Pohovor, na ktorom je celá malá firma

Včera o 10:32

Stretli ste sa s tým, že ste išli na pohovor a nečakala Vás tam len šéfka alebo personalistka alebo kolegyňa čo Vás bude zaúčať alebo bol tam celý kolektív? (6 ľudí) celý pohovor? Mne sa včera tá situácia stala prvýkrát, chápem, že chcú vybrať kandidáta spolu, ale pre mňa dosť nepríjemné kedže samotný pohovor je stres a ťažko sa uvoľniť ak je tam na Vás 6 ľudí. Chápem ešte, keby napríklad šéfka povedie pohovor a potom na konci prídu aj zamestnanci a nech sa zoznámia, urobia si dojem a poradia potom. Ale celý pohovor takto mi príde dosť.

bellaa3007
Včera o 10:34

Aj u nás robievame pohovory na niektoré pozície, kde je riaditeľka, personalistka + vedúca oddelenia na kt príjmame zamestnanca.
Ale teda viacej ako 3 tam nie sme

autor
Včera o 10:37

@bellaa3007 no tu v meste sú 2 kancelárie a boli tam ľudia-zamestnanci aj z tej druhej pobočky, ktorý vlastne so mnou nebudú mať nič. Možno šéfka chce nejako ľudí zapájať do chodu firmy, ale za mňa toto je už cez pre toho kandidáta, veľmi nepríjemné kedže pre každého je len samotný pohovor stres.

egonsk
Včera o 10:57

mozno si ta len vsunuli do programu a ked si odisla, pokracovali v nejakom teambuildingu 😄😉

solange7
Včera o 11:05

Sefka asi nejaka zaciatocnicka, ked jej to prislo ako dobry napad.

autor
Včera o 11:08

@egonsk mohli mať poradu, ale majú viac miestností, teda pohovor so mnou mohol byť v jednej miestnosti a tam napríklad len šéfka a v druhej mohli byť ostatné... Ona ich aj zapojila do pohovoru, mohli sa pýtať otázky a tak, teda neboli tam len preto, že nemali kde inde byť a von je zima, ale bolo to tak plánované.

oblecenieavecicky
Včera o 11:14

Ja som to zažila. Išlo o jednu súkromnú zubnú ambulanciu... A teda veľmi nepríjemné to bolo. Povykladané nohy mali, po turecky niektorí sedeli, jedli... Hovoríme o ľuďoch v pošte cca 15 ks. Vrátane údržbára, recepčných atď. 🙈 Ďakujem, toto už nikdy viac nepotrebujem zažiť.

autor
Včera o 11:24

@oblecenieavecicky no to by si tí šéfovia čo to takto robia mali vyskúšať na vlastnej koži, potom by pochopili, vidíš ešte šťastie, že tu aspoň údržbára nemajú svojho, by aj toho zavolali. Ak jednám so cudzím nech ide o hocičo, vždy je komfortná situácia jeden na jedného, ak napríklad už ide o to, že šéfka chce aby bola s tou osobou v poriadku aj zamestnankyňa čo ju bude zaúčať, nech najprv je pohovor so šéfkou, popýta si, porobí poznámky a potom nech zavolá tú zamestnankyňu, nech je možnosť zoznámiť sa, nech sa aj ona opýta niečo a nech sa potom ked odídem poradia. Ale nie že prídeš na pohovor a tam v miestnosti celá firma.
@solange7 veru nie je to dobrý nápad

oblecenieavecicky
Včera o 11:26

Oni vtedy argumentovali tým, že vyberajú spolu, sú jeden tým a keď tam máme robiť spolu, musia sa zhodnúť všetci. No pripadala som si ako soplave decko v riaditeľni. Až ma striasa z tej predstavy.

kiki68
Včera o 11:36

Ako skor po tom prvom rozhovore som isla za celym osadenstvom a ti sa neskor mimo mojej pritomnosti vyjadrili. Ale ze by nejak vsetci naraz, by som cakala, kto by to zmrvil

melanta
Včera o 11:37

Osobne chápem dôvod, prečo to majiteľka firmy robí - zrejme ide o malú firmu, kde sú všetci na sebe závislí, majú dobrú atmosféru a teda majiteľka chce, aby nový človek sadol všetkým. Avšak - dobrý manažér by mal poznať svoj tím dostatočne na to a aj by mal byť ako manažér dostatočne vyzretý na to, aby vedel sám posúdiť, či kandidát do tímu zapadne alebo nie. Bez ohľadu na to, či to je alebo nie je stresujúce, mne tam bliká množstvo kontroliek - je šéfka samostatná? Je schopná riešiť problémy - pracovné či medzuľudské? Je férová a nerobí rozhodnutia podľa toho, kto je viac "jej človek"? Má vôbec nárok na dostatočný rešpekt, ak k výberu zamestnanca potrebuje ostatných zamestnancov? Mne by nevadilo a nerobilo stresy, ani keby bolo na pohovore 50 ľudí. Vadil by mi nesamostatný potenciálny šéf.

romi0310
Včera o 12:17

@oblecenieavecicky nebol to nahodou Petramed? 😁😁😁😁

oblecenieavecicky
Včera o 12:20

@romi0310 nie ☺️

zara1357
Včera o 12:30

Ja som min. mesiac zažila pohovor, kde na moju otázkú ohľadne bližšej špecifikácie čo konkrétne odomňa očakávajú( chcela som vedieť konkrétne, čo bude moja náplň práce) mi bola položená majiteľom firmy, jeho manželkou(švagrinou) - personalistkou položena proti otázka, že aký plat si predstavujem.
Hovorím, ťažko sa vyjadriť k platu, keď neviem čo bude moja náplň práce. A ich odpoved, len povedzte sumu, nejakú prácu Vám potom zadelíme.
Po tejto odpovedi v mojej hlave skončili a na otázku či ovládam prácu s PC som odpovedala razantne nie a poďakovala im za ich čas.
Tu na Slovensku sa už asi každý zbláznil

autor
Včera o 14:22

@melanta Presne tak, ja nevidím tiež nič zlé na tom poradiť sa. Ak som šéfka, proste ukážem CVčka kľudne zamestnancom, ale na pohovore napríklad som najprv sama, popýtam sa, predstavím prácu a potom na konci poviem, že idem zavolať kolegov, nech uchádzač vidí s kým bude pracovať, môžu si zamestnanci urobiť dojem, opýtať sa niečo a ja ako šéfka potom ak uchádzač odíde sa môžem s nimi poradiť pri výbere a tak. Ale tu to tak vyslovene vyzeralo že vyberajú zamestnanci, šéfka ani moc otázok nemala, najviac otázok mala jedna pracovníčka z inej pobočky, teda taká čo so mnou by ani nerobila.

autor
Včera o 14:23

@zara1357 a potom sa všetci čudujú, že nevedia zohnať ľudí, že ľudom sa nechce pracovať a tak. Ale že to prostredie v firmách je často veľmi divné nevidia.

justxme
Včera o 16:34

Ja som mala pohovor, na ktorom bol okrem manazerky a personalistiky aj zvyšok tímu s ktorým budem pracovať (s niektorými členmi ani nie) a podla mňa to bolo fajn. Získala som viac praktických informacii o náplni práce, aj som vedela s kým budem pracovat. Prácu som zobrala a som spokojná.

hopsas
Včera o 18:23

Pracujem v HR a viem to pochopiť. Skrátka chcú niekoho kto tam západne a ak si spoločne vyberu teba, tak si to vyhrala. Očividne to bude dobrý kolektív. Držím palce. Ja osobne som zažila konkurz kde oproti mne sedelo osem ľudí, bolo to ako na maturite. Niekedy takto zisťujú ako zvládaš stres, ako dokážeš reagovať na viacero podnetov a podobne. Dôležité je vždy si zachovať chladnú hlavu a byť sám sebou.

hopsas
Včera o 18:26

@zara1357 to si dobre urobila. Ja som tiež tak párkrát odišla z pohovorov a vždy to boli slovenské firmy a ľudia čo boli úplní blázni. Ja som sa niekedy normálne čudovala že ako je možné že toto sú ľudia čo vlastnia firmy alebo ich riadia. No blázni.

dancingqueen321
Včera o 22:59

Ja som mala este pred sto rokmi pohovor do Téčka… tiez tam sedelo zhruba 6 zien. Pocit ako na maturite, policajny vysluch.