Po návrate z rodičovskej do práce som v depresii

kikailavska1
9. jan 2023

Ahojte,
Vyštudovala som VS, po skole som sa dobre zamestnala v korporáte na analytickej pozícii.
3 roky som si v práci doslova vytrpela pred tým,ako som otehotnela. Prácu, ktorú robím ma nebaví, som introvert, práca v korporate ma doslova ubíja, som doslova nešťastná. Nastúpila som po RD naspäť do prace, som tu tri dni a cítim sa tu zle, nie som tip, ktorý by tad pracoval v tíme 20tich ľudí .
Som myslela, že mi to po RD prospeje, byt medzi ľuďmi avšak zistila som, že naozaj toto nie je pre mňa. Chce sa mi tu plakat, moje myslienky sa nezmenili.
Bol niekto v podobnej situácii? Ako ste sa zariadili? Ďakujem.
Ide o

panelacikova
9. jan 2023

@kikailavska1 zariadiť sa je predsa jednoduché. nájdi si inú prácu.

stellarstar
9. jan 2023

@kikailavska1 tak treba zmeniť prácu?!

kikailavska1
autor
9. jan 2023

@panelacikova áno, len mam dosť špecifický obor a neviem vôbec do akého smeru by som sa mala uberať

panelacikova
9. jan 2023

@kikailavska1 ak idem študovať špecifický odbor, musím počítať s tým, že ho uplatním asi len "niekde". tak ak sa nedá, tak sa nedá. zamerať sa na niečo iné, čo môžeš potom robiť aj z domu... alebo vydržať. podľa mňa si len zvyknutá na dieťa a nič iné a teraz si v šoku. skús vydržať aspoň pol roka a ak ťa to bude stále deptať, potom premýšľaj, ako ďalej s prácou. lebo pracovať niekde, kde trpíš, je tiež o ničom.

pondelok01
9. jan 2023

@kikailavska1 jedine zmenit pracu, tiez som mala taky job a pre mna to bolo tiez utrpenie.

melanta
9. jan 2023

3 roky si robila prácu, ktorá ťa nebaví. Potom si bola 3 roky doma. Čiže mala si 6 rokov na to, aby si premýšľala nad zmenou. Nevyužila si tých 6 rokov. Tak neostáva nič iné, len to začať riešiť teraz. Obrovské % ľudí vykonáva prácu, na ktorú nemá vzdelanie, dokonca dobre zarábajúci ľudia zarábajú na pozícii, s ktorou ich primárne vzdelanie nemá nič spoločné. Takže začni premýšľať, čo by ťa bavilo. Následne čo pre to musíš urobiť a potom to urob. A vôbec nerieš, že máš vyštudovaný špecifický obor. Môžeš predsa robiť čokoľvek (takmer) čo si vyberieš a pre čo niečo urobíš. Mimochodom, korporáty sú plné introvertov, ktorí nemajú problém s prácou v korporáte. Aj introvert vie pracovať v kolektíve a byť spokojný. Ak ho ale práca nebaví, potom všetko vníma negatívne.

solange7
9. jan 2023

@kikailavska1 po 3 rokoch doma by som prve 3 dni v praci plakala aj ja. Skus vydrzat aspon 3 mesiace a uvidis ci sa adaptujes alebo nie. Ak to bude aj potom tak strasne zle, tak daj vypoved a hladaj inu pracu. Ale nerataj s tym, ze v inom korporate bude lepsie.

lauriik
9. jan 2023

Ja nechapem. Ved za tie 3 roky doma si si mohla krasne rozmyslet co by ta bavilo, popripade od 2,5 roku dietata pekne hladat pracu podla tvojho gusta a nie, ze cakam a nastupim tam kde sa mi nepacilo 🤦🏼‍♀️ Ja som tiez nebola spokojna s pracou pred MD a predstav si, nasla som si inu. A neni to ani obor ktory som vystudovala.

dskjhfdlkdjhl
9. jan 2023

@kikailavska1 tak aspon napis, co si vystudovala.

marcellka32
9. jan 2023

No takto...za 3 dni v práci si si ešte nemohla zvyknúť na zmenu režimu, čiže daj tomu aspoň tie 3 mesiace skúšobnej doby a uvidíš čo ďalej

hederamonstera
9. jan 2023

Tiez si myslim, ze je to len mega zmena po 3 rokoch doma. Ale pozeraj si inu pracu, mozno na nieco narazis ;)

som_realistka
9. jan 2023

@kikailavska1 zmeň prácu