Podpísala som zmluvu do Generali poisťovne. Môžem od zmluvy odstúpiť?

timirita
27. apr 2022

Dobrý deň, viete mi poradiť ...podpísala som zmluvu do generali poistovne, nastupujem okolo 3.5.....je to práca na živnosť, mala by som ím ešte doniesť kopie overeného najvyššieho vzdelania, register trestov atď ešte som to ale nedala ...a mňa zaujíma, či môžem aj keď som to podpísala ešte to zrušiť....postupom času sa dozvedám veci, ako by som mala mať vlastný počítač v práci a tak ďalej a na začiatku mi to povedané nebolo plus iné veci ......je možnosť aj keď som podpísala zmluvu, ešte odísť z tadiaľ? ĎAKUJEM .

melanta
27. apr 2022

Áno, môžeš to zrušiť, písomne oznám, mailom, že rušíš podpísanú zmluvu a nenastupuješ. Ja nemám nič proti tejto práci. Ale nemám rada, ak človeku nepovedia všetky veci. To ti nebolo oznámené, že musíš mať vlastný notebook? Že budeš musieť vrátiť províziu, ak klient zruší poistku, to ti bolo povedané?

timirita
autor
27. apr 2022

Ďakujem pekne za vysvetlenie,
Nebolo mi povedané, kým som sa na to nepýtala... s tým že mi to odôvodnili, že po 3ch rokoch už nebudem mať nič spoločné s tou poistkou ak ju niekto potom čase zruší, to som sa rozhodla súhlasiť som to podpísala ... Ale ten počítač ma veľmi prekvapil, s tým že mám strach, že čo by prišlo ďalšie....môžem sa opýtať s touto prácou máte skúsenosti?

melanta
27. apr 2022

@timirita po 3 rokoch áno. Ale čo ak sa finančná situácia klienta za rok zmení, príde o príjem napr. Prvé, čo ľudia prestanú platiť, sú vždy poistky a sporenia. Čiže ak niekto predáva poistenie, musí si vytvárať rezervu primárne určenú na storno provízie. Juj, zažila som za roky veľa ľudí, ktorí v tejto práci pohoreli. Samozrejme sú takí, čo to robia roky a iné by robiť nešli, pretože nemusia v práci sedieť 8 hodín a majú skvelý príjem. Lenže na to musí byť aj človek stavaný. Predať životku nie je že len tak vyklikám toľko na smrť, toľko na rizikové, toľko na úraz atď. Tomu treba rozumieť, vedieť logicky premýšľať a počítať. Životky sa rušia predajcom, ktorí ich predávať nevedia. A tých je obrovské množstvo. Takže ak nie obchodná duša, tak toto neodporúčam. A že nebudeš mať po 3 rokoch s tou poistkou nič spoločné? Stále to bude tvoj klient. Toto povedal niekto, komu ide len a len o čísla. A s takým človekom by som ja nepracovala.