Pohovor - štátna správa

16. sep 2022

Ahojte tie čo ste boli na pohovor do štátnej správy (ja idem na dočasné miesto), čo ste mali prosím oblečené? Ďakujem

marci77
16. sep 2022

business casual oblecenie

nebola som, ale osobne by som si dala nejaku bluzku a cierne alebo tmavomodre nohavice alebo suknu, pripadne aj sako (teraz je uz take pocasie)😉

michaelammm111
16. sep 2022

Skús bližšie špecifikovať na ake konkrétne miesto😊

autor
16. sep 2022

@marci77 Tak košeľové šaty a elegantné tenisky budú zlý nápad? Ide o úrad práce sociálnych vecí a rodiny, kde ma čaká test a potom ak prejdem, tak ústny pohovor 🙈 totižto keď vidím ako chodia oblečené zamestnankyne na Úrade práce, tak som si myslela, že lodičky nemusím mať (pretože ich v šatníku ani nemám, teda také neformálne)

michaelammm111
16. sep 2022

Jasne, to bude určite v pohode.😊

baskustek
16. sep 2022

Ja som mala na pohovore do štátnej správy čierne rifle, blúzku a poltopánky, žiadne lodičky. Bola som úspešná a vybrali si ma spomedzi ostatných kandidátov aj žien čo prišli pomaly v spoločenských šatách. Zrejme zavážilo niečo iné ako lodičky a to skúsenosti a vedomosti 🙂

autor
16. sep 2022

@michaelammm111
@baskustek tak super, ďakujem 😊

kuba_art
16. sep 2022

môj brat keď šiel na pohovor do štátnej správy, tak išiel prosím pekne v dokrčenom tričku, ktoré bežne nosí na doma, ale žiaľ v tom čase nebola mama doma tak nemal kto žehliť a prať tak si dal aj to čo nosí inak na doma iba a kraťasy k tomu a vybrali si ho aj tak, čiže tam ide skôr o to čo vieš a ako o to čo máš oblečené

laurika999
16. sep 2022

No niektoré zamestnankyne Úradu práce chodia oblečené naozaj na opicu. Len, aby sa predbiehali, ktorá bude viac "in". Až z toho vzíde jeden nechutný celok

maranta_leuconeura
17. sep 2022

Ja som bola na pohovore oblecena asi najhorsie, aj ked podla mna to bolo ok, no ostatni dosli dobre ze nie vo vecernyh robach 🙂 kosele som si nakupila, az ked ma prijali ;)

krissmac
18. sep 2022

Ahoj, ja som na výberové konanie (pozícia kontrolór na daňovom úrade) prišla v čiernej púzdrovej sukni a k tomu som mala slušnejšie body tričko, tenisky. Tiež tam boli uchádzači aj v oblekoch, oveľa "slušnejšie" oblečení ako ja 🙂 košele a podobné oblečenie idem kupovať až teraz, podobne ako @maranta_leuconeura , keďže som bola úspešná. Záleží na iných okolnostiach a najmä sympatiach. Veľa šťastia!

aniss257
24. sep 2022

@krissmac pisala som ti správu 🙂