Počas lockdownu musím čerpať dovolenku. Cez sviatky mi už dovolenku nedajú

28. nov 2021

Ahojte....je tu niekto s podobným problémom?
Mala som nahlásenu a už schválenú dovolenku na sviatky.
Teraz dali lockdown, a musím si ju čerpať počas neho, a tým pádom musím cez sviatky pracovať :(
Mala som už plány a teraz to musím zrušiť, ale nechcem, čo mám robiť? :( Asi už nič,však? :(

petrastrbanikova
28. nov 2021

Tak sa daj na PN teraz ak mozes

autor
28. nov 2021

@petrastrbanikova no asi jedine 🙈 lebo inak to fakt nevidím :(

eeffka
28. nov 2021

Aby si cez tie sviatky mala kde este pracovat

autor
28. nov 2021

@eeffka prečo by som nemala? 🤔

zuzubb007
28. nov 2021

Lockdown bude podla mna do noveho roka tak by som sa nestresovala

miusa00
28. nov 2021

Lockdown bude minimalne do Vianoc, cize ak je prevadzka zatvorena kvoli lockdownu, tak sa neboj

autor
28. nov 2021

@zuzubb007 @miusa00 akože, není problém, ja nemám problém ísť do práce, ale keby to není cez tie sviatky :( mala som možnosť byť doma cez sviatky konečne,lebo minulý rok som pracovala cez sviatky, no a tento rok som si šporila dovolenku na december cez sviatky, a ....no smutná som, tak uvidíme,že ako bude

eeffka
28. nov 2021

Ked ti nariadili dovolenku predpokladam ze nejaky obchod resp restika ci bar, ten tak skoro neotvoria, a ak ma niekto platit predavacky za sedenie doma poprepusta. V dnesnej dobe by ma trapilo viqc ci budem mat prijrm nie ze som chcela ist s kamosmi na chatu

autor
28. nov 2021

@eeffka kde píšem,že som chcela ísť s kamarátmi na chatu?

ivkazba
29. nov 2021

@eeffka sú ľudia, ktorí si berú cez sviatky dovolenku, aby boli s deťmi. Ach, koľko zloby v jednom príspevku.

eeffka
29. nov 2021

@ivkazba zloby? 🤦‍♀️ ok opytam sa na vianoce ci pani bola v praci
To by bol v dnesnej siuacii celkom vykon.

autor
29. nov 2021

@ivkazba ja robím v reštike, minulý rok som sa ja striedala s kolegyňou, sme vybavovali donáškove objednávky a vydávali sme vlastne jedlo cez okienko, cez lockdown/sviatky - proste príplatky, ako slobodnej matke to kúsok prilepšilo.
Tento rok som chcela ostať so synom, aj majiteľ povedal,že jasné,že ja a tá kolegyňa kľudne môžme mať dovolenku.
No lenže ako je teraz lockdown, tak dovolenku si čerpáme teraz :/
Minulý rok to aj fajn vyšlo, že vlastne lockdown cez sviatky,tak si to vedeli kolegovia tu dovolenku čerpať vlastne tak cez tie sviatky.
No lenže teraz ako dali lockdown mesiac pred 🤷
No nevieme ako to bude :/ uvidíme.
Doma som 24-25 a potom 31 od 18tej som doma a nastupujem teda 2heho, možno má nechá šéf kúsok dlhšie doma, no hovorím, uvidíme.

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ivkazba
29. nov 2021

@eeffka áno zloby. Hneď ju obviňuješ že chce ísť na chatu, kto bude platiť predavačky ktoré sedia doma na riti. Čo tie predavačky, čašníčky, ľudia pracujúci v gastre, hoteloch aj inde môžu za lockdown? A že chce dovolenku medzi sviatkami? Akože predavačky a čašníčky nemôžu chcieť byť cez prázdniny doma. Každý normálny rodič chce byť s deťmi.

autor
29. nov 2021

@eeffka 24-25 som doma, ale s tým,že ešte 24 by sme mali ráno ešte spraviť rýchlu "inventúru" čiže domov sa dostanem okolo 12tej. 25sme doma.
Potom robíme 26-31, ale 31 len do 18tej.
1.1. sme doma a potom nastupujeme 2.1.
No a ja som sa proste tešila,že syn ma bude mať doma celé sviatky,že nebudem musieť takto odchádzať.
No ale uvidíme.....možno len jeden deň/2 niekam odbehnem,keď si teraz všetci čerpajú dovolenku.
No hovorím, najradšej by som si to čerpala cez sviatky.

maciatkolulu
29. nov 2021

@eeffka len tak pre zaujímavosť môj muž má Kurzarbeit uu druhý rok... Akurát sme o tom hovorili, že jednoduché chcem, aby mal dovolenku cez sviatky a áno platia ho už druhý rok.... A nie, nejde o chatu, ide o to, aby bol s nami doma

autor
29. nov 2021

@cocolino234 @ivkazba @maciatkolulu vďaka za podporu 🙏♥️ ja sa fakt nechcem ulievat, Bože chráň. Len hovorím,keď som minule sviatky robila, tieto som proste chcela ostať pri synovi.
Uvidíme ako bude 🙃

konikkon
29. nov 2021

@eeffka možno ty labzujes kade tade po chatách a privátoch a hneď si musíš myslieť, že každý je taky? 😝😝😝 ci ako si sa dopracovala k domnienke, že autorka chce voľno kvôli chate?

eeffka
29. nov 2021

@ivkazba takze je to gastro, nic v zlom ale gastro je nie ze na kolenach ale uz lezi. Deti budu tento rok doma udajne az od 17.12 , silno pochybujem, zamestnavatelia sa brania ako sa da aj nariadenymi dovolenkami. Naozaj si myslize ze inde je to luxus ci co?
nehovorim o ulievani, hovorim o tom, ze dnes vidime firmy ktore dnes su , zajtra to proste majitel vzda a zavrie zhasne a zamestnanec nech robi co chce, u nas na sidlisku mam zname co robili po baroch, ked prisla korona za 20min prisli o pracu aj akekolvek financie, cize ano mne pride 29.11 fnukanie nad tym ze som mohla mat dovolenku 24.12 a dalej kratkozrake.
Do vianoc moze byt bez prace, byt chora, alebo lietat v praci ako vrtulnik ( co naozaj nepredpokladam) a este myslim ze sviatky, mimo Silvestra co je prac den a aj u nas sa normalne robi sa v gastre nerobi

Tema: Prekazky v praci 80% a kurzarbeit - tak toto si mozu dovolit iba velke firmy, alebo sezonky. Bezny maly podnikatel toto 3.rok ci kolko sa to taha neustoji.

a este k prazdninam - ano uz vsetky matky vidim od 17.12-10.1 ci dokedy su prazdniny doma.

a ano som na to nasrata, lebo sama mam kolegynu co mi bola schopna 8.1 nahlasit dovolenku na 22-28.12 toho isteho roku, pricom v aprili uz bola PN a potom sme ju 6r nevideli a uz u nas nepracuje

eeffka
29. nov 2021

@konikkon hej labzujem po svojej chate hore dole... a mam to do prace kus dalej ako z domu,dakujem za opytanie

ivkazba
29. nov 2021

@eeffka ja podnikám, viem, čo korona narobila, mne toto vysvetľovať nemusíš. Ale ani sa nemusíš navážať do autorky, obviňovať ju, že chce ísť na hory, keď prd vieš, prečo chce cez sviatky voľno. A pindať tu na predavačky a čašníčky. A ešte k tomu podnikaniu... to, že niektoré sektory melú z posledného neznamená, že zamestnanci nemajú nejaké práva, že matka nemôže chcieť byť s dieťaťom doma cez vianočné sviatky. Nevybíjaj si svoju frustráciu na iných ľuďoch.

eeffka
29. nov 2021

@ivkazba ok skusim este raz a pomaly, vianocne sviatky sa nerobi , teda robi ale len v nepretrzitej prevadzke,cize doma bude aj tak. Tu riesi prazdniny.
A ja sa nenavazam do predavaciek a casnicok, praveze pisem ze toto je sektor kde ludia sice maju formalne prava, ale obmedzenia nasej sikovnej vlady ukazali realitu.

maciatkolulu
29. nov 2021

@eeffka vianočné sviatky sa robí a vo veľa firmách. Aj v gastre. Nevieš, kde je zamestnaná, nepísala, že chce byť doma celé prázdniny, ale byt so synom cez sviatky. Si frustrovaný a negativna, myslím, že nikto nie je zvedavý na zbytočné reči...

missviolet
29. nov 2021

@eeffka ja len doplnim, ze aj v administrative sa niekedy robi cez sviatky, zalezi, aky trh spravujes, nie vsade maju krestanske sviatky. Ak by nepadol vikend, 26.by niekto z teamu bol nastupeny v robote. Len 24. Mame isty od vedenia, ze netreba. Detto Velky piatok, velkonocny pondelok, vsetky nase statne sviatky...

eeffka
29. nov 2021

@missviolet ale ved ano... sama som uz drepela na silvestra v praci do 16,00 uplne nepochopenie niektorych dam.

loldi2
29. nov 2021

No nie je to príjemné, chápem to rozhorčenie, ale asi s tým veľa nenarobíš. Jediná možnosť je dať sa na PN, ak teda je niečo kvôli čomu by si mohla ostať.

lopka1313
29. nov 2021

A neviete si to nejak prestriedat? Ze teraz budete vy v praci a cez sviatky skor kolegyne... Logicky, ani kolegyne nemaju tolko dovolenky, aby prave oni cez sviatky boli doma... A ak je taky lock down, ze okienka funguju, tak aj tak mate niekoho v robote, kto vydava stravu...

gabika20
7. dec 2021

úplne ti rozumiem, viem ako sa cítiš a úprimne prajem aby si sviatky so synom strávila 🙂