Pohovor a skúsenosti s prácou v banke

kamkk
9. jún 2015

ahojte, rada by som trsoku ozvila tuto temu , vidim, ze je stale aktualna , https://www.modrykonik.sk/forum/zamestnanie/pohovor-v-banke/
konkretne by ma zaujimalo aky nastupny plat dostava servisny poradca v banke ???
idem na pohovor a neviem kolko si zapytat aby som neprestrelila a ani nesla pod cenu ....

vdaka za odpovede

gabrielaslivkova
9. jún 2015

@kamkk podľa názvu pozície predpokladám, že ide o TB. Aktuálny nástupný plat neviem, ale platy nie sú rovnaké na celom území Slovenska - sú rozdielne podľa krajov, resp. miesta výkonu - iný plat je v Bratislave a iný v Žiline, v Košiciach... Podľa posledných informácií, čo mám, sú to skôr priemerné/podpriemerné platy, nakoľko banková politika je taká, aby si ho zamestnanec zvýšil variabilnou zložkou - odmenami za plnenie plánu.

kamkk
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
deltaa
9. jún 2015

no lenze tie ich platy sa skladaju zo zakladu co je skoro minimalna mzda a ostatne su priplatky, premie a odmeny podla vykonu cize ci robis tak ako mas a kolko zmluv uzatvoris a tak.... takze skor ako na otazku aky plat ocakavas sa ich opytaj ty ake je celkove mzdove ohodnotenie, iked pochybuje za na pohovore to vsetko prezradia... ja som bola na pohovore kade take a skoro nikde som sa nedozvedela ani aky plat ponukali vobec nic

gabrielaslivkova
9. jún 2015

@kamkk priemerný/podpriemerný plat nie je priemerný plat v Bratislave, kde sú platy najvyššie (a ideálne by bolo z priemerného platu odpočítať tie nadpriemerné, extra vysoké manažérske platy, ktoré má len malé percento zamestnancov). 😉 Ak si z BA, rátaj s tým, že fix bude max. 650 - 750 EUR v hrubom + variabilná časť, ktorú si musíš odpracovať splnením plánov a podmienok (pri servisnom poradcovi to môže byť tak cca 400 - 500 EUR v hrubom).