Absolvoval prosím niekto takýto pohovor?
@alexandra909 to je veľmi široký pojem, mamina bola na štátneho radcu a ja na upsvar obe inštitúcie sú štátna správa a sú to odlišné pohovory 😊
@alexandra909 ja tiez pracujem v statnej správe,najprv máš písomný test a ak prejdes nim potom ústnu časť, zalezi o sku oblasť sa uchadzas,otázky nemas všeobecné
@alexandra909 na diktat
@alexandra909 Odborny test je z prilusneho odboru. Ved je rozdiel ci ides na vyberove na socialneho pracovnika na UPSVaR alebo na ministerstvo zivotneho prostredia, alebo na VUC... takze sa priprav u prislusnych zakonov a zo SJ mas ovladat gramatiku a spisovny jazyk.
Aká inštitúcia? Pri ÚPSVaR viem poradiť ..
@alexandra909 Odborny test ma preverit napr. znalost zakonov, ktore sa vyzaduju na danej pozicii - vzdy to byva Ustava, potom napr. zakon o statnej sluzbe alebo ine zakony - to byva vypisane vzdy pri konkretnom mieste. A test zo statneho jazyka, tak tam byva doplnanie i/y, velke a male pismena, hladanie gramatickych chyb a podobne, ja som nemala diktat..
@alexandra909 zo štátneho jazyka su otazky typu doplňte správne i/y, spravne predlozky, vybrané slova do viet alebo napr. doplnte spravne nazvy ulic mamna mysli co sa pise velkym a co malym zac.pismeno slova. Diktat som este nezazila a to som absolvovala uz 4 pohovory
Podľa toho kam? Štátna správa zahŕňa množstvo inštitúcií.
Aj ja som pracovala pred MD v štátnej sfére, ale nie UPSaR.
U nás bez diktátu, ten sa píše poväčšine na súdoch.
Zdravím, možno mi ešte niektora poradíte 😊 idem na VK na danovy urad, obsadzovane miesto registrator. Žiaľ nie sú uvedené žiadne zákony, ktoré by som si mala naštudovať, nemáte náhodou skúsenosť? ďakujem
Ahojte, vo štvrtok mám pohovor na pozíciu "registrátor" daňového úradu. V požiadavkách je uvedený iba zákon č. 563/2009, ovládanie štátneho jazyka, schopnosti a osobnostné vlastnosti občana, odborné vedomosti. Čítam si zákon, čo by som ešte mala vedieť? Ďakujem za reakcie.
@lauriinkaa dobrý deň, viem ze je to staršia komunikácia. No mohli by ste mi povedat, ake otazky su v teste na urad prace? Je tam znalost zakona, ze ci z toho a asi na co sa zamerat, alebo aj ine? Dakujem
@petra159 ako vyzeral test zo zakona?
Diky
@opica_skorica
Otazky zo zakonov a kruzkuje sa na vyber z 3 odpovedi.
@petra159 predpokladam, ze odpovede su velice podobne a rozdiel mozno v jednom slove, ze? nepamatas si aspon jednu, prosim
@opica_skorica ako kde, niekde su rozlíšne uplne a niekde v jednom slove. Bohužiaľ nie, je tomu skoro 2 roky čo som absolvovala taky test a tiež všade su iné zákony záleží od miesta a aj kde idete na výberko.
@andy161 to aj mna zaujima ja budem mat tiez pohovor
Toto je velmi vseobecna otazka, ja pracujem v statnej sprave, takze som absolvovala vyberove konanie. Co ta konkretne zaujima?