Dobrý deň chcem sa opýtať začala niektorá z Vás podnikať hneď po materskej alebo počas nej mám nárok na nejaký príspevok od štátu alebo preplatenie rekvalifikačného kurzu resp. niečo také viem mi niekto poradiť? Hovoríme o otvorení živonosti konrétne na fotenie. Nie o otvorení podniku. ďakuejm za odpovede
dakujem pekne za odpoved a neviete ako je to náhodou s tými rekvalifikačnými kurzami tiež musí byť človek najprv na úrade ?
@hedka23 Myslím že ano, treba si to overiť, ale logicky mi to vychádza tak ze pokial ste na materskej ste pre štat "zamestnana".
keďže som zamestnana stale na dobu neurčitu v mojej byvalej praci tak som určite zamestnana 🙂 len ide o to že po materskej určite nebudem môcť tam nastúpiť naspäť tak zvažujem alternativy či otvoriť živnosť rovno po materskej alebo sa hlasiť na urad prace ďakujem za odpovede
@hedka23 pokial viem, tak zivnost otvorit mozes, o matersku neprides.
Prispevok na podnikanie sa dava v pripade ak si evidovana na urade prace 6 mesiacov, podmienka je ze musis podnikat minimalne 3 roky. Takze v podstate co ti stat da, ti aj zoberie.
Podmienka myslim ze je ze on mozes poziadat iba raz, a nesmela si mat predtym zivnost otvorenu. Musis na to vypracovat aj nejaký podnikatelský plan s odhadovanými nákladmi na nákup techniky a podobne.
Ale treba sa spýtat na úrade práce.