Podpisovali ste vyhlásenie, že si uplatňujete nezdaniteľnú časť základu dane?

4. sep 2024

Cawte, keď ste odchadzali od zamestnávateľa a preplacali vam este dovolenku podpisovali ste vyhlásenie že si uplatňujete nezdaniteľnú časť základu dane?

katarinaba
4. sep 2024

Vyhlasenie sa podpisuje pri nastupe do zamestnania. Ostatne roky sa tlacivo nemenilo, nemal by byt dovod vypisovat nove.
Ale viem si predstavit situaciu, ze je zena na rodicovskej dovolenke 3,4,6 rokov, tak vyhlasenie, ktore podpisala pred x rokmi je uz neplatne. A ked konci PP po rodicovskej, nechava si preplatit dovolenku, je pochopitelne, ze jej daju podpisat nove vyhlasenie. Je to len a len v jej prospech, tiez sa mohli vykaslat a zdanit to komplet.
Malo informacii z tvojej strany.

autor
4. sep 2024

@katarinaba áno je to tento prípad po RD mi to dali podpísať, niesol účtovníčka takže nemám znalosť

katarinaba
4. sep 2024

Ja nechcem byt zla, ale mat zakladne vedomosti tykajuce sa TVOJHO zamestnania, TVOJICH dani, TVOJICH prijmov je podla mna sucastou zamestnaneckej gramotnosti. Na to naozaj nemusis byt uctovnicka. Vyhlasenie podpisuje takmer kazdy clovek, ktory nastupuje do zamestnania - od nizkokvalifinovanych po ludi s 3-mi titulmi. A tiez podpisovat volaco, bez toho aby som vedela co podpisujem - to tiez nie je prave naj...