Podnikanie v rodinnom dome

4. jan 2022

Uvažujem, že si v rodinnom dome z jednej izby zriadim pedikúra, kozmetiku, masáže...niečo zo sluzieb...čo som čítala podmienky často sa píše, že treba mať oddelené WC, vstupnú miestnosť /čakáreň/ a pod ..pri masážach viem, že je potrebná sprcha ..ako je možné, že v našej dedine som bola u x žien, ktoré robia nechty, kozmetiku na živnosť všetko oficiálne a žiadnu cakaren nemaju?vstup majú cez hlavné dvere a ide sa do jednej izby kde majú prevadzku...Kto mi dá overené info živnostenský úrad?Ak by bolo treba wc a na umytie ruk miestnosť zvlášť mám k dispozícii.

mony232
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
renka30
4. jan 2022

Zivnostensky s tymto nic nema, zivnostensky ti vyda zivnost na zaklade dokladov, ktore k tej ktorej zivnosti su potrebne...toto co opisujes je skor poziadavkou hygieny (teda regionalneho uradu verejneho dzdravotnictva)

lenkalienka0
4. jan 2022

Uz ani pri masazi netreba sprchu ak nedavas dajme tomu peeling alebo zabal. Ak robis na objednavku ani cakaren mat nemusis. Sama mam salon. Ty asi ani jedno z toho niesi vyucena ked nevies ani zaklad a pises z brucha 🙄. Zivnost neriesi hyg.poziadavky na prevadzku, na zivnosti predkladas len vzdelanie aby Ti zivnost vobec dali

mony232
4. jan 2022

Podnikať v tejto blbej situácii,kedy sa raz otvara,raz zatvara?Fúha odvaha.Tiez som mala podobne plany pred rokom,ale hned som si zratala dve a dve.Nehovoriac o tom,že musíš byť fakt dobrá aby si mala pravidelnú klientelu

lenkalienka0
4. jan 2022

@mony232 a preco nie. Vies teraz cakat kolko, dalsie dajme tomu 3 roky lebo je korona? Ja napriklad nemam moznost zamestnat sa niekde kvoli muzovej pracovnej dobe a podnikanie je najlepsie riesenie a otvorila som v case korony. Som v pohode

renka30
4. jan 2022

Všeobecné požiadavky na otvorenie prevádzky starostlivosti o ľudské telo (kaderníctvo, kozmetika, masáže)
Na otvorenie prevádzky starostlivosti o ľudské telo musia byť splnené všetky všeobecné požiadavky, ktoré sú spoločné pre otvorenie prevádzky na Slovensku. Medzi tieto všeobecné požiadavky patrí:

získanie živnostenského oprávnenia,
získanie kolaudačného rozhodnutia,
získanie súhlasu regionálneho úradu zdravotníctva s uvedením priestorov do prevádzky, tzv. získanie povolenia od „hygieny“,
oznamovacia povinnosť voči živnostenskému úradu a obci, na ktorej území sa prevádzky nachádza,
označenie prevádzky,
vypracovanie a schválenie prevádzkového poriadku,
platenie autorom diel za získanie licencie,
oznámenie o zákaze fajčenia,
povinnosť platiť poplatok za komunálny odpad a drobný stavebný odpad,
povinnosti súvisiace so zamestnávaním zamestnancov,
povinnosti súvisiace s predávaním tovaru alebo poskytovaním služieb.

Prečítajte si celý článok na: https://www.podnikajte.sk/registracne-povinnost... © Podnikajte.sk

ivkazba
4. jan 2022

Pedikúra, kozmetika a masáž v jednej miestnosti? Alebo iba jedno z toho? Lebo všetky 3 v jednej miestnosti, to by ma asi ako zákazníčku nelákalo. V ktorej z tých oblastí máš vzdelanie a prax? Otvor si to a keď ti to pôjde, tak pridáš ďalšiu miestnosť (ak nie je priestor v dome, tak nájdeš externý priestor).

nerya
4. jan 2022

Môj gynekológ ma takto ambulanciu 😂

ivkazba
4. jan 2022

Ešte upozorním, že ak je náhodou rodinný dom založený v banke kvôli hypotéke, tak k podnikaniu v dome potrebuješ súhlas banky. Mimo hypotéky, ak máš dom poistený, je potrebné informovať poisťovňu, že časť nehnuteľnosti sa používa na podnikanie. Môže sa stať, že poisťovňa následne zvýši poistné, prípadne ak túto zmenu neohlásiš a nastane v dome poistná udalosť, poisťovňa nebude poistnú udalosť plniť.

mony232
4. jan 2022

@lenkalienka0 ak Ti to dobre vynáša aj napriek korone tak super,teším sa stebou.Ale tu autorka nemá vzdelanie asi ani v jednej oblasti keďže sa len rozhoduje.Zaklad aby bola klientela je aby človek bol výborný vtom čo robí aby sa vtom našiel a vedel to dobre robiť

marca12
4. jan 2022

@mony232 A ty si myslis,ze oni na tajnasa nepracuju? Prosim ta neblazni

mony232
4. jan 2022

@marca12 určite áno,ale ja píšem o niečom inom.Hlavne aby bola stala klientela

ivkazba
4. jan 2022

@marca12 jasné, že pracujú na tajnáša. Len aby si mohla robiť na tajnáša, potrebuješ nejakú klientelu. A tú nevybuduješ za pol roka. A z toho, čo píše autorka mám ja pocit, že klientelu nemá žiadnu, len si zmyslela, že možno by mohla takéto niečo robiť.

lenkalienka0
4. jan 2022

@mony232 no bola to pre mna jedina moznost a kedze ako kazdy zo zaciatku som nemala klientelu ziadnu, aj tak je pre mna lepsie zarobit par eur ako 0 na urade prace . Nastastie nemam vysoky najom ( musim si zaklopat) a ja som rada za kazde euro ,nie ako ludia co sa budu radsej lutovat a za par stoviek pracovat ani nebudu. Mam manzela kt. Sa o nas vie financne postarat takze ja som vela doma ,venujem sa domacnosti a dietatu ,no a aj si zarobim. Je to pre mna najlepsie riesenie este na par rokov kym nam dieta vyrastie a bude samostatnejsie

autor
4. jan 2022

@lenkalienka0
@mony232
@ivkazba máte pravdu nemám nič z toho vyštudovane.S tou masážou som prekvapená bola som presvedčená, že sprcha je nutná.Nie, nechcem samozrejme robiť všetko naraz, ale viem, že chcem ísť cestou služieb a bude to pravdepodobne medicinalna pedikura, alebo kozmetika.Vzdelanie si doplnim.Dom nie je na hypotéku.O klientelu sa vôbec nebojím v našom okolí je veľký dopyt po službách a ženy cestujú ďaleko.Na pedikúru sa čaká veľmi dlho, ale viac ma to ťahá ku kozmetike.Ja pracujem z domu, ale administratívu a chcem zmenu aj za cenu pandemie a pravidiel.Vsetci aj tak pracujú a nebudem limitovaná nájomným, keďže to bude vo vlastnom priestore a chcem byť už sám sebe pánom.

lenkalienka0
4. jan 2022

Tak potom chod tou cestou a pln si sny. Ja tu vela krat citam komentare ako by nikdy nesli k zaciatocnikovi a ani nech nechodia na kurzy, ze len skolu a k takym by sli. Vela ludi zabudlo ze aj oni kedysi zacinali . To je ako keby som ja teraz hanila kazdeho kto sa rozhodne dajme tomu v 30tke zacat si robit vysoku skolu a ist si za svojim. Nedaj sa odradit. Vsetko chce prax

ivkazba
4. jan 2022

Treba myslieť aj na to, že kozmetika je viazaná živnosť. Ak nemáš vzdelanie, iba kurz ti nestačí, treba aj prax, až následne dostaneš živnosť a môžeš robiť sama. Ale to predpokladám, že vieš, keď nad tým uvažuješ. Čo sa týka toho, že je korona, to by som neriešila. Ja som tiež rozširovala podnikanie počas korony. Ak má človek urobený podnikateľský plán a ten hovorí, že choď do toho, tak choď do toho.

draik
4. jan 2022

Najväčší problém môže byť zmena účelu stavby na účel podnikania.

mazsar
16. mar 2022

@lenkalienka0 ahoj,chcela by som sa ta spytat na otvorenie kozmetickeho salonu.Na zaklade toho co si pisala mas nejake skusenosti.Chcem sa spytat ci si mala aj prax okrem tej skolskej samozrejme kym si si otvorila salon.Ci si uz mala zabehnutu nejaku klientelu?A ci je to take narocne aj co sa tyka hygieny a vseobecne zriadenie kozmetickeho salonu.Som vyucena kozmeticka no zial nemam prax pretoze som 10 rokov doma bola s detmi.Samozrejme nikto ma bez praxe a vtejto situacii nezamestna,ale strasne rada by som sa venovala tejto praci.Ak mi vies poradit budem ti vdacna.Dakujem