Ahojte vie mi prosím niekto poradiť?
Rozhodla som sa že by som chcela podnikať online cez instagram a keď sa to rozbehne tak by som si chcela otvoriť nejaký podnik. Chcela by som podnikať s oblečením len sa chcem opýtať odkiaľ to oblečenie zohnať keď veľkosklady nepoznám. Rada sa od vás naučím. ❤️ĎAKUJEM za každú radu
Tak ty radšej ani s podnikaním nezačínaj
@kiss1234 Jasneee... lebo niekto kto si zhanal dodavatelov a tvrdo makal na tom aby sa vypracoval, ti tu len tak napise cele svoje know-how aby si ty mala lahucku cestu a dostala vsetko naservirovane na striebornom podnose.
Rozbehni si to sama, to zahrna ovela viac ako len capnut otazku do fora nech ti ostatni pisu rady a "vyriesia" veci za teba. Kazdy kto ma dobry sklad, dobrych odavatelov, tak si ich chrani, abi to konkurencia neokopirovala, cize si dovolim tvrdit, ze nikto ti neporadi svoje zdroje.
Nemozes cakat, ze niekto kto je prakticky tvoja konkurencia ti bude vysvetlovat ako mas zacat podnikat, kde mas zhanat veci a tak. Musis si hladat vlastnych dodavatelov aby si mala prave nieco co iny nemaju, inak nemas v dnesnom svete sancu uspiet
Mama robila ucto jednej pani a ona chodila na rôzne trhy aj v CR(predávala hand made a keramiku) a tam sa s nimi dohadovala, nadvazovala kontakty + oblecenie tiež tak. Bola v Srbsku, videla tam oblecenie na štýl desiguel, tak s nimi podpísala zmluvu o výhradnom zastúpení na SK. Mala obchod v centre, ale predstav si, že moc jej to nezarába/lo, dokonca väčšinu roka bola v mínuse a žila len z decembra a 2-3 letných mesiacov
Nic v zlom,ale naozaj ti nikto svojich dodavatelov,adresy skladov atd neda.Chces byt konkurencia.Ty by si posunula svoje kontakty?
Myslím si ze v dnešnej dobe je ísť do takých veci zbytočne budeš v mínuse skôr ako v pluse. Internetových obchodov je kvantum, instagram je plný lacných poľských shitov. Mne už to popravde ide hore krkom keď vidím ze veci za tie ceny 🙄 Naš číňan ma to isté za polovičné ceny ešte menej, ja by som do toho nešla vôbec.
Ale väčšina chodí do skladov do PL do Ptaka ale priprav sa ze je tam toho toľko ze minimálne na 3 dní chodenia, musíš mat živnosť, predaj na faktúru kamoška ma obchod a len aby si vytvorila stránku, instagram a podobne veci ju stalo cez 5 tisic eur a kde to ešte tovar takže zarába fakt minimum 😯 neplatí sa to, valcuju to veľké obchody ako sinsay, pepco, gate, new yorker kde je oblečenie porovnateľné lacnejšie ako tie poľské veci.
Napisala som "abi"... omg, grammar nazi vo mne dostal facku... musim pisat pomalsie aby som pri tom stihala rozmyslat :D
@kiss1234 to, že chces 'podnikat' je pekné ale.... Nemysli si, že cez Instagram to máš zadarmo 😂 moja, kde budeš mať uvedené Obchodné podmienky, Reklamačný... Prídeš aj o gate, keď Ťa udá prvá nespokojná zákaznícka. Samozrejme zo skladov musíš brať na IČO, čo si ho vymyslis??? Myslis, že nejaky veľkosklad bude riskovať, že Ti dodá tovar načierno len tak kvôli pár kusom? A jasné...som zvedavá z čoho chces pokryť minimálny odber aby si oblečenie vôbec dostala keď nemáš ani na založenie web stránky. Budeš musieť platiť odvody, či predas alebo nie. Keď niekedy budeš chcieť úver alebo hypo a v banke povieš, že predavas veci cez net tak Ťa otočia medzi dverami lebo pre nich to nieje žiadna istota, že budeš mať príjem aj naďalej. Osobne si myslím, že ani nezacnes, nechcem byť skeptická. Vyhľadanie dodávateľa je jedna z mnoha dôležitých vecí, ktoré keď si nevieš zastrešiť tak budeš stratená stále.... Ale ktovie. Teraz je to možno len taký Tvoj výkrik do tmy, ktorý raz prerastie a bude z Teba skutočná podnikateľka.
@kiss1234 snívaj ďalej