PNka a ukončenie zmluvy v zamestnaní

saka90
9. dec 2018

Ahojte, od septembra som na Pnke, ale teraz 31.12 mi konci pracovna zmluva v práci. Toho 31.12 chcem aj pnku ukončiť, lebo je dosť možné že od 1.1 budem mat novu prácu. Ako sa to potom riesi, pošlú mi z tej starej práce zápočtový list, alebo si to mam potom sama vyžiadať? A teda keď toho 31.12 skončím pnky, kde to mam potom doručiť na socialky, či aj do prace, hoci mi tam k 31.12 skončila zmluva? A to je všetko, čo mam spraviť, nič viac netreba riešiť? Ďakujem

lucinika
9. dec 2018

@saka90 v prvom rade, výpoveď pripadne ukončenie PP dohodou môžeš dat ty počas PN, ale zamestnávateľ tebe nie. Aj po výpovedi môžeš pokračovať v PN. Zapictovy list ti je povinný zamestnávateľ vydať zo zákona, bud ti ho zašle postou alebo si ho vyzdvihnes osobne. Ak chceš ukončiť PN k poslednému dnu pracovného pomeru určite by som doklad o ukončení odovzdala zamestnávateľovi.

saka90
autor
10. dec 2018

@lucinika ďakujem. Ono ja by som mala pokračovať v Pnke ešte aj v januári, nenam to úplne doriešené, ale keďže sa mi črtá nová práca práve od januára, budem to musieť ukončiť k tomu 31.12.kedy mi konci zmluva aj v predchádzajúcej práci. Dobre, ďakujem, teda najpravdepodobnejšie to ukončím ku koncu mesiaca a pošlem to potom aj zamestnávateľovi aj sociálke. Ďakujem.

lucinika
10. dec 2018

@saka90 chcem sa len spýtať čo posielaš socialke? O ukončení PN ti lekár dá tlačivo č. 4,to dáš do prace, konci ti aj PZ takže výpoveď dávať asi ani nemusíš (predpokladám ze zmluvu máš na dobu určitú). Najlepšie si je všetko odkomunikovat s personalistou v práci.

saka90
autor
10. dec 2018

@lucinika ukončenie pnky. Alebo to nemusím dat sociálke? Áno, áno na dobu určitú mam, presne do 31.12. Ok, asi to bude najlepšie zavolať tam na personálne

lucinika
10. dec 2018

@saka90 ukončenie PN je podobne tlačivo aké máš doma (to zelene) ktoré sa na konci odovzdáva lekárovi, akurat ma myslím čiernu farbu (dúfam ze sa teraz nemýlim) a práve toto tlačivo odovzdas zamestnávateľovi.

lucinika
10. dec 2018

@saka90 na základe tohto tlaciva zamestnávateľ potom vie ze končíš PN a zasiela ho socialke

evittam
10. dec 2018

@saka90 Na tvojom mieste doklad o ukončeni PN zanesiem zamestnavatelovi nech mi ho potvrdí a necha si kopiu. Originál zaniest do SP s tym,ze si das kopiu potvrdit o prevzati.