Ahojte,
Rozbieham potencialnu spolupracu a moj pravdepodobny buduci zamestnavatel inicioval osobne stretnutie v kaviarni. (Nejde o ziadne financne poradenstvo, pyramidu a pod.)
Ako by ste to riesili s platenim uctu? Dam si zrejme max.kavu a mineralku, ale ako je to spravne? Kazdy si plati sam za seba?
Dakujem za podnety 🙂
To je akože pohovor? Nemá ten zamestnávateľ žiadnu kanceláriu?
rozbiehaš potencionálnu spoluprácu - to mi neznie ako vzťah zamestnávateľ-zamestnanec., ale ako obchodný vzťah - možno živnostník-obchodný partner? Pokiaľ je to tá druhá možnosť - záleží kto koho oslovil - pokiaľ si iniciovala stretnutie ty - platíš ty. Pokiaľ si bola oslovená ty - platí budúci obchodný partner. Pokiaľ ide o vzťah zamestnanec - zamestnávateľ - čo nechápem prečo sa nekoná pohovor v priestoroch zamestnávateľa - platí potencionálny zamestnávateľ.
Mala som tak pohovor do knihkupectva, kde priamo v knihkupectve neboli priestory, takze sa to konalo v kaviarni. Pri odchode som zaplatila svoju kavu, hoci oblastna manazerka povedala, ze to je "na nu".
Mňa buduci zamestnávateľ pozval na obed a aj ho platil.
Rozmýšľam, že stalo sa to aj mne, bolo to veľmi dávno, to som bol ešte na strednej. A určite som to ja nič neplatil..
Autorka, ako už bolo napísané, trochu si rozporuješ. Píšeš o spolupráci a následne o zamestnávateľovi. V každom prípade, povedala by som, že platí ten, kto stretnutie v takomto priestore inicioval.
Ja som bola,tiež len káva a platil zamestnávateľ.
Bola som uz na zopar pohovoroch v kaviarni a vzdy platil potencialny buduci zamestnavatel, ktory toto stretnutie pri kave inicioval. Rovnako kazdy pracovny obed/kavu, ktoru inciuje zamestnavatel, si nechavam zaplatit nim. Neratam do toho obycajne obedy, ak ideme z prace viaceri na normalny obed/kavu a ide s nami aj nadriadeny - vtedy si kazdy plati sam.
Tak ja by som mala iniciatívu zaplatiť sama za seba ak by sa mi ponukol že zaplatí tak ok ale principiálne by som si platila sama
Neplatila by som za neho. Je to strkanie sa do zadku. Ak teda bude tvojim zamestnavatelom.
Ja som takto v nakupaku podpisovala zmluvu, prišiel za mnou on, pozval ma on a zaplatil to on. Pohovor som mala už predtým najskôr online a potom aj osobne.
My sme sa stretli na káve s konateľom lebo bol zo zahraničia a chcel aby som mu tu rozbehla pobočku takže kancel nebol žiaden bezne sa to robí pri káve niekde v meste. Ale automaticky pred rozlucenim povedal, že účet nemám riešiť on zaplati. Aj tak si to dajú do nakladov
@lakebabe podobne aj u nas, napokon som bola pozvana aj ja 😉 velmi pozitivne stretnutie napokon.
Tak super držím palce
@lakebabe dakujem Ti velmi pekne ❤️ aj vsetkym ostatnym prispievatelkam za odpovede.
no tak bud kazdy sam za seba, ale myslim si, ze v takychto pripadoch je to proste na tom budom zam. vsak bol to jeho napad, aby ste sa tam stretli, tak nech to on zaplati 😀