Ahojte, keďže nás je tu veľa rôznorodých ľudí, obraciam sa preto na vás 🙂 Pozvali ma na pohovor (práca v oblasti HR) V náplni práce je vedenie personálnej agendy - starostlivosť o konkrétnych zamestnancov a aj nábor zamestnancov atď. Prosím, viete mi povedať, ako to chodí na pohovoroch na takéto pozície? Čo sa môžu pýtať, prípadne môžu mi dať nejakú úlohu? Ak áno, akú? S HR mám nejaké skúsenosti, aj keď priamo na pozicii recruitera nie. Samozrejme vzdelávam sa (škola, kurzy) aby som vedela čo najviac keďže by som rada robila túto prácu, no chcem sa dobre pripraviť na pohovor. Vnímam to tak, že ten pohovor môže byť vedený inak, ako na neHR pozíciu, hlavne, keď ja mam byť ten človek, ktorý bude viesť pohovory s potenciálnymi zamestnancami. Za všetky rady a info vopred ďakujem❤️
Kľudne si na teba môžu pripraviť aj nejaké modelové situácie. Napr ti popíšu profily 3 kandidátov ktorí sa hlásia na danú pozíciu a teba sa spýtajú ktorý by bol tvoj favorit a prečo. Alebo ti položia otázku, že aké otázky sú pri vedení pohovoru tabu. Prípadne že ti zavolá nejaký uchádzač o prácu a čo by si mu povedala. Alebo ako by si riešila nejaký problem. Môže to byť v podstate hocičo, my sme takéto úlohy pridali, keď sme hľadali náhradu za mňa (robila som na HR v jednej firme).
Odporúčam byť čo najviac sama sebou 🙂 držím palce 🍀
Podľa mna budú vyzadovat aspoň dva cudzie jazyky, keď sa jedna o väčšiu spolocnost, pri menšej namakanú anglictinu, takze si priprav odpovede (kde si robila, čo bolo náplňou a pod v oboch cudzich jazykoch)
Pracovala som na HR ako recruiterka. Na tom mieste bol klasický pohovor, len skúsenosti atď. Teraz po rodičáku som šla na pohovor do inej firmy, tiež HR a len som "valila". Na úvod test z Excelu 45 minút, potom 30 minút test z angličtiny a potom samotný pohovor. Čiže môže to byť klasika, no i nejaká praktická úloha. Držím palce ✊
Ahojte, dakujem za rady a podporu. Prijali ma a coskoro nastupujem. 🤗🥳
Gratulujeme a prajeme v praci príjemných kolegov, skvele pracovne podmienky a veľa uspechov 🙂
Chodí to tak isto, ako na pohovoroch na iné pozície. Opýtajú sa ťa, kde si robila a akú agendu. Tiež sa ťa spýtajú, aké máš skúsenosti v oblasti HR a prečo sa k nim hlásiš.