Podľa šéfky sú 3 dni OČR za rok veľa

6. feb 2023

Ahojte je podľa vás keď mám dieťa ktoré chodi do škôlky, veľa byť s ňou raz za rok na tri dni na ocr.?..lebo podľa mojej šéfky áno..akurát v piatok mi zahlásila ze.skm akosi často na ocr s dieťaťom..tak jej hovorom že však dieta mi chodí tri roky do školky a ocr som bola trikrát a to vždy len tri dni..nikdy nie celý týždeň..no pre ňu je aj to veľa..

mata1001
6. feb 2023

Opytaj sa jej či si si ťa s niekym nepomylila... lebo ze si bola 3x po 3 dni...

autor
6. feb 2023

@mata1001 nepomýlila lebo aj druhá kolegyňa má dieťa v mojom veku a tá nebola ešte ani raz..

moonlight1210
6. feb 2023

To zalezi od typu prace. Napr. ak si uctovnicka, ci mzdarka a to ocr ti vyjde vzdy na tie dni, ked je najvacsi naval prace, tak to posobi inak, ako ked ho mas v case, ked je relativny pokoj.

Je mi jasne, ze chorobu dietata neovplyvnis, kedy bude. Ale zial, pocit v spolupracovnikoch to zanecha iny.

autor
6. feb 2023

@mata1001 tak ma.s ňou hneď porovnáva

0silvia0
6. feb 2023

Povedz jej, ze si maximalne ustretova a je ti luto, ze to nie je ocenene. Lebo 1xrocne 3 dni ocr je totalne minimum.
Kolegyna ma mozno pribuznych, ktori strazia chore dieta

lauriik
6. feb 2023

Je to malo.

anjelicek26
6. feb 2023

Je to malicko... pozri do dochadzky sefke, kolko dni bola chora ona za ten rok - a nech sa zamysli, ze ci aj dieta nemoze byt par dni do roka chore, ked ona je tolko a tolko dni v posteli... toto zaberie urcite...a ak nie, tak proste nie, neriesila by som ju...

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
6. feb 2023

@evamarek77 práveže mám najlepšie výsledky zatiaľ tak neviem čo tým sleduje..lebo som jej oznámila že.kdem na ocr že mala má zápal priedušiek a hneď boli výčitky..

autor
6. feb 2023

@moonlight1210 nie niesom pracujem ako operátorka zákazníckej podpory. Čiže nemáme nič také ako uzávierky.

janinah
6. feb 2023

Púšť to z hlavy a venuje sa dieťaťu.Nadriadene buď deti nemá alebo sú už veľké a ona dávno zabudla čo to choré dieťa je.Alebo je to jedna z tých skvelých matiek.pre ktoré je na prvom mieste práca.Ty si rob po svojom.ako ti rozum a srdce káže a buď doma s dieťaťom koľko bude treba

mirkava
6. feb 2023

Jasne ze to nie je veľa. Asi máš super šéfku 😁👍. Nenechaj sa znechutiť prvoradé je zdravie.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
natalia_r
6. feb 2023

Na OCR mas zo zakona narok a ak ma s tym sefka problem, uz by som si hladala inu robotu.

autor
6. feb 2023

A ešte spomeniem že cca 3-4 krst som s ňou bola u lekára buď nejaká preventívka alebo zubár alebo raz logoped..ale to vždy len na pol.dna som chýbala v práci v ten deň..

siska53
6. feb 2023

Opytaj sa, ze v com je problem. 3 dni v roku je uplne malo. Ja som bola na pn ci ocr kolkokrat som potrebovala. Nie vzdy mi mohla mama strazit deti. Vedu z toho nikto nerobil.

ankare
6. feb 2023

Šéfka je veľká krava. Mysli na to,že nič nie je dôležitejšie, než dieťa.

anjelicek26
6. feb 2023

Tak mohla mat aj proste - blby den a pustila blbu hlasku...treba si to vydiskutovat a bude dobre... netreba hned hladat novu pracu, ked si tam inak spokojna a bavi ta to...

natalia_r
6. feb 2023

@anjelicek26 sefka by nemala co vypustat taketo bludy aj ked ma blby den....Nech si najde takeho zamestnanca, ktoreho deti nebudu chore. To by bola moja odpoved na jej blbu naladu.

katka700
6. feb 2023

Z mojej skúsenosti ti poviem, že tvoja šéfka je zrejme kosostvorec. Tiež som mala za šéfa cocotenka čo na každej porade vykríkal ako sú mamičky stále preč. Bola som v tom období jediná na sekcii čo mala malé deti. Keď ochoreli ostala som doma až 1 deň, zobrala som si dovolenku kým docestovala moja zlatá svokricka ktorá sa o deti starala a ja som už ďalší deň bola v práci.
Ja sprostá som vždy mala výčitky a celé oddelenie na mňa pozeralo ako na vraha.
Bola som sprostá.
Keby sa dal čas vrátiť späť tak tú tiradu nahrám a podám na hr sťažnosť na sikanu zo strany nadriadeného.
Pozri si zákonník práce a nedaj sa buzerovat za blbosti 😘

diusqqa
6. feb 2023

Ja som od septembra (pracujem v skolstve) bola na OCR uz 2x - cely tyzden. Taktiez som 2x brala paragraf na dieta (cely den) a raz na seba. Mam nato narok a zdravie dietata je na prvom mieste.

anjelicek26
6. feb 2023

@natalia_r ja ta chapem, ale stale si vravim, ze aj sefovia su ludia, robia chyby, maju zle dni, neni to OK a neni to dobre ani vhodne, ale tak co uz s nimi... nemyslim, ze odpoved - najdi si zamestnanca, ktoreho deti nebudu chore a povedat bye bye je zrovna vhodne, ked nema po ruke dalsiu pracu a financie by chybali, taketo zbrkle rozhodnutia su odveci ked ma clovek rodinu... ak by sa to opakovalo, tak samozrejme v dlhodobom horizonte by som urcite s takejto atmosfery odisla aj ja...

0silvia0
6. feb 2023

Po tychto vycitkach by som na tvojom mieste nebrala uz ohlady. Nech ta porovnava s kym chce. Dieta mas male len raz, a potrebuje ta. Same ho k lekarovi neposles, ani ho nevysetri, nie sme v socializme, ked rodicia ani nevedeli a netusili, kto kedy a naco zaockoval a osetril tvoje dieta.
Cize pokojne bud na ocr dlhsie ako 3 dni a castejsie ako 1x rocne. Vidis, ze to je jedno, vycitky pridu tak ci tak

maminkadeticiek
6. feb 2023

Šefke by som kupila ako odchodne knihu Velka zivotna patka a odovzdala jej svoju vypoved.Toto je tak absurdne ze pracovat pre takychto chujov je strata casu.

helixa
6. feb 2023

Toto nikdy nevyhráš. Ja chorá nebývam vôbec - dávam sa očkovať, deti tiež nebývajú choré a ak by náhodou, manžel robí home office. Za minulý rok som vymeškala 4 dni z dôvodu Covidu a na osobných pohovoroch sa ma opýtala, či som už zdravotne v poriadku? A strhla mi 50 €.

mima1608
6. feb 2023

To čo máš za šéfku? 🫤 Moja švagriná je s malým na OČR doslova každý mesiac (niekedy aj celé dva týždne) a jej šéf síce občas frfle, ale nejako extra to nerieši, lebo vie, že dieťa je na 1. mieste.

ceklis
6. feb 2023

Ja by som to vôbec neriešila ☺️ opýtala by som sa, že či ma nejaké pripomienky k mojej práci a hotovo. Absolútna ignoracia by na tento jej komentár z mojej strany bola 😂 akože bud nad vecou

luccija
6. feb 2023

Presne dosiahla čo chcela...zneistiť Ta, až sa cítiš vinna.Nie je to veľa, je to normálne jedným uchom dnu..

zuzubb007
6. feb 2023

Predpokladam, ze sefka je bezdetna ci? Ako totalna truba, mozes ist na ocr aj na 2 tyzdne co keby si potrebovala do nemocnice alebo hocico, nech neporovnava a ano 3 dni su uplne smiesne za rok, akoze poznam zeny co maju 1 tyzden do mesiaca ocr co je uz extrem, ja napriklad tiez mavam deti chore mne sa neoplati ocr na 4 dni tak beriem vzdy dovolenku a vlastne polku miniem na sopliky a podobne co uz

katkaseiner
6. feb 2023

Nepoviem ze by si bola kazdy mesiac doma aspon 2x3 dni... pri malych detoch prve 2-3 roky v skolke by som sa ani necudovala... a naozaj chapem aj to ze potrebuju zamestnanca v praci a nie doma.... ale teda 3x3 dni za rok mi pride ako vyborny vysledok pri dietati.
Ma sefka deti? Lebo iba v takom pripade chapem jej sprostu poznamku (nie nechapem ju ale samozrejme bezdetny si myslia ze zivot je gombicka).