ahojte priatel bol na pohovore 30.1, mal z toho dobry pocit a bolo nu povedane, ze sa mu ozvu o 2 tyzdne.
(priatel je momentalne pn, 14.2 ma operaciu idu mu vyberat oblickovy kamen). S tym, ze by marodoval do konca februara. Je zamestany a zrejme ked da vypoved budu ho tam drzat tie 2 mesiace, koli vypovednej lehote.
Na pohovore mu to aj povedali ze s vami pravdepodobne budeme ratat az od maja🤦
Keby mu zavolali z novej roboty ze ho beru, dal by hodinovu vypoved.
Inzerat o 2 dni na tu poziciu ta firma zmazala. A teraz mame dilemu ci sa mu este ozvu vobec alebo sa mame ozvat my, ci sa mu ozvu 😅 alebo uz na jeho miesto prijali niekoho ineho, co si myslite?
Nevolala by som. Ked povedali, ze sa ozvu, tak sa ozvu, ak budu mat onho zaujem. Inak proste nic, nech hlada dalej. Normalna situcia, takto to chodi vsade.
ak uz zmazali inzerat a neozvali sa tak by som s tym nepocitala nech hlada dalej
To sa nedá s určitosťou povedať. To, že zmazali znamená len to, že si majú z čoho vyberať alebo všetko mažú automaticky po deadline.
13.2. môže napisat krátky email, že ďakuje za príjemný pohovor a že sa teší na ich odpoved. Ale celkovo podľa mňa stačí iba čakať a možno robiť plán B pre prípad, že nič
Priatel nech dava vypoved az po podpise zmluvy, nie po telefonate
Myslíš, že máme vešteckú guľu?
"dal by hodinovu vypoved" to len v jeho sne... hodinova vypoved moze prist zo strany zamestnavatela aj to len za hrube porusenie prac. discipliny.
Mne logicky z toho vychádza, že ešte na pohovore si ho vyškrtli. Ak to počítali, že je pn + operácia + rekonvalescencia + výpovedná doba. Určite tam bolo viac ľudí, ktorí vedia nastúpiť hneď. Nepočítala by som teda s pozitívnou odozvou.
robila som vyber zamestnancov, tak viem, ze ked sa objavil dobry clovek, ale niekde sa to zadrhlo, tak s nim boli v kontakte a povedali, ze maju o neho zaujem, ale este nieco treba vyriesit. naopak, ak zaujem nebol, tak velmi nevenovali energiu na informovanie vsetkyc zucastnenych hoci sme neustale zdoraznovali, ze aj to treba robit. ale ak moze nastupit az od maja a nie je to vrcholovy manazer alebo kapacita vo svojom odbore, tak by som uz velmi neverila
No neviem keď majú záujem tak podľa mňa sa ozvú okamžite, teda v mojom prípade sa na pohovore ozvali ešte ten deň, že ma berú, a tak isto sme robili na firme, že sa veľmi rýchlo bralo, podľa mňa už majú niekoho a nebudú sa všetkým záujemcom ozývať uzatvorili to a je to, bežne sa to tak robi
dakujem vam, ja si tiez myslim, ze uz maju niekoho kto nastupil skor. No este s malou dusickou pockame do buduceho tyzdna, ked nie, tak nie.
Výpoveď sa dáva až keď má podpísanú zmluvu (nie že ju podpísal ešte iba on, ale že má v ruke zmluvu už podpísanú zamestnávateľom) alebo ak má akceptačný list. Skôr iba v prípade, že mu nebude prekážať, ak nastane situácia, že ho neprijmú a teda nová práca nebude a v starej už bude výpoveď.
Dá hodinovú výpoveď? No to určite nedá. Okamžité skončenie pracovného pomeru povoľuje zákon len úplne v konkrétnych prípadoch. Pri hrubom porušení zákona či zo strany zamestnanca alebo zamestnávateľa. Také u neho predpokladám nenastali. Takže ak by chcel skončiť okamžite, môže požiadať o ukončenie prac. pomeru dohodou k termínu ako chce. Ide o dohodu (dohodu, nie výpoveď) a teda zamestnávateľ s tým môže aj nemusí súhlasiť. Ak nebude, tak potom musí dať výpoveď a tam mu beží 2 mesačný výpovedná doba, ak tam pracuje dlhšie ako rok. Čiže ak doručí výpoveď do konca februára, od 1.3. plynie výpovedná doba a skončí 30.4.
Ešte k tomu stiahnutiu inzerátu. Stiahli ho z 3 dôvodov:
- buď majú už konkrétneho kandidáta a on ním nie je, inak by to už vedel
- konkrétneho kandidáta nemajú, ale mali na pohovore niekoľko ľudí, z ktorých vyberajú finálneho kandidáta a ním môže byť pokojne aj on
- rozhodli sa neobsadiť pozíciu
Takže môže aj nemusí to byť pasé.
@melanta s tou vypovedou myslel tak, ze by nesiel surovo do prace a tym padom by mal absenciu a nie je to dovod na okamzitu vypoved?
Je to dôvod na to, aby dostal okamžitú výpoveď. Ale zamestnávateľ nemá povinnosť mu ju dať. Má právo, nie povinnosť. A taktiež pri takomto správaní mu môže zamestnávateľ nevyplatiť poslednú mzdu resp. pri určitých okolnostiach dokonca žiadať náhradu škody. A potom je tu ešte pohľad nového zamestnávateľa. Ak by mne kandidát povedal, že môže nastúpiť okamžite, pretože v aktuálnej práci urobí toto, tak mu poviem ďakujem, nemám o teba záujem. Ak niečo urobí jednému, urobí to potom možno aj mne. A takého zamestnanca nechcem. Takže obchádzať zákon, s týmto fakt opatrne.
Ako by sa mu páčilo, keby mu zamestnávateľ povedal: zajtra uz nemusis chodit, mam niekoho ineho na tvoje miesto? Vrchol drzosti taketo uvažovanie, ze neprídem jednoducho do roboty, nech ma vyhodia. Tiež by som takého cloveka nezamestnala, takze sa mu to moze skaredo vypomstiť
Ked ti povedia ze sa ozvu tak to znamená ze neberieme vás takže nie neozvu sa mu,
Pokial ide o inzerat na profesii, nemuseli ho stihnut, ale proste ho uz nemaju zaplateny (plati sa na tyzden, dva, mesiac zverejnenia).
Ja som pri poslednej praci mala dvojtyzdvove cykly/kola: personalka, po dvoch tyzdnoch pohovor vo firme, po dvoch tyzdnoch odborny pohovor, po dvoch tyzdnoch osobnostny test a pohovor s medzinarodnou sefkou a potom po par dnoch mi volali, ze ma beru. Takze dva tyzdne su podla mna ok na vyjadrenie.
K hodinovej vypovedi - to ozaj nerobte, uz vobec nie cez absencie (ako bolo spomenute, je to pravo, nie povinnost zamstnavatela. Moze ho naschval evidovat na Ackach dlllho, za kazdy den absencie mu strhne 2 dni dovolenky, neplati mu odvody, ale stale ho moze viest ako zamestnanca, kedze pracovny pomer nie je ukonceny). Nie je to fer...ked tak sa skusit dohodnut.
Ak onho budu mat zaujem a je vynimocny, pockaju ho kludne
@veltraud ahoj, on sa mi vyjadril tak ze mu povedali ze sa teda ozvu koncom marca (ak uz bude praceschopny), ale ze ten manazer co tam bol, povedal ze nie, nie, ozveme sa vam o 2 tyzdne. Chape to tak, ze sa mu ozvu az po tej operacii, ze ako je na tom a kedy moze nastupit.
No uvidime...
tak s tym nepocitajte to su take vyjadrenia
a urcite nech nedavav vypoved to sa robi az po podpise novej zmluvy
Zamestnávateľ, ktorý má záujem sa ozve. Určite nevolajte vy 🙈