Polovičný alebo celý úväzok

11. sep 2024

Čo by ste si vybrali? Menej náročnú prácu na polovičný úväzok alebo náročnú prácu a zárobok raz toľko....matka dvoch malých deti...

zuzubb007
11. sep 2024

Jednoznačne menší úväzok, venovanie deťom, ucenie, krúžky, riadenie, varenie všetko budeš stíhať, tiež mám kratšiu pracovnú dobu a nič lepšie nemôže byt, keď budú deti na druhom stupni môžeš aj viac makat

tululu
11. sep 2024

Ja by som brala dočasne tu prvú možnosť a keď deti porastú, tak by som sa snažila o druhú 🙂

autor
11. sep 2024

@zuzubb007 aj ja si to myslím,ale ten polovičný plat pri ktorom ani neviem či mám nárok na daňový bonus...

zuzubb007
11. sep 2024

Jasné že máš nárok, ale zisti si to pre istotu, či to nieje limitované počtom odrobenych hodín, akože vezmeš druhu prácu, budeš unavená ako kôň, nervózna, že nič nestíhaš okolo detí a iné veci uz vôbec ak ťa to nelimituje finančne nieje o čom rozmýšľať

autor
11. sep 2024

@zuzubb007 kde to prosím ťa zistím?

zuzubb007
11. sep 2024

To len ekonoómky na firme sa spýtať

katica06
11. sep 2024

Na daňový bonus vôbec nemá vplyv počet odpracovaných hodín ale výška mzdy. Musís zarobiť polovicu minimálnej mzdy aby si dostala minimálny bonus pri nízkej mzde na druhe dieťa možno nedostaneš nič

autor
11. sep 2024

@katica06 polovica minimálnej mzdy to bude tak aká je minimálna výška toho bonusu?

janickacrazy
11. sep 2024

Manžel neberie daňový bonus?

autor
11. sep 2024
katica06
11. sep 2024

Na nete nájdeš mnoho kalkulačiek na db

lubka73
11. sep 2024

najdi si kalkulacku na vypocet DB google a tam si nahod vysku mzdy vypocita ti to

amelie2017
11. sep 2024

Ak si to financne mozte dovolit, tak jasne, ze polovicny uvazok. A neda sa plny uvazok v tej nenarocnej praci? Lebo ak zarobis 500 na polovicnom a nenarobis sa a 1000 na narocnom...tak to sa moc neoplati.

autor
12. sep 2024

@amelie2017 nie momentálne sa neda

elviku11
12. sep 2024

prečo manžel nepoberá daňový bonus?

zuzanazimna
15. sep 2024

Ak to financne utiahnete urcite polovicny...ja som mala pracu kde som musela byt non stop v pohotovosti...doma to bol des...male deti,domacnost...Nechala som to a teraz som v klude,nie je to sice praca mojich snov ani platovo ale popri detoch idel,ked budu vacsi pojdem si po svojom 🙂

dory11
17. sep 2024

Určite skrátený tiež mám skrátený aby som sa mohla venovať malej a domácnosti + prípade chorobu ľahšie dorobim chýbajúce hodiny ako keby mám plny pracovný čas .

autor
17. sep 2024

@dory11 stále uvažujem....brala by som ho hneď keby to nebolo 4 ale aspoň 6 hodín lebo výplata pri 4 hodinách je nič moc....ale momentálne by sme s peniazmi v pohode vychádzali takze asi to vezmem....vďaka za rady a nazory