Pekný deň prajem, rád by som sa spýtal, od mája by som chcel ísť na podporu, mám odpracovaných v práci 5 rokov v kuse, pracujem ako kuchár a chcel by som aj počas podpory chodiť na nejaké brigády, všade čítam že môžem za rok odrobiť iba 40 hodín a príjem nesmie byť väčší ako 268€🤔, chcel by som využiť podporu cca 3 mesiace a neviem teda koľko dní za mesiac môžem odrobiť, alebo respektíve hodín aby som o to neprišiel. Ďakujem za odpoveď s pozdravom Juraj
@juri272 nie odrobit ale dohoda moze byt v trvani max. 40kal.dni, rata ss kazdy den trvania bez ohladu na to ci v ten den v praci si alebo nie, dohodu dolozit den vopred ako zacne platit na urad a nesmies ist na dohodu k zamest. od ktoreho si sa bezprostredne po skonceni prac.zmluvy evidoval na urade.
@9lf9 ktorý zamestnavatel ti da zmluvu na jednotlive dni a nie od do ... napr od 1.5 do 1.7. s tym že je to na dohodu a práca je raz za týždeň povedzme, čo by vyšlo možno do tých 268€ ak to bude 4x za mesiac. Inak to ani možné nie je. A takých ponúk... , no neexistujú, pretože kto ti to dá, je agentúra, a tá ti dá riadne na celý rok zmluvu, ale robiť budeš len vybrane dni.
@bennn prečo by to neexistovalo. Dohodu vieš ukončiť po dohode kedykoľvek, aj po 2 týždňoch. ČO nedáva zmysle? Veď treba si nájsť prácu a potom človek nemusí riešiť úrad práce versus brigáda. Štát za nezamestnaného platí poistenie a dotyčnému sa nepáči, že nemôže pracovať popri tom. Ale veď nech sa páči, byť v evidencii úradu práce nie je povinné.
@9lf9 mám možnosť práce na dohodu v máji, júni a júly 2024 na 6 dní v dannom mesiaci s tím že účtovníčka urobí danny výkaz pre Upsvr a odovzdám ho a to hlavne kvôli príjmu menšiemu ako 269€ ale nevyužijem všetkých 40 dní využijem respektíve 18 dní za 3 mesiace a potom tam budem pravdepodobne pracovať na TPP. Je to aj takto možné?
@juri272 môžeš odrobiť maximálne 40 dní nie 40 hodín a príjem nesmieš presiahnuť mesačne