB google a tam si nahod vysku mzdy vypocita ti to
Ak si to financne mozte dovolit, tak jasne, ze polovicny uvazok. A neda sa plny uvazok v tej nenarocnej praci? Lebo ak zarobis 500 na polovicnom a nenarobis sa a 1000 na narocnom...tak to sa moc neoplati.
@amelie2017 nie momentálne sa neda
prečo manžel nepoberá daňový bonus?
Ak to financne utiahnete urcite polovicny...ja som mala pracu kde som musela byt non stop v pohotovosti...doma to bol des...male deti,domacnost...Nechala som to a teraz som v klude,nie je to sice praca mojich snov ani platovo ale popri detoch idel,ked budu vacsi pojdem si po svojom 🙂
Určite skrátený tiež mám skrátený aby som sa mohla venovať malej a domácnosti + prípade chorobu ľahšie dorobim chýbajúce hodiny ako keby mám plny pracovný čas .
@dory11 stále uvažujem....brala by som ho hneď keby to nebolo 4 ale aspoň 6 hodín lebo výplata pri 4 hodinách je nič moc....ale momentálne by sme s peniazmi v pohode vychádzali takze asi to vezmem....vďaka za rady a nazory
Jednoznačne menší úväzok, venovanie deťom, ucenie, krúžky, riadenie, varenie všetko budeš stíhať, tiež mám kratšiu pracovnú dobu a nič lepšie nemôže byt, keď budú deti na druhom stupni môžeš aj viac makat