Ahojte, ma niekto skusenosti v tejto oblasti? Chcela by som začať tlačiť fotky na plátno, aké sú náklady na jeden takyto obraz (aspoň približne viem ze záleží od veľkosti).. Akú tlačiareň treba? Ďakujem ze každú radu
No tlačiareň dráhu, ploter na veľké formáty, ktorý zvláda rôzne media. Pozri sa na cenu takej tlačiarne, či vôbec máš na tu základnú investíciu. A potom pozri cenu spotrebného materiál a prídeš na to, že také jednoduché to nebude. A kde zoženieš zákazky? Dokazes konkurovať veľkým firmám?
Toto si dobre zvaz, zmysel to ma doslova len ak si fotografka a budes to ponukat priamo ludom, co sa u teba fotia ako doplnkovu sluzbu. Ceny tychto tlaciarni su od 2500e vyssie a to je skutocne pociatocna suma nie najlepsej kvality, ktoru ti zakaznici asi akceptovat nebudu... a toner drahy tak isto... Velke firmy tlacia za ceny, ktore si ty dovolit nebudes moct, lebo oni tie stroje ficia non-stop, teda pomer cas/zarobok budu mat uplne iny, ako ty par kusov denne...
@simonkaa333 ako veľmi máš tento plán premyslený? To nie je že kúpim tlačiareň, dám status na fb a objednávky sa pohrnú, vytlacim obrázok a pošlem. Celý ten proces je zložený z veľkého množstva menších.
Ja sa hlavne obávam, že fotky na plátne sú už dosť pasé.
@simonkaa333 Clovek by mal podnikat v tom, v com je dobry a Ty sa pytas na zakladne veci, takze asi ani ziadne extra skusenosti nemas. Ja by som doporucila najst si nieco , v com si fakt dobra a co ma sancu uspiet, lebo fotky na platne frcali tak pred 15-timi rokmi, mozno aj davnejsie.
Toto uz je pomaly vsade aj tam kde sa papiere tlacia ci dokumenty viazu, dokonca aj v obchodikoch na fotenie a vyvolavanie so suvenirmi, po novom este aj firmy s roznym kreativnym materialom maju tuto sluzbu hlavne take, ktore si priamo platna este ktomu vyrabaju....podnikat v tomto sa ti naozaj neoplati lebo ludia skor skocia do napr blizkeho faxcopy nez aby mali nieco na dialku riesit
Jedina a dobra rada v tomto prípade: len preboha v nicom nepodnikaj. Pre svoje vlastne zdravie a financie.
@stary_ujco neskúsiš - nevieš 😉
@simonkaa333 absolutne netusis, kde je sever… toto nema absolutne ziadny zmysel, v kazdom z vyssie uvedenych komentarov mas dovody
@saraxyz múdri sa učia na cudzích chybách. Blbci na vlastných...
@stary_ujco o tom je život 😉
A máš premyslený podnikateľský plán? Čiže náklady, výnosy, konkurencia, prezentácia? Pretože tých firiem, ktoré to robia je dosť. V mnohých prípadoch to robia firmy, ktoré robia tlač množstva iných vecí, čiže tam malý podnikateľ nikdy nebude konkurencie schopný cenou a často ani kvalitou. Takže najprv si to daj všetko na papier, aby si potom nedošla k prekvapeniu.