Pohovor v angličtine

11. jan 2023

Ľudia bojím sa. Nemám za sebou veľa pohovorov (ani v slovenčine) 😆 nie to ešte v AJ. Úroveň angličtiny nič moc ale niečo by som zo seba dostala v prípade núdze 😆 na čo sa pripraviť? Čo keď sa seknem a budem ticho od strachu? 😩😬 Strašne sa bojím. Pred mudrlantov, nie neuviedla som v životopise úroveň C1 (teda nie preto sa bojím)
✌🏼

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
melanta
11. jan 2023

Ak si uviedla v CV takú úroveň jazyka ako skutočne ovládaš, tak sa nemáš čoho báť. Ja ak hovorím s človekom, ktorí má napríklad úroveň B1, tak počítam s tým, že mi bude na tejto úrovni aj odpovedať. A teda že sa aj zasekne, lebo nebude vedieť. Zrejme tvoja úroveň postačuje na danú pozíciu, ak ťa zavolali. Takže zahoď obavy, buď sama sebou. Sme ľudia, nie stroje. Aj ty, aj ten, kto s tebou ten pohovor bude robiť. Držím palce.

melanta
11. jan 2023

Opravujem svoju hrubú gramatickú chybu *ktorý a nie ktorí. 😉

autor
11. jan 2023

@melanta ďakujem 🫶🏼 ako nie je to pohovor len v AJ, je to slovenčina a potom angličtina ale aj tak som z toho rozhodena 😢

vikusjk
11. jan 2023

Presne viem, o com hovoris. Ja som mala tremu vzdy, VZDY a aj ked ma uz do nejakej prace po ANJ pohovore zobrali, aj tak som pri dalsom pohovore do inej prace mala stres. Cize viem, ze je zbytocne hovorit ti, ze nestresuj.
Mne osobne najviac asi pomaha, ked sa pripravim najlepsie ako viem, ze ozaj do toho dam vsetko. Hovorim si v hlave, ako by som odpovedala na otazku napriklad kde sa vidim o x rokov, co je najdebilnejsia (pre mna) , ale velmi oblubena otazka na pohovoroch. Rovnako co su tvoje klady a zapory (alebo dobre a zle stranky). Ake su tvoje najvacsie uspechy (alebo jeden uspech). Plus samozrejme nacvic si plynule hovorenie o tvojom CV-cku, t.j. prehlad jobov, ake mas skusenosti, co si robila atd. A este taka oblast zvykne byt, aby si vedela nieco o danej firme, kde sa uchadzas o pracu, mna sa pytali tiez, ze ako si predstavujem svoj job, teda asi ci nie som mimo v ocakavaniach, co viem o firme a preco by ma mali zobrat.
Btw idem sa teraz uchadzat o ine miesto v ramci nasej firmy, vyssi grade a uz teraz tiez stresujem z toho pohovoru 🙈 Drzim palce 😉

autor
11. jan 2023

@vikusjk dakujem. Pre mna to bude prvýkrát 😔 ty už aspoň vieš čo očakávať. Aj tebe držím palce 🙂

mirkava
11. jan 2023

Skus to ved co sa môže najhoršie srať? Nezoberu ta, ale ty budeš mať skúsenosť. Možno si priprav nejakú odpoveď: "prepáčte, som trochu v stres je to môj prvý pohovor v AJ". Ak bude najhoršie použiješ to. Nejde o život 😉. Držím palce.

autor
11. jan 2023

@mirkava presne srať to 😆😆😆😆😆 ďakujem 🙂

hankab
11. jan 2023

Kazdy jeden pohovor, ktory som kedy absolvovala v AJ bol rovnaky, vzdy sa pytaju: povedzte nam nieco o sebe v anglictine. Vacsinou chcu pocut o tvojich byvalych zamestniach, aka bola napln tvojej prace. Pripravila by som si kratky popis tvojej poslednej prace, nic komplikovane. Vacsinou ich len zaujima ci vies zo seba vypotit par suvislych viet 😉 po 5-6 vetach ma vacsinou aj tak vzdy stopnu.

bluka2
11. jan 2023

Úprimne povedané som si veľakrát myslela, že si overia jazykové znalosti zo životopisu, ale tak aspoň v 50% prípadoch sa to ani nestalo, proste mi verili 😀 tak ostáva ti len ísť a dúfať v to naj. Uvidíš, ako bude. Prinajhoršom to nedostaneš, nie je to jediná pozícia. Hlavné sa uvoľní. Dobrý dojem nechať je veľká časť úspechu

luscious
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kittykat22
11. jan 2023

najlepsie je, ked si pozries otazky na pohovor v slovencine a skusis si povedat odpovede v anglictine. Idealne si to napis aby sa ti lahsie pamatali.

autor
11. jan 2023

@hankab a ja už mám pred očami jak sa ma pýtajú na niečo odborné čo by som ani v slovenčine nevedela povedať 🥲 😆

autor
11. jan 2023

@bluka2 ďakujem, ako sa poznám, už len z toho stresu budem ticho 😔

autor
11. jan 2023

@luscious
@kittykat22 dakujem vam, idem teda ešte poguuugliť 😋

laurikagab
11. jan 2023

ja som mala pohovory vacsinou v AJ.. povedala som nieco o sebe, preco si hladam pracu, skusenosti..potom sa opytali nejake otazky.. uprimne, ja problem s AJ nemam-hovorova anglictina, avsak mam kolegynu, co ma tiez uroven B2 a jej anglictina je uplne slaba, nedohovori sa..ja som zila par rokov v Anglicku, cize som sebavedoma. Nedavno sme do firmy chceli prijat noveho kolegu a v CV mali uvedene B2 ale uplne zaklady mali a nevedeli reagovat. Zalezi na aku poziciu sa hlasis? Moj ex kolega pisal len emaily a super mu to islo s google prekladac😊 drzim palce, mozno zam budes najlepsia a budes uspesna.

hankab
11. jan 2023

Ja mam teda dost dobru anglictinu a v kazdej praci ju vyuzivam na konverzaciu aj cez telefon, ale nikdy sa ma na pohovore nic odborne nepytali 🙂 neboj sa, cim viac budes stresovat, tym to bude horsie. Staci par suvislych viet. Pokial je to len formalita a budes ju vyuzivat len minimalne (tj v dokumentacii sem tam nejaka fraza a raz za rok mail s pomocou prekladaca), urcite od teba nebudu ziadat kvantovu fyziku po anglicky. Btw, aj my co ju vieme si casto dopomahame slovnikmi a prekladacmi 😉

autor
12. jan 2023

@laurikagab ved to, pôjde skôr o písomný prejav (občasný)
@hankab dakujem, baby

autor
25. jan 2023

Ľudia, k AJ sme sa na pohovore ešte nedostali. Vydýchla som si 🙏🏼🙏🏼🙏🏼. Na budúcom už ale potrebná bude ☹️ mám spomenúť aj to ze sa učím- slovíčka, gramatiku? Alebo to nespomínať? Neviem suverénne rozprávať, keď niečo neviem radšej som ticho 😬