Podľa čoho si vyberať novú prácu pri malom dieťati?

19. júl 2023

Syn ide od septembra do skolky a ja si hľadám nové zamestnanie. Na co mám dbať? Ponúk mám viacero. Neviem však ci využijem viacej kratšiu pracovnú dobu alebo možnosť HO alebo radšej pracu cez víkendy keď môže byt s otcom .. čo sa osvedčilo vám? A hlavne spomínate na pohovoroch ak máte deti ? Keď sa nikto nepýta?

beata_k
19. júl 2023

Brala by som kratsiu pracovnu dobu. Praca cez vikend je velmi zly napad. Ako rodina nechce nikam na vylet? Na pohovore sa ta nepytaju lebo ofialne to nie je dovolene. Ani debatu by som sama nezacala.

luccija
19. júl 2023

Kratšiu pracovnú dobu, alebo HO využijes pri chorobách, prázdninách.Ked sa nepýtajú sama nehovor...

mamatroch
19. júl 2023

Za mna ideal skratena pracovna doba. Ak sa da, 6 hodin (vtedy mas narok i na stravne). A k tomu HO aspon 1-2x do tyzdna je top (ked bude dieta castejsie chore, co je po nastupe do skolky velmi pravdepodobne, lahsie to vykryjes a nebudes musiet stale na OCR, par dni HO + par dni dovolenka je prijatelnejsie).
Ja som spokojna v korporate, ci je to aj Tvoja salka kavy, neviem, tiez to nie je pre kazdeho.
Vikendy nepracujem, to je pri detoch nic moc, ak nemusis a mas na vyber, tou cestou by som nesla. Su povolania, kde sa to inak neda (lekari, predavaci...) a vdaka i za ne, ale ak sa Ti da, vol pracu od PON do PIA.

vanilkovazmrzka
19. júl 2023

Podla mna zalezi hlavne na tvojom sposobe prace, time managemente, a druhu prace. Home office je pre bezdetneho cloveka super, s detmi (ak su s tebou doma v tvojom pracovnom case) to nemusi byt vyhoda, kedze sa pri nich na tu pracu budes tazko sustredit. Ale za bezdetnych vravim, ze HO je najlepsia vec, lebo si vies rozlozit v danom dni aj tu pracu, aj probit nejake veci doma, aj sa ti moze varit pocas toho, ako pracujes 🙂

Skrateny uvazok je tiez ok, a najlepsi je 4-dnovy pracovny tyzden, ale toto neviem, ci je niekde u nas zavedene 🙂 pokial nie si odkazana na prace na zmeny, tak na pracovne vikendy by som si ani len nepomyslela.

zmrzlinka2021
19. júl 2023

Podľa toho, aby tá práca napĺňala a aby si bola schopná uživiť rodinu.

katulienocka999
19. júl 2023

Radšej HO ktoré využiješ keď bude dieťa choré 🙂 víkend za mňa nie, to potom nebudete spolu ako rodina a budete mat problémy ešte z toho vo vzťahu náhodou...a ja som mala normálne v životopise napísané,že od som na materskej dovolenke a úplne v pohode, nikto to nekomentoval a ani sa nad tým nepozastavil 🙂

ivette1223
19. júl 2023

Aj zavisi ci byvas priamo v meste alebo dochadzas. Polovicny uvazok sa neoplati ak dochadzas 20 km kazdy den, prejazdis viac jak zarobis. Treba pozerať aj na to, kde im nebude vadit ak budes chybat často, co je najväčší problem mamiciek tejto doby, moja bola 3t doma a tyzden v škôlke, kto by chcel takeho zamestnanca? A mna osobne sa ma na pohovore pytali kto mi bude strážiť dieta a vyzdvihovat zo škôlky atd...🤷🏻‍♀️

zuzubb007
19. júl 2023

Jednoznacne kratsia pracovna doba nic ine, vikendy mozete uzivat vsetci spolu, ano isla som do novej prace po dvoch detoch, a na pohovore uvitali, ze mam deti je pravdepodobne, ze po pol roku neodidem a nebudu hladat dalsiu

dominika7990
19. júl 2023

Išla som po dvoch deťoch z úplne iného odvetvia do druhého s ktorým som nemala absolútne skúsenosť. Pracovne dni 8,5 hodiny. Práca ihneď pri škôlke. Keď som bola ocr neriešili (vtedy zamestnávateľ ti neplatí nič takze je to pre zamestnávateľa lepšie ako pn) Po pól roku mi ponúkli lepšie miesto s lepším platom a s lepšiou pracovnou dobou aj napriek tomu že som často OČR. Čiže treba vyskúšať čo ti bude vyhovovať a je to len na tebe ako sa rozhodneš. Spiš si podmienky čo je pre teba prioritou. Pre mna to bolo mať to po ruke pri škôlke, ráno deti stihnúť zaniesť a poobede ich vyzdvihnúť.