Ahojte, zaujímalo by ma, ako taký pohovor na účtovníka juniora vyzerá ? Jedná sa o prácu, ktorá je vhodná pre absolventa strednej školy alebo VŠ 1. stupeň. Aspoň také majú podmienky. Samozrejme nejaká prax je výhodou ale nie je podmienkou a v inzeráte je, že práca je vhodná pre absolventa. Jedná sa o veľkú účtovnú jednotku, ktorá je teda samozrejme auditovaná. Čiže majú to byť pomocné práce pre hlavného účtovníka. Moja otázka znie, či na tomto pohovore skúšajú aj odbornú zložku ?
Pripadne boli ste už na takomto pohovore a čo všetko sa pýtali, najmä keď ste začínali ?
PS: ešte raz napíšem aby bolo jasné, že nejedná sa o pohovor do účtovnej kancelárie
Ďakujem za odpovede.
@rikarika ďakujem za odpoveď. A vedela by si mi povedať ako náročné tie predkontácie boli ? nech viem čo si zopakovať. Predpokladám problematiku ohľadom odloženej dane či účtovaní derivátov odo mňa žiadať nebudú. Našťastie angličtinu nevyžadujú.
Podla mna operacie na dennej baze - uctovanie doslych a vyslych faktur - tuzemsko, EU, mimo EU, bankove uhrady, hotovostne nakupy, mozno nieco o odpisoch....niekedy hlavny uctovnik robi aj mzdy - podla velkosti firmy, takze mozno priprava ku mzdam, ak je to svk firma, mozno ci vies nejaky uctovny program...
Pohovory si vymýšľa každá firma sama. Na podobnú pozíciu do rozdielnych firiem môžu byť pohovory úplne iné
Ahoj, tiez som mala skusenost s nejakym suhrnym prikladom (mne to prislo podobne ako na zapocte na VS). A potom pri rozhovore pozor na vyjadrovanie - nejake vysvetlenie (definicia) pojmov. Okrem vyssie spomenuteho tusim chceli odpisovy kalendar a zauctovat odpisy. A pod. Drzim place
Daj vediet ako si dopadla.
Ahoj, som senior accountant a vzdy od prveho pohovoru, ked som zacinala ako asistentka uctovnicky som robila uctovnicky priklad - predkontacie + test z anglictiny - oboje spolu cca na hodinu.