PN - strach zo zamestnávateľa

3. jan 2023

Ahojte
V októbri som dostala silný kašeľ, lekárka ma vypísala na pn a nasadila liečbu.
Zamestnávateľovi sa to nepáčilo, keďže minulý rok to bola moja druhá PNka (prvá kvôli covidu).
Náhlila ma späť do práce a ja som z PN odišla skôr a nastúpila do práce. Vyzeralo to tak, že je mi lepšie no v decembri ma to opäť chytilo. Už som sa bála ísť k dr. ale na naliehanie rodiny som sa teraz v januári vybrala. Zistili mi zápal pľúc, pn, antibiotika a neskôr kontrola. Podľa mňa to bude taká 2 týždňová PNka. Avšak bojím sa to v práci oznámiť, viem, že počas PN ma nemôžu vyhodiť ale podľa mňa po PN ma kvôli tomu prepustia.

diaszoky
3. jan 2023

Neboj sa. Ine neostava len im
Oznamit. Kluddne im vysvetli ze za postcovid problemy nemozes. A nemozes zo zapalom pluc
Robit. Ak ta vyhodia su to chudaci.. ine by bolo keby si maraodovala xy krat rocne na krize… a umyselne.. drzim palce

lucinka1988
3. jan 2023

Je ti prednejšie zdravie alebo neohľaduplnosť zamestnávateľa, ktorý nerešpektuje zdravotné problémy svojho zamestnanca? U mňa by bola voľba bez váhania jasná..Prajem skoré uzdravenie

dzulli1980
3. jan 2023

V rámci zachovania svojho psychického zdravia by si mala zmeniť prácu ... zdravie je najviac, by mi bolo jedno, že "sa to zamestnávateľovi nepáči".

autor
3. jan 2023

Smutné je, že nie len na zamestnanca neberie ohľad ale ani na klientov. Pracujem v domove dôchodcov

rony2255
3. jan 2023

Zostaň na dlhodobej PN a hľadaj novú robotu. Táto ťa len deptá

luscious
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
rony2255
3. jan 2023

Tak by som im tam poslala nejakú kontrolu

hradnapani
3. jan 2023

pracovat u takeho zamestnavatela nie je ziadne terno. To ked sa mas takto stale triast ci neochories, tak radsej hladaj novu pracu.

martinp288
3. jan 2023

Ak je možnosť, tak utekať čím skôr preč lebo nakoniec nebude ani práca ani zdravie. Je jasné že nikomu by sa nepáčilo ak mu zamestnanec pôjde na PN. Zamestnávateľ musí rozlíšiť či je zamestnanec PN z vypočítavosti, lebo sa mu to oplatí, alebo na PN musí.

rol76
3. jan 2023

Lebo jeden pracovník robí pre troch,a chýbáš im tam.Ak by ťa odťiaľ odviezla sanitka,ani vtedy by z toho ťažkú hlavu nerobili,lebo je náhrada za teba až až...Taký zamestnávaťel by zaslúžil...ani to sem nechcem napísať že čo.

saskia_98
3. jan 2023

Oznam ze si pn, zostan na pn dlhodobo a hladaj novu robotu. Ja som pre podobneho zamestnavatela robila a uprimne ? Bola to najvacsia chyba v zivote. Teraz mam ineho zamestnavatela a som nadmieru spokojná. 🙂

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
fiafia
3. jan 2023

Dva x PN do roka a takéto problémy preto? Nechcela by som pracovať pre takého človeka a akurát si prívodis problémy psychicke

zmrzlinka2021
3. jan 2023

Nechcem byt sprosta ale tvoj sef je debil.

Kazdy sef si vazi sikovnych ludi, co su pracoviti, zodpovedni, svedomiti a proste rata aj s tym, ze moze clovek ochoriet. To sa moze stat aj tomu sefovi... a nemusí ísť o chrípku, moze sa ocitnút na dlhodobej PN a potom si uvedomí, čo je podstatné.

Chápem, ze je neprijemne, ked mu clovek nenastupi na smenu, zial, toto sa deje, treba platat ako ty ide.

barborachors
3. jan 2023

Uz vidim ako sa o ten vlek budu trhať. To teda je robota za trest. Neboj sa, nevyhodia ta. To len tak strašia, lebo su drbnuti. Teraz mi profesia vyhodila ponuku na pracu v DDS. O takych ako si ty je uz bitka. Ved tam nikto nechce pracovat. Tak sa neboj, vsak tam nema kto robit…. Za tych par korún tam teraz ked je kríza nikto nepôjde. A povedz im ze este mozu byt radi ze tam este stale si. Vsak tam nikto nechce robit, za trest robota, cele DD 😵‍💫

rol76
3. jan 2023

Raz príde čas,ked zamestnávaťelia každému pracovníkovy budú ráno ruky bozkávať,že prišli do práce,lebo kvalifikovaných ľudí bude čoraz menej.Otázka je,či to ešte dožijeme🙂

kakakina
3. jan 2023

To myslis vážne ? Ja tiež pracujem v domove dôchodcov, a na pn nás posielajú znajmensimi príznakmi, aby sme nenakazili klientov.Je to trosku ťažšie pre ostatných, musia potiahnuť, ale u nás sa nevyhadzuje,ludiaodchadzaju, nechcú robit za tak malé platy😢

accountant2022
3. jan 2023

@fiafia A nielen psychicke.

oslo1
3. jan 2023

Nevyhodia ta. Celosvetovo je situacia v zdravotmiclych a socialnach zariadeniach katastrofa, neni zamestnancov. Su radi, ze ta maju.

luccija
3. jan 2023

Nevyhodia Ta, ale po takomto prístupe by som odišla ja.

lucinka1988
3. jan 2023

@rol76 presne tak!!!Toto začína byť dlhodobý problém a všetko je skôr na strane zamestnanca, zamestnávatelia ťahajú už pekne dlho za kratší koniec. Ľudí by aj bolo, ale tých kvalifikovaných a spoľahlivých, ktorým sa chce robiť je ako šafránu a zamestnávatelia to dobre vedia..Tak či tak, zdravie- fyzické aj psychické a psychická pohoda by mala byť na prvom mieste pred všetkým ostatným..

kvetinka75
3. jan 2023

tak jasné že v práci budeš chýbať keď je všade minimum ľudí ALE si chorá. Zostaň doma a ak ti je to nepríjemné, zmeň prácu. Zamestnávateľovi je asi jedno koľko klientov ochorie. A to, že ty môžeš skončiť v nemocnici detto.

1fifinka1
3. jan 2023

Ja ti poviem len jednu vec, keď sa ti niečo stane ani pes po tebe v práci nestekne. Nájdu si za teba náhradu. Pozeraj na seba, hlavne na seba!! Musíš sa mať rada.

accountant2022
3. jan 2023

@1fifinka1 Presne tak. Ja som tak mlada sprosta prechodila choroby a doplatila som na to. Ale ludia su bohuzial (s) prosti a nepozeraju na seba ale na potreby zamestnavatela, ktory ich (v tomto pripade) este zdiera. A pridu na to neskoro alebo vobec.

1fifinka1
3. jan 2023

@accountant2022 človek si zničí zdravie za úplne cudzieho človeka, alebo pre úplne niekoho iného, kto potom oňho ani nezakopne. Keď bude mať autorka problémy, zamestnávateľ bude posledný človek na tejto zemeguli, ktorého to bude zaujímať.

accountant2022
3. jan 2023

@1fifinka1 No len to vacsina ludi u nas este nepochopila, bohuzial.

janinah
3. jan 2023

1.na zápal pľúc sa aj zomiera áno.aj v dnešnej dobe
2. myslela som.ze ktovie aká je to práca a ono to je obskakovanie starkých .kde zarobiš tak na slanú vodu...takú prácu si nájdeš kdekoľvek a kedykoľvek...
Tak si vyber či chces byť zdravá a spokojná alebo chorá a v strese
Vylieč sa úplne a potom si nájdi prácu inde

oli18
3. jan 2023

@janinah ako zdravotná sestra a manželka lekára si sa v b. 2 nie príliš vhodne vyjadrila 😉