Ahojte vedel by mi niekto poradiť chcela by som začať podnikať v rodinnom dome
... chcela by som si otvorít večierku čo všetko okolo toho potrebujem vybaviť ? Dakujeeeem🤗
Priestor musí spĺňať podmienky hygieny. Keď ich budeš mať pripravené a zariadené, tak vyriešiť súhlas hygieny. Aké podmienky potrebuje spĺňať priestor na takúto prevádzky predpokladám vieš. Potom oznámenie prevádzky na všetkých povinných miestach. Potom informovať poisťovňu ak máš poistený dom. A ak je dom založený v banke kvôli hypotéke, tak potrebuješ súhlas banky. V tomto prípade ale môžeš na to rovno zabudnúť.
@melanta nie nemám založený dom mám takú menšiu miestnost bolo by to skôr ako bufetovy predaj .. teda tam nemusím mať wc oddelené a takéto veci .. však že
Bufetový predaj? Čiže budeš aj nejaké jedlo rovno ku konzumácii predávať? Na to potrebuješ aj kuchyňu, v nej zvlášť chladničku na každý druh potravín. Nemôžeš aj to robiť doma, skladovať to vo svojej chladničke. Musí to mať samostatný vchod. Ak sa tam nebude nič konzumovať, wc pre zákazníkov mať nemusíš.
autorka nemyslela si pultový predaj nie bufetový? Lebo bufetovú večierku si nejako neviem predstaviť.
No okrem prípravy priestorov, potrebuješ vyjadrenie hygieny ak nebudeš nikoho zamestnávat, tak WC môžeš používať aj domáce, detto vodu .. hygiena stále rieši výlevky, čo mám skúsenosť, že tá byť "musí", kvôli upratovaniu. Mať niekde poblíž priestor na odloženie metly handry a tak .. tiež prostriedkov na umývanie, čiže ak máš možnosť pri tej miestnosti ako chceš mať večierku si spraviť poblíž nejaké wc, výlevku a odkladací priestor tak si to tam sprav.
Tiež by si mala mať vyjadrenie hasičov, k prevádzke. Treba ti tiež zmeniť účel stavby .. z rodinného domu na polyfunkčný dom tj. aj prevádzka aj rodinný dom. A tiež súhlas obce.
@zalka nie kazda hygiena riesi vylevky. Z mojich skusenosti hygiena v NR riesi vylevky vo velkom, hygiena v TN nie.
@anonymanonym hm... no RV momentálne čo viem, tak riešia, i SN riešili ale stačí obhájiť prečo ju nemáš a ked máš pádny argument tak netlačia do toho. Nemám výlevku, mám prevádzku v RD. 🙂 už pár rokov.
To nie je len tak ja som si chcela urobiť z domu 2 -hy second hand a musela som mať od projektanta projektovú dokumentáciu tak prišiel povedal čo a ako a povedal mi cenu ta dokumentácia iba papiere stoji okolo 6 tisíc eur teraz od požiarnikov, od hygieny ak máš doma prevádzku musíš mať aj parkovacie miesta. A ak je to s potravinami tak hygiena prísne to berie. Ventilátory na odvetrávanie sklady chladničky osobitne.
V prvom rade mat na to priestory, ktore splnaju hygienicke standardy.