Ahojte tie čo ste boli na pohovor do štátnej správy (ja idem na dočasné miesto), čo ste mali prosím oblečené? Ďakujem
Skús bližšie špecifikovať na ake konkrétne miesto😊
@marci77 Tak košeľové šaty a elegantné tenisky budú zlý nápad? Ide o úrad práce sociálnych vecí a rodiny, kde ma čaká test a potom ak prejdem, tak ústny pohovor 🙈 totižto keď vidím ako chodia oblečené zamestnankyne na Úrade práce, tak som si myslela, že lodičky nemusím mať (pretože ich v šatníku ani nemám, teda také neformálne)
Jasne, to bude určite v pohode.😊
Ja som mala na pohovore do štátnej správy čierne rifle, blúzku a poltopánky, žiadne lodičky. Bola som úspešná a vybrali si ma spomedzi ostatných kandidátov aj žien čo prišli pomaly v spoločenských šatách. Zrejme zavážilo niečo iné ako lodičky a to skúsenosti a vedomosti 🙂
@michaelammm111
@baskustek tak super, ďakujem 😊
môj brat keď šiel na pohovor do štátnej správy, tak išiel prosím pekne v dokrčenom tričku, ktoré bežne nosí na doma, ale žiaľ v tom čase nebola mama doma tak nemal kto žehliť a prať tak si dal aj to čo nosí inak na doma iba a kraťasy k tomu a vybrali si ho aj tak, čiže tam ide skôr o to čo vieš a ako o to čo máš oblečené
No niektoré zamestnankyne Úradu práce chodia oblečené naozaj na opicu. Len, aby sa predbiehali, ktorá bude viac "in". Až z toho vzíde jeden nechutný celok
Ja som bola na pohovore oblecena asi najhorsie, aj ked podla mna to bolo ok, no ostatni dosli dobre ze nie vo vecernyh robach 🙂 kosele som si nakupila, az ked ma prijali ;)
Ahoj, ja som na výberové konanie (pozícia kontrolór na daňovom úrade) prišla v čiernej púzdrovej sukni a k tomu som mala slušnejšie body tričko, tenisky. Tiež tam boli uchádzači aj v oblekoch, oveľa "slušnejšie" oblečení ako ja 🙂 košele a podobné oblečenie idem kupovať až teraz, podobne ako @maranta_leuconeura , keďže som bola úspešná. Záleží na iných okolnostiach a najmä sympatiach. Veľa šťastia!
business casual oblecenie
nebola som, ale osobne by som si dala nejaku bluzku a cierne alebo tmavomodre nohavice alebo suknu, pripadne aj sako (teraz je uz take pocasie)😉