Pohovor a stres

25. nov 2022

Ahojte, pojdem na pohovor a do prace požadujú “aktívnu angličtinu” pod ktorou neviem, akú úroveň si predstaviť. B1, B2?

Veľmi mi na tej práci zalezi, ale po anglicky viem tak B1/B2, keď cestujem dohovorim sa uplne vsade, no casto sa mi stava, že nerozumiem uplne presne otázke, pretože sú tam napr slova, ktorým nerozumiem. Na pohovore ma angličtinu budú skusat. Ako to zvládnuť? Pozerala som si nejake otázky, ktoré bývajú najčastejšie na pohovoroch, ale nemozem sa na to nabiflit, lebo ak sa ma spýtajú niečo iné, pohorim. Premyslam, že tam ani nepojdem. Nechcem sa strapnit :/

karolinav
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lucyluska
25. nov 2022

Ahoj, takto, keď to nevyskúsas nebudeš vedieť. Vôbec nech ťa netrápi že sa strapniš.
Môžu sa ťa spýtať hocičo 🤷🏼‍♀️ v rámci tvojho zivotopisu.
Ja som toľko pohovorov pobehala...z jedného som mala pocit, že som mala ísť na vsmu, a hrať herečku.
Podľa toho čo zahŕňa práca. Pravidelná komunikácia v angličtine?
Meetingy?
Čítanie faktúr v ang?
Je normálne že človek je nervózny...viacej sa sústrediť na svoju osobnosť. Ja by som radšej prijala pohodoveho človeka ako nejakého premotivovaneho typka.

basska_b
25. nov 2022

Urcite si doma priprav monolog v anglictine. Cele predstavenie o sebe, kde si robila, studovala... si to cele priprav v anglictine. Niekedy sa po anglicky opytaju - co budete robit cez vikend, co budete robit vecer, alebo aj take tie veci, moje silne stranky, preco by sme mali vybrat vas, preco by ste chceli robit tuto pracu.... aktivna anglictina znamena, ze vies rozpravat a nezakoktavas sa. Niekto moze mat pasivnu anglictinu aj C2, ale neni zvyknuty rozpravat...

melanta
25. nov 2022

Aktívna AJ je úroveň minimálne B2, pre mňa ale je štandard C1 vrátane odbornej terminológie. Predstav si, že potrebuješ 100% pracovného času hovoriť aj písať anglicky, vrátane spomínanej odbornej terminológie. Na druhej strane je otázne, o akú pozíciu ide. Veľa firiem píše aktívna AJ a C1 nepotrebujú, dokonca ani B2. Tam, kde potrebujú ozaj to čo spomínam ja, to väčšinou aj napriamo napíšu. Hlavne no stress, čo horšie sa ti môže stať, ako že ťa neprijmú? Nič. Takže nádych výdych, pokecaj s kamoškou alebo s mužom v angličtine pár dní a hotovo.

jumama
25. nov 2022

Mala by si sa na to pozriet uplne inak - nie je cielom vsetko porozumiet, ale dat najavo, ze chces komunikovat. Nauc sa po anglicky: Prepacte nerozumela som, mozete mi prosim to vysvetlit inak? Alebo skratka takto nejako sa vynajst a spytat sa a rovnakym sposobom aj odpovedat. AJ ked jednoduchsie, ale nieco predsa len povedat.

autor
25. nov 2022

@melanta ide o to, že chodím aj do jazykovej školy, kde sa ucim práve prekonať ten stres. A to som im o sebe povedala, že chodím už 3 roky do jazykovej školy, takze budú mat velke očakávania 🙉🙈 aj som to oľutovala, že slm im to vôbec hovorila

mimikas
25. nov 2022

Ja nechápem že sa tak podceňujes, chodíš do jazykovou, učíš sa tak sa postav a choď tam. Čo také sa ti môže stať? Nevezmú tá, zrúti sa ti svet? - Nie nezrúti. Nevyskúšas=Nevies

melanta
25. nov 2022

Nepodceňuj sa a a nestresuj, zbytočne ťa to zviaže. Tí, ktorý jazyk ovládame na vysokej úrovni vieme, čo znamenajú 3 roky v jazykovke. Naozaj sa skús zamerať na pozitívne veci, pretože skôr ťa "zabije" stres ako skutočná úroveň AJ.

marcellka32
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
evkamotka
25. nov 2022

Zavisi od pozicie. Ak ide o obyc poziciu, ze nebudes mat jednania v anglictine, tak nepotrebujú ani nehladaju tlmocnicku uroven ale len človeka, co napise a pochopi mail, beznu konverzaciu

hayabusa1337
26. nov 2022

chod a uvidis zamestnatelia vacsinou napisu ze pozaduju viac ale takeho cloveka nenajdua budu ss muset uspokojit aj s menej

mimikas
26. nov 2022

@hayabusa1337 nemyslím si, ak potrebujú angličtinu tak asi sa neuspokoja s človekom čo ju nevie. Ale skôr sú ochotný zaplatiť viac za pritiahnutie kvalitného človeka. Ale ja súhlasím, že proste vyskúšať treba. Minimálne uvidí na čom popracovať

hayabusa1337
26. nov 2022

@mimikas myslel som to trochu inak, zamestnavatelia napisu ze chcu C1 lebo vedia ze sa prihlasia uchadzaci s B2 ale vyselektuju uchadzacov co maju ledva B1 teda dostanu menej ako chcu na papieri oficialne ale im to staci 🙂 samozrejme zalezi od pozicie ako casto bude riesit nieco po anglicky a ci len pisomne alebo aj ustne atd..