Podarilo sa vám nájsť novú prácu?

zuzuka19
19. aug 2023

Ahojte, hľadali ste v poslednom období alebo hľadá si niekto novú prácu? Podarilo sa vám to?
Mám prácu na dobu určitú a za chvíľu mi končí pracovná zmluva a i keď som myslela, za tam ostanem a odídem až keď si nájdem druhú prácu tak akosi to nedávam.. Kolektív, prístup nadriadených a celkovo to ako to tam chodí (rozdiely medzi zamestnancami, ohováranie, hrozná atmosféra, ...). Plus sa tam udiali nejaké organizačné zmeny, ktoré mi vôbec nevyhovujú.
Prácu by som si hľadala v oblasti výroby - tam mám dlhoročnú prax a manuálna práca mi momentálne vyhovuje.

hankab
19. aug 2023

@zuzuka19 ano, hladala a nasla do mesiaca, bola som na niekolkych pohovoroch a vybera si, co mi vyhovuje najviac. TN kraj, prace je tu az az.
Zavisi od toho kde byvas. Tiez som v skusobnej dobe dala vypoved po 1,5 mesiaci presne kvoli tym istym dovodom ako ty a nelutujem.

zuzuka19
autor
19. aug 2023

@hankab ďakujem za odpoveď 🙂 Ja som tam takmer dva roky, skoro všetky kolegyne s ktorými som si ako tak rozumela sú už preč.. z rovnakých dôvodov. Bývam tiež v TN kraji no som v podstate bez záväzkov takže by som sa kľudne mohla presunúť inam 🙂 Zvažujem či proste ešte vydržať a odísť neskôr či to urobiť teraz.. Teraz máš prácu lepšiu? Si spokojnejšia?

hankab
19. aug 2023

@zuzuka19 v pondelok zacinam, uvidime 🙂 ale mam o dost vyssi plat ako v predoslej, tak sa celkom tesim. Ja by som neochadzala inde, platy sa tu pohybuju niekde na urovni BA, mozno kusok pod. Predtym som byvala v NR kraji a nic moc, aj platovo aj ponuk bolo o dost menej.

spadnutaslivka
19. aug 2023

@zuzuka19 v TN kraji je roboty toľko, že si v pohodičke môžeš vyberať... a ešte, keď ide o manuálnu prácu

zuzuka19
autor
19. aug 2023

@hankab Tak držím palce aby si bola v novej spokojná 🙂 BA ma vôbec neláka, ak tak možno ešte ZA kraj, tam by tiež mohli byť zaujímavé ponuky práce..

zuzuka19
autor
19. aug 2023

@spadnutaslivka ďakujem za odpoveď. 🙂Skôr mám asi strach zo zmeny (nové činnosti, kolektív, systém práce, ...) No kvôli sebe to budem musieť urobiť, už len sa rozhodnúť či teraz alebo o pár mesiacov neskôr.

basullinka
19. aug 2023

Ahoj, ja som si našla novú prácu po 12 dňoch ako som začala hľadať 🙂

babulkomale
20. aug 2023

@zuzuka19 ano, rozposlala som CV, hned volali, pohovor, vzali ma. Dalsie ponuky do par dni, chodim po pohovoroch. Aspon je z coho vyberat. Ludi niet, zamestnavatelia vyjdu v ustrety teraz.

babulkomale
20. aug 2023

@hankab v TN kraji sa pohybuju platy na urovni BA? 😂 v akom segmente prosim? Lebo poznam ludi ktori dochadazaju smer TT, vyssia manazerska pozicia, rozdiel v plate 1500 € do plusu a naklady na dochadzanie hradene zamestnavatelom. V TN kraji som taku ponuku za take peniaze ani nevidela.

babulkomale
20. aug 2023

@zuzuka19 ked si bez zavazkov, nie je o com. To bol najlepsi cas ohladne prace, mohla som kyvnut na akukolvek prac.dobu, nic mi nevadilo. S detmi je to uz ina kava...

hankab
20. aug 2023

@babulkomale zavisi od pozicie, ja som si nehladala vyssiu manazersku. Ale na beznej nizsej pozicii v kancli s praxou sa tam da pekne zarobit, mam niekolko takych skusenosti.

babulkomale
20. aug 2023

@hankab tak to asi ano