Pohovor - učiteľka v materskej škôlke

4. nov 2023

Ahojte, mám 25 rokov. Skončila som gymnázium a hneď po škole som sa zamestnala v administratíve, robila som rôzne práce asistentky. Práca bola dobrá ale nenapĺňalo ma to. Poslala som životopis do MŠ a zavolali ma na pohovor. To, že nemám školu toho zamerania vraj nie je prekážkou,môžem si ho do robiť počas práce.
K pointe,.. Nemala som veľa pohovorov a aj tie čo boli, boli do kancelárie. Ako sa obliecť do škôlky na pohovor? Treba na seba niečo veselšie (farby alebo klasika čierna a biela)? Na aké otázky sa pripraviť?

kiki68
4. nov 2023

Daj so podla mna jeansy a nejake pekne farebne tricko/ bluzku. Tak som vzdy bola na a bolo to ok, vzdy ma zobrali. V skolke tiez vacsinou budes takto nahodena

babulkomale
4. nov 2023

Desi ma tato moda, pustit k malym detom hocikoho bez pedagogickeho vzdelania.
Otrasne nieco.

modrykolibrik
4. nov 2023

Tiez by som taku mladu babu nezobrala aspon keby mala svoje deti alebo mala v tom prax.

petrahl
4. nov 2023

@babulkomale asi tak...len mi obočie vystrelilo na vrch čela po prečítaní príspevku

autor
5. nov 2023

Asi vás sklamem ale známa v inej škôlke pracovala rovnako. Hneď po škole (hotelová) sa zamestnala v škôlke s tým, že si školu začala robiť až pri práci. Pracovala tam vyše 2 roky a teraz je na MD, po nej sa vráti tam tiež 🙂

kikushaa
5. nov 2023

Neviem co sa tu niektore pohorsujete, ono tu skolu si treba dorobit do isteho casu tusim do 4rokov. Ja som vdacna ze este niekto vobec ochotny ist ucit za ten mizerny plat.

autor
5. nov 2023

@kikushaa maj prax ale nech ťa bez praxe nikam nezoberú, tak teda kde máš tú prax získať? Maj vlastné deti ale zase nebuď často doma s dieťaťom lebo musíš byť oddaná práci. Maj 25 ročná skončenú xy ročnú školu a ešte xy ročnú prax 🙂 to je také klasické
A známa si po pri práci robila 2 ročnú školu. Strednú pedagogickú, nadstavbové štúdium.

babulkomale
5. nov 2023

Nepises novinku, mam viacero znamych co sa tlacia do skolstva tymto stylom. Ano, poznam tento sposob ako sa tam dostat. Povazujem to za obrovsky omyl. Niektore damy nevedia ani spravne rozpravat ani pisat. A uz vobec spravat sa k detom.
Hlavne ze si robia skolu roznymi podvodmi a skratkami, hlavne cez kovid.

babulkomale
5. nov 2023

@kikushaa aky mizerny? Su aj mizernejsie a za 8,5 hodin denne, nie 6. Aj psychicky a fyzicky namahave rovnako ak nie viac.

marca12
5. nov 2023

@kikushaa az taky mizerny plat nemaju,su ovela horsie platene pozicie. Pomaly kazda druha baba studuje pedagogicku,tak asi to nebude taka mizeria,ked su plne skoly. Mame v rodine ucitelky,viem kolko zarabaju

modrykolibrik
5. nov 2023

Sorry ale ja osobne by som nechcela mat v skole 25 rocnu mlasu babu ktora nema ziadnw skusenosti. Tie ktore to vystuduju sa tam potom nedostanu lebo slecna ma vybavene teple miestecko za nic.

kiki68
5. nov 2023

@babulkomale tlacia do skolstva? Ved je tam nedostatok personalu, ak je clovek psychicky v poriadku a tiez fyzicky, ma vztah k detom, tak preco by nemal ist do toho, kde ho realne spolocnost potrebuje. Ako my v Rakusku mame akutny nedostatok ludi v skolstve a predskolskej celkovo. Este to aj platia, len aby ludia isli do toho. A tie platy nie su uzasne asi nikde. Na Slovensku to je teda dost nevdacna praca, ved si stale jednou nohou v base. Idealny stav by mal byt min 2-3 ludia na jednu skupinu deti. Cize ked by jeden bol iba asistent vo vyucbe, tak preco nie. Problem je kolko je tam komplet ludi s vyhorenim a neprinasaju tym detom absolutne nic. Nechcu s nimi behat, skakat, nevladzu, plany iba opisuju. Okrem toho na hodiny vacsinou chodi pozerat riaditelka, aspon ja som to tak vzdy mala, niekedy sme mali aj tak, ze este dosiel niekto z univerzity pozriet, ze co vobec robime.