Nastupujem na dohodu (zatial len dva týždne, potom sa uvidí) a teraz dostávam podporu v nezamestnanosti. Tým že nastúpim do práce, mi zanikne podpora, alebo je stanovená hranica zárobku na dohodu? Ako to vlastne je?
@anina37 @olifcek Ahoj, tak ja som mala taky isty problem a pred mesiacom som to riešila. Robila som na dohodu a žiaľ som to musela ukončiť kedže od januara je novy zakon. je sice pravda že môžeš zarobiť najviac 143 eur ale to ti aj tak všetko strhnu a davky kt dostavaš ti znižia o 75 % takže ako keby si ani nerobila. a kvôli tomu som to musela aj ja ukončiť bo by som bola na tom horšie ako som teraz. a to som sa tešila že mam aspoň nejaku pracu ☹
na úpsvar mi rozhodne povedala, že na dohody ani nemám reagovať, lebo to čo zarobím odvediem štátu a ešte budem aj v mínuse. takže na dohody ani nereagujem, namiesto toho premýšlam, ako vypním to prázdne miesto v životopise za celý rok, keĎže si tam nemôžem ani uviesť dokladanie tovaru v tescu. a na pohovor ma nepozve nikto, hoci si každý deň zareagujem na nejakú vypísanú ponuku. Ak sa dotazujem spätne, tak ak sú čo k čomu a odpíšu, tak je to vždy v štýle, už sme vybrali vhodnejšieho uchádzača, bolo ťažké vybrať z 300!!! životopisov ktoré chodili denne. takže takáto doba k nám dorazila. ☹
sofokleska presne, ja som vzdy brigadovala a popri dávke som este dostavala peniazky za brigady , privirábala si..teraz od januára sa to neda, 75percent ti strhnu z dávok, nakolko je to pre nich prijem...
Dobrý deň,
prosím o radu. Ak som evidovaná na ÚP a pracovala by som na dohodu za 100 eur mesačne, bude mi krátená dávka v nezamestnanosti?
Ďakujem.
práve nad týmto rozmýšlam. od 1.11. by osms a mala hlasiť na UP a rozmýšlam, ež by som si popri tom tiež našla nejaku brigádu, nech nesedím doma na zadku a trocha sa hýbem pracovnom režime a medzi pracujucimi ľudmi. ale ako tu čítam, sa to velmi neoplatí. to akože by mi strhli z tej sumy, čo mi vyrataju na urade? to je raidne svinstvo. a potom, po skončení brigady, to hadam by sa to vratilo na predošlu sumu, nie? a ako to je? na urade registrovanu dobu sa roky rataju do odpracovaných? @maruska24-hm, zažila som pred rokmi, raz som boal priliš dobrá a nepotrebovali až také znalosti a niekedy zasa im niečo nestačilo. a skoro všade som robila psycho testy...
Dnes som sa na toto pýtala na úrade, jeden pán povedal že sa podpora kráti, druhý že nie, dostávam maximum a na dohodu by som išla pracovať len na výpomoc, takže nechcem na tom prerobiť. Na úradných stránkach ak chcete niečo zistiť, potrebujete mať doktorát zo sociálneho práva a na úradoch sú neochotný alebo odrecitujú čo je na nete z čoho si nezapamätám a nepochopím nič. Aj keď som sa spýtala na odvody počas práce na dohodu, povedali že sa treba ísť spýtať do zdravotnej poisť. keď budem mať dohodu.
To fakt kráásne!Zatiaľ čo si poslanci zohrievajú zadnú časť tela v parlamente a navrhujú zákony ktoré nám škodia-no malo to byť naopak do frasa nie,platíme dane,odvody... a máme sa trápiť? A čo má robiť slododná mamička,zo žiadnym príjmom keď zarobí na dohodu 145e a strhnú jej všetko a ani sociálny prípad nemôže byť,lebo keď jej príde kontrola a uvidí televízor-z roku predpotopného,za ktorý by nik nebral ani zadarmo,tak vám povedia že ho máte predať a žiť z toho,predajte práčku(zhrdzavenú)a máte žit z toho..... to čo má byť-slovensko padá rovno na pysk,o chvíľu z nás všetkých budú asi bezdomovci či čo no nechápem,jedno isté my ľud budeme zbedačený a naši milí tam hore si budú pchať do vreciek koľko sa zmestííí !!!!!
Dobry den.chcem sa spytat.ked budem robit na dohodu,da sa to nejako urobit,ze by som si u daneho zamestnavatela odrobila aj tych 32 hodin co sa musi odrobit kvoli soc.davkam? Ale s tym ze by mi nechali nechali tych 61,6€ a neodratavali 70% zo zarobku.dakujem
prosim vas ma niekto osobnu skusenost s poberanim dávky v nezamestnanosti a súcasne pracovat na dohodu do cca 148 € v hrubom, dakujem
ahojte zienky, je mozne dostavat podporu v nezamestnanosti a zaroven pracovat v inom state - CR?
Dakujem
Ahojte baby, dávku v nezamestnanosti vypláca sociálna poisťovňa a na ich stránke som našla stanovisko, že príjem neskúmajú, dôležité je len evidovanie na ÚP. Prikladám link
http://www.socpoist.sk/489/1212s?prm2=61439&swo...
nezanikne, ak nezarobis viac ako 143eur mesacne. Na UP zanesies ukazat dohodu, plus kopiu jej znenia a potom kazdy mesiac prinesies ukazat vypl.pasku, co dokaze, ze nezarabas viac. Nezabudni ist na socialnu poistovnu nahlasit tento fakt, a az Ti dohoda skonci, opat navstivis aj socku.