Podanie výpovede

simonazh
19. jan 2023

Zdravím vás ak mám zmluvu do apríla a chcem dať výpoveď koľko tam je výpovedná zmluva?musím odrobiť ešte pár dní či týždňov?dakujemm

sasesoe
19. jan 2023

@simonazh zavisi, co mas v zmluve - odporucam precitaj si ju. Ak tam mas napr 1 mesacnu vypovednu dobu a vypoved stihnes preukazatelne dorucit do konca januara, tak zmluva skonci koncom februara.
Ak vypoved nedas a zmluvu nepredlzite, tak skonci uplynutim jej konca.

opica_skorica
19. jan 2023

@simonazh ak pracovný pomer trval menej ako jeden rok, je výpovedná doba najmenej 1 mesiac, ak pracovný pomer trval najmenej jeden rok, t. j. jeden rok a viac, výpovedná doba je najmenej dva mesiace.

simonazh
autor
21. jan 2023

@simonazh ďakujem za infoo

simonazh
autor
21. jan 2023

@simonazh ďakujem za info ale pracujem tu len dva mesiace

poopsie
21. jan 2023

Tak ukonči pracovný pomer v skusobnej dobe, to môžeš odísť zo dňa na deň

cacianka
21. jan 2023

Pojem výpovedná zmluva neexistuje.
ČO máš uvedené v zmluve ? Akú dĺžku skúšobnej doby ? Ak 3 mesiace, výpoveď nedavas, ale oznámis ukončenie pracovného pomeru v skúšobnej dobe, spravidla aspoň 3 dni vopred, alebo že končíš k 31.1.2023.
Oznam vopred je seriózny prístup, nerob to na hulváta, ani tebe by sa nepáčilo keby ti cez deň šéf len tak splechol zbaľte sa a zajtra nechoďte. Treba dodržiavať nejaké štandardy

simonazh
autor
22. jan 2023

@cacianka ale ja už mám po skúšobnej tu je 14dni v Rakúsku pracujem aj chyžná...a teraz keby oznámim že chcem odísť koľko musím odrobiť ešte?

simonazh
autor
22. jan 2023

@poopsie už mám.po služieb bnej 14 dní bolo pracujem ako chyžna tak neviem ako sa to ráta keby dám výpoveď teraz

cacianka
22. jan 2023

Preboha žena, ak chces správne odpovede tak napíš správne zadanie. Ako my máme vedieť kde pracuješ, akú máš zmluvu a nepoznáme rakúske pracovné právo. 😵‍💫

simonazh
autor
23. jan 2023

@cacianka veď ani ja nepoznám rakúske pravo

rony2255
23. jan 2023

@simonazh tak sa musíš pýtať niekoho, kto tam žije. Alebo na rakúskych úradoch...

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ibrunova
23. jan 2023

Bolo by vhodné rovno v prvom príspevku napísať, že sa jedná o Rakúsko.