Ahojte neviem či ste sa s tým už niektorá stretla...bola som na materskej no teraz by som si chcela nájsť prácu ale absolútne neviem čo mám ísť robiť a popravde som sa asi trochu "zasedela " doma ... prosím vás nemáte s tým niektorá skúsenosti? Že po dlhšej dobe doma ste nevedela čo a kam ísť robiť?? Nejaké rady nemáte? Ďakujem
@janai1 nie táto možnosť nie je
Ani do inej firmy v rovnakom odbore?
@janai1 nedá sa mi pretože predtým som pracovala na 3 smeny a to teraz nedá a popravde v okolí ani podobnú firmu nemám
Ja som sa tiez po materskej dovolenke nevratila do fabriky, teraz su mojim domovom obchodne centra. 😂 Nejak to vieme s muzom sklbit. Vdakabohu.
v každom prípade treba skúšať....nevyskúšaš - nevieš....pozri si ponuky v okolí a zváž či je prac.doba pre teba reálna, ak ano treba vyskúšať....sú mamičky ktoré idú kvôli deťom do obchodu/napr.Kaufland, LIdl, Jednota )na skrátený úväzok napr.na 6hodín, iným nevadia 12-tky lebo sa robí len 3-4dni v týždni a o dieťa sa má kto postarať....robiť môžeš čokolvek, len treba si prácu vyskúšať aby si vedela či ti aj sadne...ak človek robiť chce, naučí sa skoro všetko....treba vyskúšať, možností máš veľa - upratovačka či pomocná kuchárka napr.v škôlke, škole, predavačka, opatrovateľka v DSS, SBS-ka, poisťováčka....
Ja tiež sa nevrátim do pôvodnej práce ani po druhej materskej. Jednoducho preto, že sme sa presťahovali a pôvodne miesto je 150 km vzdialené. Tak budem hľadať novú prácu.
Vždy to je možné, aj keď možno nie v úplne rovnakom odbore. Predtým som robila na ambulancii, teraz možno budem robiť v nemocnici alebo v ústave.
Sleduj možnosťi, ponuky práce, aj to, čo nesúvisí celkom s tým, čo si robila.Trebars sesternica ma skoncenu OA, robila v akejsi počítačovej firme účtovníčku, po materskej ale nastúpila do predajne s kvetmi a darčekovými predmetmi. Je spokojná, baví ju to a do firmy by sa už ani nevrátila.
Tak pokiaľ potrebuješ prácu len na jednu smenu a do pôvodnej sa nemôžeš vrátiť, tak si pomôž internetom, zadaj si aké sú ponuky v tvojom meste a okolí a sama uvidíš čo by ťa mohlo zaujať.
Budem riesit cosi podobne, porodila som 3mesiace po statniciach, takze na “matersku” som nastupila rovno po skole, tiez sa nebudem mat kam vratit.
Neviem, ci si uz s bliziacim sa koncom materskej aspon pozerala zhruba, co by si mohla robit?
Mne chodia posledneho cca pol roka pravidelne kazde rano do mailu tipy z profesia.sk, aj ked do prace pojdem najskor buduci rok, uz sa aspon zacinam trochu orientovat.
Daj si dokopy pisomne aj na papier veci, v ktorych si
myslis, ze si dobra, co ovladas, co by si mohla robit, aby si to pekne videla pokope, vyfiltruj si podla toho napr. ponuky na profesii a nieco isto najdes. Drzim palce
Ja sa plánujem po materskej vrátiť tam kde som bola aj pred ňou, resp. v tom istom odbore... Ty sa nemôžeš vrátiť?