Podnikateľský plán pre úrad práce - cukrárska výrobňa

22. máj 2024

Zdravým Vás, hľadám priestory vhodné na cukrarsku výrobňu Žilinský okres. Som na úrade práce a chcem požiadať úrad práce o dotáciu na podnikanie. Vedel by mi s tým niekto z Vás pomôcť. Ma niekto skúsenosť ako ma taky plán vyzerať? A aké sú momentálne požiadavky hygieny na takú prevádzku ďakujem za každú radu 🙂

kabinka11
22. máj 2024

Ahoj, ja som o to žiadala pár rokov naspäť, už vtedy boli prísne podmienky. Podnikateľský plán som si dala vypracovať.

autor
22. máj 2024

@kabinka11 a kde prosím pekne?

kabinka11
22. máj 2024

Úrad vtedy ponúkal nejaké školenie a ten školiteľ dal túto možnosť. Bol ten plán dosť náročný na vypracovanie a viem, že 2 co si to robili sami, tak neprešli, lebo to bolo treba obhájiť.

123barbara123
22. máj 2024

Ja som žiadala, podnikatelský plán som si robila sama, obhajoba vtedy nebola nutná, iba to skontrolovali a volačo sme poupravili. Hygiena-treba sa ísť osobne spýtať na Vašu regionálnu ako má vyzerať prevádzka, prípadne si prenajať priestory, ktoré už boli schválené. Pokial nemáte vyučenie, treba sa pripraviť aj na živnostenskú skúšku a predným absolvovať rekvalifikačný kurz.

melanta
22. máj 2024

Odporúčam stránku podnikajte.sk tam nájdeš množstvo článkov o podnikateľskom pláne vrátane vzorov. Ak chceš podnikať, podľa týchto vzorov musia niečo také vedieť vypracovať. Na danej stránke nájdeš aj podmienky na zriadenie prevádzkarne a určite aj podmienky na cukrárenskú výrobu.

alickapusinka
23. máj 2024

Dotáciu z UP TI nedajú naraz ako predtým dávali teraz dávajú po častiach peniaze. Ak vezmeš dotáciu z úradu práce budú chodiť pravidelne kontroly. Ak nebudeš v kuse podnikať 3 roky že zatvoríš skôr časť dotácie budeš musieť vrátiť. Plán si vypracuješ sama podľa inštrukcii. Kamarátka brala dotáciu tak vravela že každý bož mesiac aj 6 kontroly z úradu práce. Do 30 dni budeš mať vyplatene 60% percent ktorý musíš minúť do 12 mesiacov na výdavky čo si uviedla v podnikateľskom pláne. Druhu časť nákladov 40% dostaneš po roku a však len za predpokladu že si ten prvý výdavok 60% percent použila v podnikateľskom pláne na výdavky. Raz ročne zo zákona musíš informovať úrad práce ako si minula a načo si použila príspevok. Cele 3 roky si povinná strpieť namatkové kontroly z úradu práca hygieny a daňového úradu. Ak budeš nútená zavrieť prevádzku skôr ako do 3 rokov tak časť dotácie musíš vrátiť. To TI vyčísli úrad. Stačí že prídu na kontrolu kamarátka hovorila prídeš o 5 minút neskôr už dostaneš predvolanie na úrad.

estellas
Autor odpoveď zmazal
Zobraz