Podniková kolektívna zmluva

8. dec 2023

Ahojte, rada by som sa spýtala, či, a aké nefinančné benefity vám poskytuje zamestnávateľ. Mám pocit, že naše odbory v práci sú dosť chabé, tak by som okrem teórie chcela načerpať inšpiráciu aj z praxe 🙂 zámerne sa pýtam na nepeňažné, sme verejná inštitúcia, takže s peniazmi je to vždy problém.

Ďakujem vopred 😊

katariiinkaa
8. dec 2023

Už síce pracujem ako živnostník, ale v predošlej firme sme mali naozaj dobré bonusy - napríklad neobmedzené platené voľno, kniha podľa vlastného výberu k narodeninám, vianočné poukazy (väčšinou napr. do alzy alebo podobných e-shopov), spoločné pravidelné raňajky a teambuildingy, firemný merch raz ročne, laptop, mohli sme si zakúpiť akcie spoločnosti a tiež bol super koučing s komunikačným poradcom 🙂

pribinak
8. dec 2023

Mame 5 dni volna navyše, extra prisoevok na stravovanie, 13sty plat, vianočné odmeny (podľa toho koľko máš odpracované), multisport kartu

Take že pracovne raňajky je záležitosť konkrétneho manažéra, teambulding tiež, laptop je dnes nevyhnutnosť, detto služobný mobil či školenia a tréningy (podľa oblasti kde pracujes)

melanta
8. dec 2023

Keď som bola zamestnanec, tak benefity som mala odmeny viac krát ročne, 13 a 14 plat, mobil s neobmedzeným paušálom aj na súkromné účely, pridelené mng auto s tankovacou kartou aj na súkromné účely, parkovacie miesto v garáži v práci, školenia podľa môjho zadania vrátane zahraničných, firemná kreditka na obed/večeru s klientom či zamestnancom, poukazy na nákup tovaru a služieb (lekárne, knihy, potraviny, wellness), 5 dní dovolenky navyše, mesačné platené voľno po odpracovaní určitých rokov, pitný režim, dorovnanie do 100% mzdy pri krátkodobých PN. Ale ak robíš vo verejnej inštitúcii, v podstate sú toto pre teba zbytočné informácie, vo verejnej a štátnej správe s tým nepohneš, žiaľ.

kova85
8. dec 2023

vo firme máme možnosť firemnej chaty (zamestnanec na noc 3E, rodin.príslušník 6E), kto má deti tak sa dávajú mikulášske balíčky, školské pomôcky pri začiatku škol.roka, zľava na vitamíny, mávame deň zdravia, teambildingy, športový deň, mávame "beton party" - lebo sa konáva na veľkom parkovisku - s programom, tombolou, vianočný večierok a potom sú finančné benefity ale tie tu nechceš uvádzať. Samozrejme väčšina aj mobily a NTB, možnosť multisport karty. Pracovné voľno pre rodičov prváčikov, na darovanie krvy

zmrzlinka2021
8. dec 2023

Napríklad flexibilnú pracovnú dobu, môžem prísť do práce az do deviatej ráno.
Tiež možnosť pár dní do mesiaca home office

pleby
8. dec 2023

My máme: multisport karta, up gusto karta, teambuildingy, fir. večierok, budget na kávu a občerstvenie, športový deň, MDD, DOD, sickday, flexi pracovná doba, VIP účty do vybraných e-shopov, fir.mobil, ntb., 13. plat.. atď.atď... a tiež máme odbory , ktoré stoja za milúriť..

titla
8. dec 2023

5 dni dovolenky navyse, flexibilna pracovna doba, moznost sukromneho prerusenia v praci (musi byt samozrejme vopred schvalene nadriadenym), HO, prispevok na vzdelavanie - netyka sa zvysovania kvalifikacie/kompetencii na vykon pracovnej naplne, ale keby si zmyslim, ze sa chcem ucit taliancinu, zamestnavatel mi prispeje 200 eur na rok. Musi to byt vzdelavacia aktivita. Pilates by mi nepresiel.

petamich
8. dec 2023

laptop a mobil na sukromne ucely to uz je snad samozrejmost, flexibilna pracovna doba, sick-days, prispevok na stravu nad ramec zakona, vianocny darcek, narodeninovy darcek, darcek pri narodeni dietata a svadbe, kvartalna porada s nejakou aktivitou, teambuilding divizny, vianocny vecierok, lyziarsky vikend v rakuskych alpach, rodinny vikend v tatrach (za deti sa neplati, za partnera doplacas ale vyhodnu sumu), multisport karta, preplatenie jazykoveho kurzu alebo inej certifikacie (ktora dava zmysel pre vykon prace alebo buduci rozvoj cloveka), kava/dzusy/ovocie/sladkosti v kuchynke, moznost home-office a potom mame este nejake financne ale na tie si sa nepytala 🙂

xsandrax
9. dec 2023

Ja som pracovala v štátnej správe a odbory sme mali super oproti iným inštitúciám, všetko si už nepamätám, ale mali sme 5 dní dovolenky navyše, flexibilnu pracovnú dobu, sick day (3 alebo 5), +3 dni navyše priepustka k lekárovi, 100% platená PNka prvé 2 týždne v roku, ďalšie PN tiež boli vyššie (okolo 80-90%), rekreácie za zvýhodnenú cenu, príspevok na dopravu, príspevok pri narodení dieťaťa, pri odpracovaných rokoch, deň voľna pri nástupe dieťaťa do 1. ročníka.
U nás bolo aj vedenie ústretové a nemali problém nám vyhovieť, ak sme dali rozumný návrh na doplnenie kolektívnej zmluvy