Podľa čoho si vyberáte zamestnanie?

27. jan 2024

Ahojte podla coho si vyberate svoju pracu.Ja mam strednu skolu s maturitou ekonomického smeru.A neviem sama ci ist cestou predavacky alebo volit kanceláriu.Mam dve deti a vidím ze najst si prácu co sa tyka prac doby nie je také lahké..

guiseppinka
27. jan 2024

Rozposlala by som zivotopisy aj aj a kde by ma zobrali.. obchod moze byt aj fajn, ked je to nejaky v dedine so super pracovnou dobou, ale aj zly, ked robis v nakupaku dlhy kratky tyzden a este aj musis dochadzat... kancelaria je tiez otazne, ze co si pod tym predstavujes, lebo to oze byt od front office az po asistentku generalneho riaditela... zalezi aky typ prace, pracovna doba, atd...

domkakvet
27. jan 2024

Vidis, ze najst si pracu je tazke a uvazujes, ci ist robit predavacku, alebo do kancelarie, ked je tazke najst si pracu, tak chod tam, kde ta zoberu, darmo budes uvazovat o kancelarii, ak ta do takej prace nevezmu, tak poposielaj ziadosti a uvidis, kde ta zoberu, okrem toho pracu mozes vzdy zmenit, ked sa pritrafi nieco lepsie.

gemerka17
27. jan 2024

Tosku ti možno objasnim situáciu ako to na trhu práce je. Mať strednú školu ekonomického smeru nie je nič moc v dnešnej dobe. Je veľa absolventov z nej a väčšia časť ide potom na VŠ. Inými slovami ťa prevalcujucu vyšším vzdelaním a jazykmi na prácu v kancelárii. Takže je tu veľká konkurencia. Samozrejme keď sa ti postasti aj ty môžeš mať nejakú administratívnu prácu. Okrem toho máš 2 deti, tiež to nie je plus v prípade predavačky alebo akejkoľvek menej odbornej prace bez homeoffice. Nepíšeš ani akú máš prax. Aj na pozíciu predavačky si ma zamestnávateľ z čoho vyberať. Čiže fakt nie si v pozícii, aby si si mohla vyberať. Ideálne keď absolvujes pár pohovorov a uvidíš. A samozrejme plati poloha. V bratislave sa ľahšie hľadá ako v iných kútoch Slovenska.

daniela2202
27. jan 2024

@gemerka17 👍👍👍

janettdamian
27. jan 2024

@gemerka17 ja som rada, že som na sebe makala a nemusím si hľadať prácu ako zamestnanec. Minule známa hovorila, že na prácu upratovačky v ZŠ si ide vybaviť "protekciu", pozná riaditeľa.

medda_beda
27. jan 2024

Pracovná doba, plat a hlavne čo je popisom práce.
Prácu predavačky aj so SŠ som vždy brala len ako núdzové riešenie, kedže som hľadala niečo lepšie avšak práce sa nebojím.Stále je lepšie pracovať aj na menej kvalifikovanej pozícií ako nepracovať vôbec.
Ak nemáš VŠ a prax tak SŠ je úplne jedno akú máš (pokiaľ si povolanie nevyžaduje konkrétne vzdelanie) kedže poznám ľudí s maturitou na IT pozíciách s platom 3000€, mzdárky aj bez ekonomického vzdelania, účtovníčky, prevádzkarky, učiteľky v MŠ atď.

Pokiaľ neovládaš svoj odbor v praxi tak sa len ťažko zamestnáš na danej pozícií.
Moja príbuzná predbehla s platom aj vysokoškoláčky lenže tá má odbornosť v rukáve a jej nadriadení to vedia.

Aj s VŠ môžeš byť nezamestnateľná ak si vyberieš zlý odbor a nebudeš mať čo ponúknuť.

denkabemommy
27. jan 2024

Vyberala som si prácu podľa toho, čo som chcela robiť, samozrejme som sa počas materskej v tej oblasti vzdelávala ako sa len dalo, aby som bola kompetentná na pozíciu.

nelka93
27. jan 2024

Nasla som si prácu v pribuznom odbore ako mam VS. Mam vedecký odbor. Pre mňa výber zamestnania začal ešte pred vysokou školou, do môjho odboru sa bez VS nedá dostať.

stastnamanzelka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz