Ahojte. V novembri som odchádzala zo zamestnania, pracovala som do 4.11, 5-6 som bola ako samoplatcami a 7.11. Som už bola v novej práci. V októbrovej výplatnej páske som mala 3 dni dovolenky. Zamestnávateľ mi navrhol, že si môžem dovolenku vyčerpat akonáhle som oznámila môj odchod. Dnes mi prišla výplatná páska s “Časť funkčného platu za nevyčerpanú dovolenku” - mínus 307€ … teda k výplate mi prišlo okolo 5€ za 2 sviatok, odpracované dni a 20 h nadčas.
Môže to byt tak, že tie tri dni som aj na december? Akoby rátali, že budem u nich pracovať, vypočítali mi konkrétny počet dni a tým, že december nemám u nich odpracovaný, som dovolenku prečerpala a preto mi stiahli toľko?
Alebo ako by ste si to vysvetľovali? Ďakujem
Samozrejme, zajtra tam idem, ale chcela som len vedieť, či je to vôbec možné. Či to, čo som udala ako môj dohad, môže byt možnosťou. Ďakujem
Kolko si dokopy cerpala dovolenku za cely rok? Kolegyna si tak myslela,ze ked jej v paske ukazuje 20dni tak ma na ne narok cerpala dovolenku tak aby minula tych 20dni, odchadzala v auguste ...nakoniec jej v paske v septembri taktiez odratali z vyplaty za dni dovolenky na ktoru nemala narok ...
Ďakujem za odpoved 🙂 prišli sme na dôvod 🙂
Predpokladám, že si prečerpáva dovolenku
A prečo sa nespytas pôvodného zamestnávateľa?