Dobrý deň nastúpila som 11. Tento mesiac ako pokladnička do jednoty zaucaju má keďže som nikdy nepracovala v jednote .Som skúšobnej dobe .vedúca je na PN už dlhšie a nemajú nikoho sama bola na predajni v jednej dedine chcu ma tam dať už za dva týždne aby som tam pracovala sama a zastupovala aj vedúcu čiže objednávky a všetko čo sa týka čo robí vedúca a samozrejme aj na pokladni.Bojim sa hlavne toho objednávania keďže som to nikdy nerobila na pokladni ako tak už viem myslíte že to môže sa takto hneď ma dať na také miesto .Ďakujem
Jasne, ze sa to môže, prečo by nie?
Však keď to nechceš robiť tak sa ozvi
@janai1 ano povedala som ale keď nechcem tak by ma asi prepustili
To objednavanie chce prax, no najdolezitejsie je mat v poriadku kasu - peniaze. To chce maximalne sustredenie a nedat sa pri kase zatiahnut do debat a chaosu.
@simonka123234 zvladnes. Ved mas niekde pohyb tovaru (co sa prefava, co chyba a pod.) Netreba sa báť 😉
@simonka123234 neviem, koľko máš rokov, ale ja som už stará sekera. keby mi dali okrem práce pokladníčky a teda bežnej predavačky aj úlohu vedúcej (hoci len na zástup), žiadala by som o dodatok k zmluve s patričnou odmenou. ak je totiž vedúca dlhodobo PN, už dávno ju platí SP a zamestnávateľ teraz teba chce využiť na to, aby si za jeden smiešny plat robila prakticky 2 funkcie. nedaj sa. radšej nemať robotu, ako sa v nej zblázniť a navyše, ako píšu baby vyššie, splácať nejaké manko či už tvojím nedopatrením alebo nejakými krádežami. a ešte si dovoľujem podotknúť ako človek, ktorý pracoval v minulosti 4 roky v potravinách ako prevádzkový pracovník a tiež vo vedúcej funkcii, že to nie je pozícia, ktorá sa dá robiť po 5 dňoch od nástupu do práce, hlavne ak si nikdy predtým nerobila v obchode. nehovoriac o tom, že keď si nastúpila, robila sa inventúra? vedela si, do čoho ideš? bol "čistý štít"? dávala by som si veľký pozor na všetko, raz ti môžu totiž prišiť aj to, čo sa "ukradlo" ešte pred tvojím nástupom.
@panelacikova no som v jednej predajni teraz čo má zaucaju tam a že oni budú mať inventúru septembri no dúfam že nič na mňa nenasiju .Aj keď som tam 3 dní a už že kase chýbalo 10eur ale tak dávala som si pozor však tam je aj na pokladni koľko máš vydať a zas niesom hlúpa že neviem vidat veď zas až také vysoké neboli nákupy .A ešte do konca mi nechávali sem tam dáky cent
@panelacikova a 30 mám rokov
@simonka123234 rozhodnutie je na tebe. ja som ti napísala riziká, ktoré môžu/nemusia nastať. mám svoje skúsenosti. z inej oblasti, než je potravinárstvo, mám skúsenosť, že na mňa chceli našiť manko 200 000 korún (pred 26 rokmi). našťastie som potom našla v účtovníctve kopu nezrovnalostí (ako mladá 19-ročná žaba), ktoré ma od toho zachránili a ten sviniar, ktorý tam kradol, ma napokon "nechal ísť". šlo o bývalého šéfa. odvtedy si dávam ohromný pozor na všetko, čo súvisí s peniazmi. preto ťa upozorňujem na to, aby si bola opatrná.
@panelacikova ešte to zaujímavé že sú tam dve v obchode čo s a striedajú a v jeden deň vedúca somnou bola v piatok a že 10eur chýbalo a dnes bola somnou tá druhá a že tiež chýbalo dnes 10eur a keď ukázala na doklade tak bolo v pluse 3.15
@simonka123234 no vieš, ťažko dokážeš, že ťa chcela "ogabať", aby si ty doplatila niečo, čo nechýba... musíš si dávať na takých ľudí pozor. najlepšie je, keď má kasu len 1 z vás počas celej zmeny a na druhý deň zas druhá... pretože inak ona môže pajznúť 100 eur napríklad a nedokážeš jej to. jednota vám to vyčísli na polovicu 50/50. ona si bude mädliť ruky a ty budeš v smútku :( čiže kasu vždy len jedna, pred zmenou a po nej obe prepočítať peniaze a urobiť o tom záznam. viem, že to zaberie istý čas, ale to je jediný spôsob, ako ťa nemôže odrbať.
@panelacikova ano ale co zas povedať ja nemôžem tam nič keď som tam na zaučenie
@simonka123234 robila som v jednote zastupkynu dost dlho ale tovar si vzdy riesila veduca alebo este jedna zastupkyna ktora tam už robila dlhsie.Ja keď som riešila objednávky tak len na pult výrobky a zeleninu a este na šalaty ale co sa tyka mliecaku a tovaru to ani raz jedine mi to raz ukazali ze nak mam ako taku predstavu.Ale Ja by som na tvojom mieste do toho nešla kedze si ako predavačka a hlavne nie ked to nebudes mat na papieri a nezvysia ti plat.Rozmysli si to ešte poriadne lebo vyuziju cloveka rychlo tam.
@simonka123234 fúúú, dievča zlaté - utekaj
@simonka123234 mate tam iba jednu kasu? My sme si nemohli chodit do kasy.Ja som mala jednu kasu druha kolegina druhu.Napriklad rannu smenu som ja blokovala na mojej kase a nikto iny a ked chybali peniaze alebo bolo do plusu bola som za to iba ja zodpovedna a ked prisla druha smena do prace a uz sme sa menili na kase tak ja som pred nou prepocitala kasu.Bez toho sme si kasu neodovzdali.
@dadus841 ano jedná je to menšia predajňa v dedine a keďže som tam nová ja som ich nepoznala do teraz tak ktovie ako by ma chceli oklamať že tam chýbali už 10eur
@simonka123234 no ja by som utekala prec s tade viem robota sa hlada tazko ale ak ty mas za dakoho potom platit a im to robi dobre ze si prilepsia mozu ti len povedat si nova ucis sa na kase isto wi dakomu zle dala peniaze ale ze by ti 2 dni chybalo presne 10 eur to sa mi nezda no uz ty musis vediet a rozhodnut sa podla seba a po skusenostiach mojich v jednote uz by som sa tam nevratila tam len clovek zaraba na manko a trpne ked pride inventura ze aka suma výjde do minusu lebo u nas furt ludia kradli aj ked boli kamery im to bolo jedno
@dadus841 no keď príde ten čo má na starosti jednotu tak mu poviem že žiadnom prípade ja sama neotvorim obchod v dedine keď je tá vedúca na maródke lebo nemá kto robiť teraz u nás v dedine tak preto aby som ja šla a keď príde tak budeme dvě sa striedať
@simonka123234 a keby som šla tak jedine do pokladne žiadne objednávky na starosti kde veď som tam 3 dní a za necelé dva týždne sa musí otvoriť už obchod u nás
hlavne si dávaj pozor, v jednote sa manká dávajú preplácať zamestnancom. Ked niečo niekto ukradne, je to na tvoje triko