Pohovor - brigáda v reštaurácii za 3,8€/h

27. jún 2024

Bola som na pohovore, len praca na leto na dohodu malo to byt v jednej restauracii. Moj zivotopis sa manazerke pacil, najprv sa vyjadrovala tak ze ma berie, ze hned na druhy den mozem prist na zaucanie no potom na mna zacala hovorit anglicky, chcela vediet ako viem rozpravat a zacala sa ma pytat veci, ako keby som nesla na brigadu za 3,8€/h ale na nejaku vysoku pracovnu poziciu, napriklad, co chcem v zivote dosiahnut, ake su moje ciele, dobre a zle stranky. Netusila som, ako jej na to mam odpovedat pretoze som taketo nieco na pohovore na brigadu absolutne necakala a v tom stresne som jej trepla totalnu somarinu. Z mojho anglickeho prejavu bola asi dost sklamana a zrazu sa vyjadrila tak ze este ma par pohovorov a ze podla toho uvidi. Uz sa neozvala. Chapem ze je to restauracia na urovni a ocakavala nejaku vysoku uroven anglictiny, nosit ich pracovny odev ale pracovat za toto za 3,8€/h? To su taketo standardy bezne?

hsara99
27. jún 2024

Za 3,8€/h by som nešla na pohovor. Ale keď už mali podmienk, že máš vedieť po anglicky, tak je logické, že si to chcela overiť.

petronellla87
27. jún 2024

Toľko som mala keď som brigadovala v Bille pri pokladni počas výšky. Bolo to asi pred 12timi rokmi😁🙈

autor
27. jún 2024

@petronellla87 je to sice v ciston, ale je to malo.

lilianka28
27. jún 2024

Minimálna hodinová mzda je 4,31€.
Za takýto plat by som na ten pohovor ani nešla. Nemá ti byť za čím ľúto.

autor
27. jún 2024

@hsara99 v podmienkach to nemali, ja som mala v zivotopise, ze mam maturitu na urovni b2. Ale fakt v tej chvili som nic take zlozitejsie nevedela vymysliet, len ze chcem dokoncit VŠ a mat rodinu. Nechapem ako suviseli tie otazky s tou pracou. Ved jedine ak by prisiel zahranicny zakaznik tak sa ho spytam, co si da, na moje zivotne plany sa tam nik pytat nebude.

lilianka28
27. jún 2024

Nikdy sa mzda nestanovuje v čistom. Ako vie aké budeš mať odvody a dane? Jedine že by ťa chcela vyplácať na ruku. A to dupľom by som nevzala.

autor
27. jún 2024

@lilianka28 4,8€ v hrubom, teda 3,8€ v cistom. Proste uplne drobne.

luccija
27. jún 2024

Nájdeš si lepšiu ponuku za tie peniaze je to vysmech

janai1
27. jún 2024

A čo sa ta mala opýtať? Ako sa povie tuniak po anglicky aby ti to prišlo vhodné na prácu čašníčky?
Angličtina je úplný základ

subartic
27. jún 2024

Pani ktorá u mňa zakladá veci a skartuje prichystané papiere má 6 eur na hodinu . Absolútne jednoduchá práca. Niektorí zamestnávatelia sú riadni otrokári .

tenerifka
27. jún 2024

Ja by som to nazvala "novodobe otroctvo", aneb pokial si ludia budu nechavat s.. t na hlavu, bude im sr.. e na hlavu....

natalia2007
27. jún 2024

3,80 je ciste zdieranie, nebanuj

domka222
27. jún 2024

To môj brat dáva viac brigádničkam na zmrzke

svetlonos
27. jún 2024

Ja by som sa po pohovore pani opytla, kde ma tu skrytú kameru?!
To je dobrý vtip! Robila som aj čašníčku v Rakusku len v 4 hviezdickovych hoteloch. Ak sa niekto soatal na moju aj, tak v pohode sa dorozumieť pokial hist nechce diskutovať o jadrovej fyziky 🙂 Ale nikto so mnou neriešil ako hovorím a to som pracovala aj na recepcii. No a k tomu ciele do buducna 🤣 ? Toto sme riesili v korporate - tam to malo aspom aky taky zmysel. Ale mozno chcela pocut ako tuzis cely zivot brigadovat v restike u nich. Pretoze zboznujes priamy kontakt s ludmi 🙈A teda nemala som ma hodinu 3,80€ ! Véd to je aj na SK výsmech.

kris_tin257
27. jún 2024

Tie otázky sa nepýtajú ani tak na to lebo ju zaujíma konkrétna odpoveď, keď som sa ja pýtala na pohovoroch podobné otázky pre mňa bolo dôležité ako človek na to odpovedal štýlom čo má v hlave a ako zmýšľa 😊 je fajn na pohovore zaskočiť nejakou otázkou a vidieť ako sa človek z toho vykeca, veľa to vypovedá o povahe a tá je dôležitá v takýchto zamestnaniach

barborachors
28. jún 2024

@janai1 ano, ale nie za korunu padesat na hodinu. Ked uz určitá úroveň a základ, tak nech je úroveň a základ aj v peniazoch. Ta mzda je výsmech bez ohľadu na úroveň angličtiny.

janai1
28. jún 2024

@barborachors tak áno, ale autorke sa to evidentne pozdávalo keď poslala CV a išla na pohovor 🤷🏽‍♀️
Len mi je vtipné ako sa tu opúšťa, že prečo sa s ňou baví anglicky.
My sme mali raz čašníčku co nevedela anglicky. Vždy keď bol zahraničný hosť musel ísť iný čašník. Babe to bolo už trápne, že iný robí za ňu tak sa nakoniec prihlásila do jazykovky a dnes sa vie dohovoriť úplne v pohode.