PN alebo práca?

29. dec 2023

Ahojte zienky, co by ste robili v mojej situacii? Mam novu pracu, konci mi skusobna doma a samozrejme bolo vela ludi v kancli chorych s anginou, takze som teraz ochorela aj ja. Drzi sa ma to asi tyzden, citim ale ze sa to zhorsuje, samozrejme buduci tyzden mam byt v praci opat sama lebo maju vsetci z oddelenia vratane nasej sefky dofcu a prave buduci tyzden by sa mali finisovat dokumenty k jednemu projektu ktory mam teda dotiahnut ja kedze tu ako jedina mam byt. Najviac sa obavam ze prave cez vikend a buduci tyzden sa mi zdr stav zhorsi a budem potrebovat ist k lekarke a skoncim nakoniec na PN. Nechcem vyzerat v ociach sefky nespolahliva, ale fakt som ochorela a ledva stojim na nohach.

madeincssr
29. dec 2023

Ja by som dnes išiel k lekárke. Ak je to angína, dá ti ATB a už počas víkendu sa ti môže polepšiť natoľko, že budeš mať väčšiu voľnosť na rozhodnutie sa. U doktorky sa musíš s ňou dohodnúť, že prípadnú PN (ak sa nezlepšíš), tak až od pondelka. Možno tým pádom ti dá kontrolu na pondelok.

autor
29. dec 2023

@madeincssr praveze moja lekarka tento tyzden neordinuje a k zastupujucemu lekarovi sa treba objednat, dnes som tam volala a povedali ze ma nevezmu lebo ze maju extra vela pacientov takze to mozem ist jedine utorok k mojej...na pohotovost ist nechcem lebo tam sa nacakam aj 10hodin

madeincssr
29. dec 2023

Na pohotovosti sa nezapisuje do poradia? Ak ano, posli tam niekoho (rodinneho prislusnika, dobru kamosku, rodica?) zapisat ta a ak to nemaju daleko (resp. jazdia autom), obcas skontrolovat, kolko ludi je este pred tebou. Alebo sa po poludni nanominuj k tomu zastupujucemu, ze potrebujes byt v utorok v praci, cize potrebujes sa 3 dni liecit.

janinah
29. dec 2023

Dr,ti vie dat jedine atb,vsetky ostatné lieky si vieš kúpiť sama aj liečiť príznaky,tak zalez do postele a rob čo sa dá, máš na to 4 dní.V utorok ráno uvidíš,či si schopná ísť do práce alebo nie a podľa toho budeš situáciu riešiť.Trochu nechápem ako nechali finisovanie projektu na človeka v skúšobnej dobe,no ale môj problém to nie je.Hadam nepríde koniec sveta,ak sa to posunie.Alebo to bude musieť riešiť nadriadený,aj za toto je platená.

autor
29. dec 2023

@janinah samozrejme ze sa intenzivne liecim volnopredajnymi uz vyse tyzdna ale prosta mam pocit ze mi to zacina sadat na priedusky lebo zacinam mat aj kasel...mrzi ma to pretoze nechcem vyzerat v jej ociach ze idem na pn ked tu nikto na odbore nie je ale ako vravis, uvidim ako mi bude v utorok a uvidim podla toho

makulienka1
29. dec 2023

Myslím si, že je od šéfky nezodpovedné, že si v pohode zobrala dovolenku ak sa má naozaj dokončiť niečo dôležité a nechá to na niekoho nového a ešte k tomu ho tam nechá samého.
Mne sa stalo, že do práce nastúpila nová kolegyňa a mala som ju zaúčať. Bola som s ňou 1. deň keď nastúpila a musela som nastúpiť na PN kvôli kovidu. Tak jej šéfka vysvetlila nejaké základy. Po PN som sa vrátila do práce a bola som s ňou 2 dni a potom som si musela vyčerpať zvyšnú dovolenku. V januári som s ňou ešte mala byť kým nenastúpim na materskú no ale skončila som na rizikovom čiže už ju neuvidím. Počas tých 2 dní som s ňou prebrala čo sa dalo no ale zvyšok bude musieť s ňou poriešiť šéfka. Viem, že je to iný prípad, lebo ja v tej práci už končím a ty ešte len začínaš. Ale práca by mi nestála za moje zdravie. Keď je šéfka normálna tak to pochopí a keď nie, tak môžeš porozmýšľať či sa ti oplatí zostávať v takom prostredí.

mamina7070
29. dec 2023

a co robis vlastne aby si sa vyliecila ? na hrdlo orofar forte doritricin vsetkonkupis sama na kasel sirupy pastilky tiez
a sla by som na pohotovost nech predpisu atb ak tak trojdnove summamed a je to v pohode
a tomconmas dokoncit pre projekt dokonci popredu ale spekulovat pat dni dopredu ci vezmem PN no neviem

autor
29. dec 2023

@mamina7070 uz vyse tyzdna som na volnopredajnych liekoch, aj som mala pocit ze je to lepsie ale dnes citim ze ma zacina boliet na hrudi, snad mi to neschadza na priedusky...tak bohuzial sa neda na tom projekte urobit vsetko lebo cakame este na materialy od inychbodborov a tie zacnu chodit prave buduci tyzden

mamina7070
29. dec 2023

sak chod pre atb na pohotovost a dokup si lieky na kasel
trojdnove ATB ak pojdes dnes pre ne tak mas vyriesene

ak mas inhalator tak inhaluj ambrobene

sima234
29. dec 2023

A prečo si nebola pre ATB na pohotovosti, ked už vyše týždňa sa liečiš sama?

autor
29. dec 2023

@sima234 lebo logicky prechladnutie trva cca 7 az 10 dni a myslela som si ze to prejde...nebudem predsa s nadchou behat na pohotovost a chciet atb ale teraz vidim a citim ze sa to zhorsuje

dadka1997
29. dec 2023

Ty len špekuluješ mam taky pocit a samé vyhovorky..
Dr neordinuje..
Zastupujúci ťa nevezme .. ( čo je dost zvláštne musi ta ošetriť ale budiš)
Na pohotovost nechceš lebo tam budeš dlho čakať.
Tyzden sa lieciš a stav sa ti zhoršuje, aku radu chceš ? Rozhodne potrebuješ atb .. alebo sa ti nechce chodit do prace do ktorej si este len nastupila ?

sima234
29. dec 2023

Prepáč, ale tiež mám pocit, že nechceš ísť do práce, tak vymýšľaš. Tak už sa musíš zariadiť, ako uznáš za vhodné. Nakoľko si v skúšobnej, tak ak pôjdeš na PN, tak pravdepodobne prídeš o prácu. Tak už je na tebe či pôjdeš dnes na pohotovosť po ATB, alebo prídeš možno o prácu. Daj to však aspoň vedieť v práci načas, aby sa vedeli zariadiť.

terina25
29. dec 2023

Ja byt na tvojom mieste, dnes idem na pohotovost. Budu 3 dni volna.mas cas sa liecit. Lebo ako pises, moze sa ti to cez vikend zhorsit a tak ci tak budes nutena ist na tu pohotovost .ci budes cakat do utorka aj vtedy?

autor
29. dec 2023

@sima234 preco by som mala prijst o pracu? Od januara mam uz tpp ale aj ini co so mnou nastupili a boli na pn alebo potrebovali k lekarovi tak v pohode isli a o pracu neprisli

autor
29. dec 2023

@dadka1997 hahaha za cely svoj zivot som nebola ani raz na pn a vzdy som za vsetkych ochotne potiahla, cize neviem na zaklade coho usudzujes...asi podla seba

heln
29. dec 2023

ale vazne, ked mas pocit, ze ti to ide na priedusky, tak chod na pohotovost po atb, za tri dni sa to moze bez liekov dost zhorsit, po atb ti za tri dni uz moze byt dobre.

mamina7070
29. dec 2023

ja ta nechapem sak to je v tvojom zaujme ist si pre atb ale ty asi chces ist silou mocou na PN a vies aj odkedy 😂

alebo teda nie si schopna dat dokopy tie papiere co treba buduci tyzden ale potom treba upozornit sefku aby to zariadila

autor
29. dec 2023

@mamina7070 ved vyssie som pisala ze ja to uz davno mam...uz cakam iba na ostatnych kedy daju podklady...a utorok je logixky prvy den kedy mozem ist k obvodnemu ak nepojdem na pohotovost...fakt je taky problem citat a porozumenim?

dadka1997
29. dec 2023

Tu ta vacsina nechape.. čiže tvoje narážky idu vieš kam 😃 tak potom co od koho chces ? Vsetko odmietaš, lebo si lenivá? Z coho to usudzujem, staci mi ako vsetko berieš lahostajne včetne svojho zdravia .. sama pises ze ti to sada na priedusky, doma sa bez atb nevyliečiš, tak potom musis očakávat, ze kazdy ti tu napíše čo si v skutočnosti myslí, čiže áno špekukuješ, pnku si len tak nevyberieš, a ano, v skusobnej dobe ta mozu bez udania dôvodu vyhodiť

autor
29. dec 2023

@dadka1997 preco by ma mali vyhadzovat? Za to ze som chora? Vidim ze mate vela osobnych skusenosti...

mogaa
29. dec 2023

tak je veľa firiem, kde ak si počas skúšobnej doby PN tak si ťa nenechajú, hlavne v čase ak si v práci jediná a máš finišovať s projektom....tak to proste je....lebo šéfka nevie či si reálne chorá alebo si si PN vybavila, lebo nechceš ťahať aj za ostatných....toto si ľudia žiaľ urobili sami, dnes nie je problém si PN "vybaviť"

luccija
29. dec 2023

Ak potrebuje ATB budeš len naťahovať čas.Skoda mala si si ísť po lieky skôr a nie v posledný deň.Chod na pohotovosť a možno dostaneš 3 ATB do utorka času dosť, alebo budeš pn, keď si chorá tak si chora

aurora33
29. dec 2023

Nie som tvoja šéfka, ale tiež mám pocit že už teraz špekulujes. Kebyže sa fakt cítiš na dve veci tak si to dnes na tej pohotovosti odsedis.

autor
29. dec 2023

@mogaa ja taham uz 3 tyzdne uplne sama

kubkovamama
29. dec 2023

S týmto obťažovať na pohotovosti.. Na urgent sa chodí s vážnymi stavmi. Víkend vylež a chod do práce. Budeš tam sama, v pomalom tempe urobíš koľko sa bude dať, lepšie sa ti bude pracovať osamote keď nie si fit. Stihneš,nestihnes, šéf pochopi,ze sama možno celý projekt nedokoncis,ale v skúšobnej by som PN neriskovala ak to nie je kovid,zlomená noha,40 horúčky alebo obarené ruky

dadka1997
29. dec 2023

Nemam osobne skusenosti, ale nešpekulujem tam kde sa nemá špekulovať.. v skusobnej dobe ta vzdy mozu vyhodit pre hocijaky dovod, ty ho ani vediet nemusiš

mogaa
29. dec 2023

veď práve preto to bude vypadať že to bude úmyselná PN.....ale je možné že budú aj tvoju PN akceptovať, ale na to ti nikto nedá jasnú odpoveď....

mamina7070
29. dec 2023

to akoze na celom oddeleni nikto okrem teba nie je a minimalne dlasi tyzden to toez tak bude ? vazne ?

ibajaanikiny
29. dec 2023

Bud pohotovost alebo skusit “prirodu”,cize vyrazne zvysit vit C a D,zinok,ak mas podozrenie na anginu-tak robit priessnitzov obklad,striekat jox/kloktat slanou vodou,na hrdlo je dobry salviovy caj/cukriky a robit preplachy nosa slabou vodou…ak nemas teda inu moznost,rob vsetko,co som napisala a malo by postupne polavit…bude ta to stat akurat jednu navstevu lekarne,aby si si kupila striekacku na preplach,ciernu sol,ak nenajdes tak obycajnou,salviu a jox. Preplachy 3-krat denne,priessnitzov obklad-vygooglis…drzim palce