Ahojte, muž bude mať po novom roku narodeniny 30, v robote majú zvyk že každé takéto okrúhle narodeniny sa oslavujú, aké pohostenie by ste zvolili? Niekto nosí len zákusky a chlebíčky, niekto teplé a studené misy a zákusky, niekto jednohubky a takto je to rôzne. Rozmýšľam či nebudú všetci pred sviatkami prejedení rezňov atď. Čo by ste zvolili? Ďakujem.
Jedná sa o cca 75 ľudí a všetko muži, len 3 ženy
Asi by som niesla to, čo ostatní, niet na dobre chlebíčky a zákusky aj po sviatkoch, alebo nejaku mega veľkú misu s rôznym druhom ovocia a ovocný šalát a ktomu avokadovú pomazanku na očkách ( tak by tam neboli ziadne mäsové výrobky, ziadne majonezové šaláty
Môj mal teraz tiež 30 tku. Niesol slané a potom kolac. Nič viac
Myslim, ze muzom sa rezne nikdy neprejedia. U nas sa tiez okruhliny oslavuju vo vacsom, nielen kolac ako pri beznych narodeninach. Ja som mala v lete 40, doniesla som rezne, zemiakovo-kapustovy salat, pecene rebierka, dva druhy kolacov, nejake tycinky, chipsy, vody na pitie... je nas 15 na oddeleni. Pre 75 si to neviem predstavit 🙈
75 ludi? Toto si neviem predstavit, kolko toho musis nachystat a kam to das. Lebo misy studene to nemozes mat pri 20 stupnoch v robote na stole vylozene, ani nejake majonezove salaty. KEby si chcela chlebicky, to rataj 2 na osobu, niekolko plechov kolacov, torty ak chces. Este je fajn doniest ovocie, to je ale teraz dost drahe a treba ho kvantum pre ten pocet ludi.Lebo nedas do misy nejakej 3 jablka, hrozno a 5 bananov obrazne povedane pre taky pocet ludi.
Oslavujete vo firme kde je 75 ľudí? 😳 Ved to je už normálne svadba. Keď chceš priniesť čokoľvek, či chlebíčky, rezne a prílohu, plus pitie a sladké, no ďakujem pekne 🙂 v takomto prípade by som to riešila tak aby to bolo v prvom rade ekonomicke...
@nikpa presne si to napisala. Ja si to neviem predstavit, ze kolko toto cele vyjde ked ich chce slusne pohostit a hlavne, ci sa jej nieco z toho vrati vo forme darcekov od kolegov, ked ziadaju opulentne oslavy. Lebo tu sa podla mna bavime o nie malej sume za pohostenie.
To chces 75 reznou upiect..😮
@slavomira236 nie ja ich piecť nebudem...
@nikpa
@muchotrafka298
Áno vráti sa to, proste každé okrúhle narodeniny sa tam oslavujú
Tak si objednaj catering z nejakej firmy, lebo toto doma nezvladnes.
U nas mal sef v lete okruhle narodeniny, pre 30 ludi doniesol melon, hrozno zo zahrady a dve komunisticke tukove torty. Zaraba 5-cifernu sumu.
@muchotrafka298 ja to aj plánujem objednať, len neviem presne do čoho ísť
Daj si vypracovat ponuky a co vyjde lacnejsie. Menej Ta urcite bude stat servirovany obed ako je trebars rezen a salat. Lebo ked mas misy, tak to moze niekto zjest 4 “porcie” a niekomu neostane. A treba toho vela. Ja by som zobrala 170 chlebickov niekde roznych a upiekla doma dva plechy kolaca, nie kremes, ale trebars pernik aleno bublaninu. A nejake cipsy alebo slane tycinky.
Dala by som výpoveď! Ako sorry ale robiť hody pre 75 kolegov, to co za nezmysel ??
Véd už len na koľko ta vide 75 reznov? To nehovorím o šalát pre taku hromadu ľudí. Ešte upiecť 3 plechy koláčov, budiš, ale toto isto nie.
Fakt by som bola ochotná akurát tie kolace upiecť a vybavene, ziadny catering pre firmu 🤯
@svetlonos fakt by si dala vypoved kvoli narodeninovej oslave? Ved oslavenec urcite dostane nejaky dar alebo hotovost. U nas sa zbierame po 10e na dar pri okruhlinach a vzdy sa kupi to, co si oslavenec zela alebo ak si chce dolozit na nieco hodnotnejsie, da sa mu rovno vyzbierana hotovost. V strate podla mna nebudu a ani dobre vztahy na pracovisku nie su ma zahodenie.
@dadka1997
si pobavila 😂 72 chlapov bude skákať blahoželám z avokádo ej nátierky a ovocného šalátu, to určite! Predpokladám tak na 95 percent, ze to nie je skupina noblesnych manažérov, ktorí by to možno privítali. Alebo aspoň neofrflali 😁 To budú klasicky zamestnanci kde fičí syrovou cesnaková nátierka na chlebickoch a riadny kus mäsa, nie avokádo 😇
A to cestné vyhlasujem, ze tým nechcem urazit ani manažéra ani smenarov. Ja zbožňujem aj aj. Ale pokual sú zvykly na studené teplé mysy a rezne, cítili ny sa pri tvojom vybere ako zajace.
Ja by som urobila chlebíčky. Určite by ta to vyšlo lacnejšie ako keby ich niekde objednas. Zavolaj si kamošku na pomoc. A nejaký jednoduchý koláč alebo by som kúpila niečo sladké v obchode.
Podla mna dobre (hoci aj uplne klasicke) chlebicky nikoho neurazia, dobre syrove nite alebo zopar syrovych mis a od niekoho overeneho zobrat zakusky/kolac po poradeni sa s nim, o aky ucel (cca 70 kolegov, sami muzi) ide.
@nelca84
jasne ze nie sú dobré vzťahy na zahodenie. Ale 75 ľudí a pre všetkých rezne, šalát, kolace atd. Ved to je masaker. Keby sa zbierali po 10 e tak to vyde len na to menu a pitie. Kludne nech ma niekto opravi, kto ma lepšiu kalkuláciu. Keby to boli super kolegovia so super vzťahmi, ešte no dobre. No 75 ludi je fakt mala svadba! Ja si to reálne neviem predstaviť takto. Ešte Keby tie chlebíky, kolace dobre. Ale takéto menu? Ved to faktvledva vides do tých 10e.
@svetlonos ono za mna je to tiez prehnane a je to too much. Neviem, co su toto za hlupe zvyky, hostit ludi ako na svadbe, ked ma niekto narodeniny. A ani nejake misy sunka, syr, salamy, zelenina nevyjde o nic lacnejsie a treba toho kvantum. Ked ratame, ze co kolko dnes stoji, tak ak kazdy z nich da po 10 EUR, je to "iba" 750 EUR, co bude asi tak na to obcerstvenie. A to sa mozno najdu ludia, co nedaju. U nas sme sa kedysi tiez zbierali ak mal niekto okruhliny, ale ludia neboli ochotni prispievat na kolegov a uz vobec nie 10-15 EUR. Takze to nakoniec dopadlo tak, ez sme to zrusili, lebo nemalo vyznam, ked prispelo z 20 kolegov 5.
Absolútne nič...môj názor 😀
Ja by som objednala/pripravila skor niečo na spôsob bavorské hody tie budu fajn po sviatkoch,ak to chceš urobiť takto vo veľkom
Ahoj. Chlapi by možno ocenili aj kotlíkový guláš s čerstvým chlebom. Alebo maďarský guláš s knedľou, kuracie stehná s ryžou...Len neviem, či je v práci možnosť servírovať takýto typ jedla, alebo nie. Inak klasika chlebíčky, ruské vajce, parížsky šalát, cesnaková nátierka... A sladké asi by som upiekla štrúdle, moravské koláče plus rez z torty a vybavené.
@autorka, tak na zamyslenie je, či ich planujes v ten deň “prestravovať”, alebo len ponúknuť.
Píšeš, ze niekto nosi koláče a trebars jednohubky - predpokladam, že v takom prípade sa ostatní ponúknu, no normálne idú mimo toho na obed za vlastné, keďže toto nezasýti (chlapa uz vôbec nie).
Takze by som určite neriešila menu v štýle rezne, rebierka, šaláty, pitie. Objednaj zákusky a k nim nejaké chlebíčky, jednohubky, alebo pagáče, alebo ešte trebars moravské koláče, kto chce si vezme nieco na servitok a za mna by bolo vybavené.
My sme malý team do 10 ľudí a bolo neoficiálnym zvykom pozvať kolegov na pohostenie v štýle plnohodnotného obeda. Ale pre 70+ ľudí v bývalej robote sa významnejšie udalosti vyriesili cca 2 škatuľami koláčov, oslavenkyni sa podarovala napr kytica a darčekovy poukaz a nerobilo sa okolo extra teátro, sak každú chvilu niekto oslavoval okruhliny, svadbu, narodenie dieťaťa, alebo robil rozlúčku.
Kebyže “hostina” aj stojí len pár eur, ani neviem kde by som to akoze mala servírovať všetkým naraz a hlavne, v ten deň by som asi v robote tým padom nic ani nestihla urobit…
Slany kolac quiche a normalny nejaky sladky kolac. Ked urobim tie kiše, idu sa vsetci potrhat za nimi 😁
@svetlonos v dnešnej dobe je 75 ľudí už veľká svadba, nie malá.
Keď už, ja by som išla do cestovinových šalátov, 4 druhy - veľké misky, zo 3 plechy zákuskov typu bublanina, perník, jablkovo -skoricovy, prípadne +narobiť pomazánky, nakrájať 3 druhy pečiva a každý si natrie ktorú a koľko chce (aj pizza stangle by boli top)
Ja budem mat 40, vezmem 1ks sladkeho, 1ks slaneho pre kazdeho🙂