Pohovor - súhlas so spracovaním osobných údajov

18. apr 2023

Ahojte,
chcela by som sa poradit, kedze som na pohovore uz davno nebola. Je to teraz bezne, ze este pred pohovorom je potrebne potvrdit suhlas so sprac.osobnych udajov? Nie som s tym velmi stotoznena, ale nechcem ani urobit chybu. Dakujem

lamonita
18. apr 2023

Áno

koniarova
18. apr 2023

Je to bežné s zákon to vyžaduje. Veď už len tým,že si poslala žiadosť, si uviedla svoje osobné údaje.

luliu
18. apr 2023

S čím nie si stotožnená? Áno, je to bezne

melanta
18. apr 2023

Áno, zákon mi prikazuje, že ak mi kandidát pošle svoje osobné údaje a ja s nimi chcem pracovať a uchovať si ich prípadne aj na neskôr (ak by som mala pre neho ponuku v budúcnosti), tak potrebujem jeho súhlas. Nemusí mi ho dať, ja jeho CV skartujem a nebudem sa dotyčným človekom zaoberať.

doriiis
18. apr 2023

Úplne bežné.Toto je ešte ta kratšia verzia toho súhlasu.Ja som včera vyplnila 2x A4 papier súhlas s GDPR😂

ajuga
18. apr 2023

@doriiis ja minuly ryzden 4xA4 😀 sialene

autor
18. apr 2023

Naposledy ked som bola na pohovore to este nebolo,preto sa pytam. Toto tiez nie je cele znenie,je toho viac. Dakujem vam za odpovede

kaktusik007
18. apr 2023

@melanta a ked ti kandidat posle aktivne svoj cv, pytas si od neho suhlas na spracovanie osobnych udajov? alebo proste - nenapisal si si to tam, tak smola, neriesim, a tvoje cv skartujem?

mamina7070
18. apr 2023

ked to nedas hned ta vyradia ani nebudu cv citat

palicka
18. apr 2023

V prípade, že to nepodpisete, nezaradila VS do výberového procesu, keďže nemôžu spracovávať Vaše osobné údaje

palicka
18. apr 2023

@kaktusik007 áno, tak to je v zmysle zákona. My pri voľnom pracovnom mieste inzerujeme rovno an suhlas so spracovaním OÚ, niektoré firmy to majú na odkliknutie…

maxalla
18. apr 2023

Ak by si ten suhlas nedala, tak by si ani tvoj zivotopis nemohli prezerat.

kaktusik007
18. apr 2023

@palicka no mne ide o to ze ked si posles aktivne - nie na dopyt cez profesiu, tam ten suhlas je, to ano... Ale proste si povies - tato firma sa mi paci, poslem im CV. A posles CV, motivacny... ale suhlas so spracovanim osobnych udajov neprilozis, lebo zabudnes, napriklad.... tak ze aka je prax by ma zaujimalo - ci si daju tu namahu a oslovia mailom trebars - toto doplnte a poslite, alebo sa k tomu stavaju stylom -- neobsahuje to suhlas, dovi dopo, delete....

palicka
18. apr 2023

@kaktusik007 áno, zvyčajne je systém taký, že kandidáta oslovia, že pokial jeho záujem trvá, má dane tlacivo doložiť. Zároveň prezentuješ, po akú dlhu dobu môžu osobne údaje spracovávať (aj v prípade neúspešného kandidáta sa môžu osobne údaje uchovávať k registri a v prípade potreby kandidáta opätovne oslovia.

melanta
19. apr 2023

@kaktusik007 áno, pošlem obratom človeku súhlas. Až keď mi ho pošle späť, ukladám si CV. Ak ho nepošle, mail s CV vymažem.

monica25
Autor odpoveď zmazal
Zobraz